لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱۱ مهر ۱۴۰۵ ایران ۱۰:۲۴
ونس و روبیو در حاشیه دیداری در کاخ سفید
ونس و روبیو در حاشیه دیداری در کاخ سفید

زنده 🔴 «نشست امنیتی محرمانه» مقام‌های آمریکایی در مورد جمهوری اسلامی و یمن؛ ترامپ: جمهوری اسلامی دیوانه‌ است و نباید سلاح اتمی داشته باشد

به روز شده

اکسیوس گزارش داد اعضای ارشد کابینه آمریکا روز جمعه ساعت‌ها در کمپ دیوید درباره گام‌های بعدی در جنگ با جمهوری اسلامی و درگیری عربستان و حوثی‌ها در یمن گفت‌وگو کردند. همزمان دونالد ترامپ، در سخنانی در آلاباما گفت تا زمانی که او رئیس‌جمهور است، جمهوری اسلامی به سلاح هسته‌ای دست پیدا نخواهد کرد.

۱۵:۱۱ ۹.۷.۱۴۰۵

ژاپن از جمهوری اسلامی خواست در مذاکرات با آمریکا «حداکثر انعطاف» را نشان دهد

وزارت خارجه ژاپن اعلام کرد وزیر خارجه این کشور، خواستار ادامه نشان دادن «حداکثر انعطاف» از سوی تهران در مذاکرات غیرمستقیم با آمریکا شد.

به گفته وزارت خارجه ژاپن، توشیمیتسو موتگی روز پنجشنبه اول اکتبر در یک تماس تلفنی با وزیر خارجه جمهوری اسلامی، با اشاره به ادامه مذاکرات غیرمستقیم حکومت ایران و آمریکا از هفته گذشته، بر تلاش توکیو برای کاهش تنش، تثبیت اوضاع و دستیابی به راه‌حل دیپلماتیک تأکید کرد.

وزیر خارجه ژاپن همچنین خواستار بازگشت کشتیرانی آزاد و ایمن در تنگه هرمز و باب‌المندب شد و از جمهوری اسلامی خواست درباره آینده تنگه هرمز به‌طور سازنده با جامعه بین‌المللی همکاری کند.

عباس عراقچی نیز در این تماس تلفنی آخرین وضعیت مذاکرات با آمریکا و موضع جمهوری اسلامی را تشریح کرد.

بر اساس این بیانیه، دو طرف بر ادامه ارتباط نزدیک با هدف دستیابی به یک راه‌حل دیپلماتیک توافق کردند.

۱۵:۰۸ ۹.۷.۱۴۰۵

بریتانیا ۳۱ تحریم جدید علیه روسیه اعمال کرد

دولت بریتانیا روز پنجشنبه نهم مهرم، از اعمال بسته‌ای شامل ۳۱ تحریم جدید علیه روسیه خبر داد و اعلام کرد: این اقدامات با هدف محدود کردن منابع مالی جنگی کرملین، مقابله با شبکه‌‌های انتشار اطلاعات نادرست و پاسخگو کردن عاملان نقض حقوق غیرنظامیان اوکراینی انجام شده است.

براساس بیانیه دولت بریتانیا، هشت نفر به دلیل نقش در بازداشت خودسرانه، شکنجه و بدرفتاری با غیرنظامیان اوکراینی تحریم شده‌اند. هفت نفر دیگر نیز به دلیل نقش در تلقین ایدئولوژیک و نظامی‌‌سازی کودکان اوکراینی، از جمله کودکان منتقل شده به روسیه، هدف تحریم قرار گرفته‌اند.

دولت بریتانیا می‌گوید حدود شش هزار کودک اوکراینی به شبکه‌ای از اردوگاه‌ های موسوم به «بازآموزی» منتقل شده‌اند.

در این بسته همچنین چندین کشتی مرتبط با «ناوگان سایه» روسیه که برای دور زدن تحریم‌ها و حفظ درآمدهای صادرات گاز استفاده می‌شوند، تحریم شده‌اند.

بریتانیا همچنین هفت فرد، از جمله چهار تبعه گرجستان، را به اتهام مشارکت در انتشار اطلاعات نادرست طرفدار کرملین تحریم کرده است.

دولت بریتانیا می گوید به فشار اقتصادی بر مسکو و حمایت از اوکراین ادامه خواهد داد.

۱۵:۰۴ ۹.۷.۱۴۰۵

ارتش اسرائيل از کشته شدن یکی از اعضای شاخه نظامی جهاد اسلامی خبر داد

ارتش اسرائیل با صدور اطلاعیه‌ای، اعلام کرد که یکی از «عناصر تروریستی یگان موشکی جهاد اسلامی» را هدف قرار داده است.

در این عملیات که روز چهارشنبه هشتم مهرماه و در منطقه خان‌یونس انجام شد، بلال محمود سلیمان سمیری، با هدف مقابله با تهدیدهای پیش‌روی هدف قرار گرفت.

ارتش اسرائیل اعلام کرد که «این عنصر تروریستی» با نقض مداوم آتش‌بس، طرح‌های تروریستی را پیش می‌برد و علیه نیروهای ارتش که در امتداد خط زرد فعالیت می‌کنند، کمین اجرا می‌کرد.

وی با هدف رفع تهدیدی که ایجاد کرده بود، کشته شد.

ایالات متحده آمریکا، اسرائيل، بریتانیا، کانادا و استرالیا، به همراه برخی دیگر از کشورها، جهاد اسلامی را یک گروه تروریستی می‌دانند.

۱۴:۴۷ ۹.۷.۱۴۰۵

نرخ دلار به ۲۵۹ هزار تومان رسید

نرخ دلار در بازار آزاد ایران روز پنج‌شنبه با افزایشی حدود ۱.۵ درصدی نسبت به روز گذشته به ۲۵۸ هزار و ۹۰۰ تومان اوج گرفت.

دلار آمریکا در مقابل ریال ایران طی یک هفته گذشته بیش از ۱۰ درصد، طی یک ماه گذشته بیش از ۲۰ درصد و از زمان آغاز جنگ حدود ۶۴ درصد جهش داشته است.

در بازه یک‌ساله نیز نرخ برابری دلار در مقابل ریال ایران تقریبا ۱۲۵ درصد رشد داشته است.

قیمت سکه امامی نیز در لحظه تنظیم این گزارش در بعد از ظهر پنج‌شنبه از ۲۶۰ میلیون تومان فراتر رفته است.

۱۳:۳۴ ۹.۷.۱۴۰۵

افزایش فعالیت بنادر قطر در ماه سپتامبر

شرکت مدیریت بنادر قطر می‌گوید این کشور در ماه گذشته، سپتامبر، پذیرای ۱۶۰ فروند کشتی بوده که نسبت به ماه قبل آن رشدی ۲۰ درصدی نشان می‌دهد.

بر اساس این گزارش، طی ماه گذشته بیش از ۵۴ هزار کانتینر استاندارد با ۱۰ درصد افزایش نسبت به ماه اوت جابه‌جا شده است: «حدود ۴۰ هزار تن کالای عمومی، بیش از ۱۷ هزار تن کالای فله و ۳۳ دستگاه خودرو و تجهیزات سنگین در بنادر تخلیه و بارگیری شده است.»

این گزارش اشاره‌ای به وضعیت فعالیت بنادر در دوران پیش از جنگ نکرده، اما آمارهای رسمی قطر نشان می‌دهد سپتامبر پارسال بنادر این کشور میزبان ۲۳۱ فروند کشتی و جابجایی نزدیک به ۱۲۵ هزار کانتینر بود.

جمهوری اسلامی از مارس امسال با حمله به کشتی‌ها در آبهای جنوب خود فعالیت بنادر کشورهای عرب منطقه را مختل کرده است.

۱۲:۰۱ ۹.۷.۱۴۰۵

استونی، ترانزیت غلات روسیه و بلاروس از خاک خود را ممنوع کرد

مارگوس تساهکنا، وزیر امور خارجه استونی، اعلام کرد این کشور ترانزیت غلات روسیه و بلاروس از خاک خود را ممنوع کرده است.

تساهکنا در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت روسیه به بنادر اوکراین حمله می‌کند، مانع صادرات غلات اوکراین می‌شود و سپس به دنبال مسیرهای جدید برای انتقال غلات خود می‌گردد. او افزود: «استونی چنین مسیری را فراهم نخواهد کرد.»

او گفت پیشتر در ماه سپتامبر هشدار داده بود که برای انتقال غلات روسیه از طریق استونی برنامه‌ریزی نشود و افزود: «امروز، این هشدار را به قانون تبدیل کردیم».

وزیر امور خارجه استونی همچنین گفت: این کشور همراه با لتونی و لیتوانی تلاش می‌کند تا بنادر کشورهای بالتیک به مسیر ترانزیت روسیه تبدیل نشوند.

تساهکنا افزود: «روسیه نمی‌تواند جنگ تجاوزکارانه‌ای به راه بیندازد و انتظار داشته باشد ما به ادامه تجارت آن کمک کنیم. ما به تأمین مالی جنگ روسیه کمک نخواهیم کرد و ادامه تهاجم آن را آسان‌تر نخواهیم کرد.»

۱۰:۵۲ ۹.۷.۱۴۰۵

تمجید ترامپ از عملکرد بوئینگ ۷۳۷ مکس در پی حادثه فلای‌دبی

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، از شرکت بوئینگ و هواپیمای مدل «۷۳۷ مکس» این شرکت تمجید کرد و گفت این هواپیما توانسته «نیروهای جی» و فشارهای سازه‌ای بسیار فراتر از آنچه برای آن طراحی شده بود، تحمل کند.

ترامپ در پیامی در شبکه اجتماعی تروت‌سوشال این موضوع را نمونه‌ای از «برنامه‌ریزی و طراحی سازه‌ای دقیق و قدرتمند» خواند و گفت «باید از بوئینگ که با فاصله زیاد، بهترین هواپیماهای مسافربری تجاری در آسمان را می‌سازد، به خاطر نبوغ باورنکردنی سازندگان این هواپیما تقدیر شود!».

او در پیام خود مشخص نکرد که این اظهارات به کدام رویداد یا پرواز ۷۳۷ مکس مربوط می‌شود، اما روز گذشته تلاش ناکام یک کمک‌خلبان برای ساقط کردن پرواز بوئینگ «۷۳۷ مکس» فلای‌دبی از امارات به اسرائیل خبرساز شده بود.

گزارش‌ها از سقوط حدود ۱۴ هزار فوتی ارتفاع پرواز هواپیمای یاد شده در کمتر از یک دقیقه حکایت دارد.

بیرون کشیدن فوری هواپیما از چنین سقوطی نیروهای دینامیکی و بار ثقل شدید (نیروهای جی) بسیار فراتر از محدودیت‌های معمول عملیاتی بر سازه و بدنه هواپیما وارد می‌کند.

۱۰:۴۶ ۹.۷.۱۴۰۵

یک مامور انتظامی جمهوری اسلامی در درگیری در سیستان و بلوچستان کشته شد

نیروی انتظامی جمهوری اسلامی از کشته شدن یک مامور خود در یک «حمله مسلحانه» به یکی از ایستگاه‌های خود در سیستان و بلوچستان خبر داد.

مرکز اطلاع‌رسانی پلیس سیستان و بلوچستان پنجشنبه نهم مهر اعلام کرد که در پی حمله مسلحانه به یکی از ایستگاه‌های ایست و بازرسی در شهر راسک، گروهبان یکم علیرضا سنچولی از مأموران انتظامی، کشته شده است.

تاکنون هیچ گروهی مسئولیت این حمله را بر عهده نگرفته و مقامات امنیتی جمهوری نیز موفق به دستگیری مظنونان نشده‌اند.

به گزارش خبرگزاری دولتی ایرنا، علی خلیل‌آبادی، معاون امنیتی و انتظامی استاندار سیستان‌ و بلوچستان، مدعی است که این حمله از سوی «عوامل تروریستی مزدور دشمن» انجام شده است.

۱۰:۲۲ ۹.۷.۱۴۰۵

ارتش اسرائيل یک تروریست عضو حماس را هدف قرار داد

اسرائیل با انجام عملیاتی طی روز چهارشنبه هشتم مهر، در جنوب نوار غزه، محمد عبدالعزیز محمد نجّار، «تروریست شاخه نظامی سازمان تروریستی حماس»، را هدف قرار داده است.

ارتش اسرائيل با صدور اطلاعیه‌ای یادآور شد که این فرد در جریان حملات خونبار هفتم اکتبر وارد خاک اسرائیل شده بود.

ارتش اسرائيل تاکید کرد که محمد نجّار، پس از مرگش به عنوان روزنامه‌نگار معرفی شد، در حالی که وابستگی او به شاخه نظامی سازمان تروریستی حماس حذف شده بود.

به گفته ارتش اسرائيل، «این تروریست» اخیرا طرح‌های تروریستی علیه نیروهای ارتش اسرائیل و شهروندان اسرائیل را پیش می‌برد و برای بازسازی توانمندی‌های سازمان تروریستی حماس فعالیت می‌کرد.

برخی از منابع رسانه‌ای، مدعی هستند که محمدنجار روزنامه‌نگار بوده است.

الجزیره مدعی است که او مجری رادیو قرآن، وابسته به وزارت امور دینی غزه که از سوی حماس اداره می‌شود، بوده است.

آناتولی نیز مدعی شده که نجّار ۳۸ ساله، امام مسجد، تهیه‌کننده و مجری برنامه‌های دینی بود و هنگام تهیه گزارشی درباره آموزش قرآن هدف حمله پهپادی قرار گرفت.

ارتش اسرائيل، این رسانه‌ها را متهم می‌کند که روابط محمد نجار با حماس و نقش وی در حملات خونین هفتم اکتبر را عمدا نادیده می‌گیرند.

۰۹:۴۰ ۹.۷.۱۴۰۵

قصد سئول برای سرمایه‌گذاری ۵۴ میلیارد دلاری در پروژه گازی آلاسکا

دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا گفت کره جنوبی قصد دارد حدود ۵۴ میلیارد دلار در یک پروژه گازی در آلاسکا سرمایه‌گذاری کند.

او در دفتر بیضی کاخ سفید و در کنار دن سالیوان سناتور جمهوری‌خواه آلاسکا که درگیر رقابت دشواری برای انتخاب مجدد در رقابت‌های میان‌دوره‌ای است، تصریح کرد آقای سالیوان تقریباً ۲۰ سال است روی این توافق و توافق‌های دیگر آلاسکا کار کرده و اکنون داریم آن را به سرانجام می‌رسانیم.

دن سالیوان دو دوره سناتور بوده و از حامیان قدیمی پروژه خط لوله گازی آلاسکا است.

با این‌حال، دبیرکل حزب حاکم دموکرات کره جنوبی می‌گوید مشارکت سئول در پروژه خط لوله ۱۳۰۰ کیلومتری گازی که ساحل شمالی آلاسکا را به پایانه صادرات گاز مایع‌ در بخش جنوبی این ایالت متصل می‌کند، هنوز نهایی نشده و پیش از تعهد به سرمایه‌گذاری، باید توجیه‌پذیری تجاری پروژه بررسی شود.

بارگذاری بیشتر

XS
SM
MD
LG