لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۱۹ مهر ۱۴۰۵ ایران ۱۶:۱۳
دونالد ترامپ، رئيس‌جمهوری آمریکا - ۱۸ مهر ۱۴۰۵
دونالد ترامپ، رئيس‌جمهوری آمریکا - ۱۸ مهر ۱۴۰۵

زنده 🔴ترامپ: جمهوری اسلامی دیوانه‌ است؛نمی‌داند چقدر با آنها خوب بوده‌‌ام؛ سنتکام یک کشتی را پس از تلاش برای نقض محاصره دریایی از کار انداخت

دونالد ترامپ روز شنبه با اشاره به احتمال اقدامات جمهوری اسلامی علیه آمریکا پیش از انتخابات میان‌دوره‌ای ایالات متحده گفت: «احتمالاً قبل از انتخابات یک مقدار کارهای بیشتری انجام می‌دهند، چون فکر می‌کنند به ما آسیب می‌زند. اما ما می‌توانیم خیلی سریع به آن پایان بدهیم.»

۱۱:۰۴ ۵.۷.۱۴۰۵

حملات اسرائیل به مواضعی در جنوب لبنان پس از حمله پهپادی حزب‌الله

ارتش اسرائیل اعلام کرد در جنوب لبنان حملات هوایی انجام داده و مواضعی را هدف گرفته که به گفته‌اش حزب‌الله از آنها برای پرتاب پهپاد به سوی سربازان این ارتش استفاده می‌کرده است.

بر پایه اعلام ارتش اسرائیل، این حملات پس از شلیک یک «پهپاد انفجاری» از سوی نیروهای حزب‌الله به سوی نیروهای اسرائیلی انجام شد. این ارتش گفت پهپاد تلفاتی بر جای نگذاشت و مواضع پرتاب موشک ضدزره نیز هدف قرار گرفتند.

اسرائیل همچنان حدود شش درصد از خاک لبنان را در اختیار دارد و با وجود آتش‌بسی که با میانجی‌گری آمریکا برقرار شد، از عقب‌نشینی خودداری کرده است.

لبنان درباره عقب‌نشینی ارتش اسرائیل، خلع سلاح حزب‌الله و توافق صلح با اسرائیل گفت‌وگو می‌کند. بتسالئل اسموتریچ، وزیر دارایی اسرائیل، روز شنبه خواستار الحاق جنوب لبنان تا رود لیتانی به خاک اسرائیل شد.

۱۰:۴۶ ۵.۷.۱۴۰۵

۲۷ کشته در دو تیراندازی جداگانه در آفریقای جنوبی

پلیس آفریقای جنوبی اعلام کرد در دو تیراندازی جداگانه در این کشور ۲۷ نفر کشته و ۲۶ نفر زخمی شدند.

بر پایه بیانیه پلیس آفریقای جنوبی در شبکه ایکس، در تیراندازی به یک میخانه در جنوب‌غرب ژوهانسبورگ ۱۷ نفر کشته شدند که ۱۳ مرد و چهار زن بودند. ۱۵ زخمی نیز به مراکز درمانی منتقل شدند.

در این بیانیه آمده است مهاجمان که گزارش شده به تفنگ کلاشنیکف و کلت مسلح بودند، ساعت ۹ و نیم شب شنبه نخست به مشتریانی که بیرون میخانه نشسته بودند شلیک کردند و سپس وارد ساختمان شدند. انگیزه این حمله روشن نیست و کسی بازداشت نشده است.

در رخدادی جداگانه، مهاجمان بامداد یکشنبه وارد یک مرکز تفریحی در حومه کیپ‌تاون شدند و به حاضران شلیک کردند. در این حمله ۱۰ نفر کشته و ۱۱ نفر زخمی شدند که پنج کشته در محل جان باختند.

۱۰:۴۵ ۵.۷.۱۴۰۵

تدابیر امنیتی در پایگاه هوایی آمریکا در بریتانیا تشدید شد

تدابیر امنیتی در پایگاه هوایی آمریکا در جنوب‌غرب انگلستان در روزهای اخیر به‌شدت افزایش یافته است.

به گزارش رویترز، راه‌بندان‌ها و پلیس مسلح از دسترسی به پایگاه هوایی فیرفورد جلوگیری می‌کنند و خودروهای اورژانس در نزدیکی مستقرند.

سخنگوی نیروی هوایی آمریکا گفت از این گزارش‌ها آگاه است، اما درباره تدابیر حفاظتی توضیحی نمی‌دهد. او افزود: «ما پیوسته عوامل گوناگون را ارزیابی می‌کنیم تا تعیین کنیم چه تدابیری را برای حفاظت از تأسیسات، افراد و خانواده‌هایشان برقرار یا اصلاح کنیم.»

سپاه پاسداران تیرماه هشدار داده بود بریتانیا نباید اجازه دهد بمب‌افکن‌های آمریکایی از فیرفورد پرواز کنند. بریتانیا در پاسخ گفت نیروهای مسلحش آماده دفاع از کشور در برابر هر حمله‌ای هستند.

این پایگاه در جریان جنگ خاورمیانه برای عملیات علیه جمهوری اسلامی به کار رفته است.

۱۰:۰۳ ۵.۷.۱۴۰۵

توافق آمریکا برای ازسرگیری ارسال دلار نقدی به عراق

سخنگوی دولت عراق از توافق آمریکا برای ازسرگیری ارسال محموله‌های نقدی دلار به عراق بعد از چند ماه وقفه خبر داد.

حیدر العبودی به خبرگزاری رسمی عراق گفت این توافق در جریان سفر نخست‌وزیر این کشور به آمریکا حاصل شده و به تأمین نیاز داخلی عراق به ارز خارجی کمک خواهد کرد.

او تصریح کرد یک محموله جدید اسکناس دلار طی روزهای آینده وارد کشور خواهد شد، اما ارزش محموله یا تاریخ دقیق تحویل آن را اعلام نکرد.

العبودی گفت این توافق پس از اقداماتی از سوی دولت عراق برای تشدید نظارت بر توزیع دلار، مقابله با سوءاستفاده از ارز خارجی و گسترش پرداخت‌های الکترونیکی حاصل شده است.

آمریکا در ماه آوریل ارسال محموله‌های نقدی دلار به عراق را به خاطر قاچاق ارز به ایران و اعمال فشار بر گروه‌های نیابتی جمهوری اسلامی در عراق متوقف کرد.

۰۹:۴۲ ۵.۷.۱۴۰۵

چین خواستار احترام به حاکمیت کشورهای خلیج فارس شد

معاون رئیس‌جمهوری چین در سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل گفت حاکمیت و امنیت کشورهای خاورمیانه، از جمله کشورهای خلیج فارس، باید محترم شمرده شود.

هان ژنگ روز شنبه گفت: «چین معتقد است حاکمیت و امنیت کشورهای خاورمیانه، از جمله کشورهای خلیج فارس، باید محترم شمرده شود. زنجیره‌های صنعتی و تأمین بین‌المللی باید پایدار و بدون مانع بمانند و تجارت جهانی باید حفظ شود.»

این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که کشورهای شورای همکاری خلیج فارس و اردن از ۹ اسفند هدف موشک و پهپاد جمهوری اسلامی قرار گرفته‌اند.

عبداللطیف بن راشد الزیانی، وزیر امور خارجه بحرین، روز جمعه در همین مجمع گفت این کشورها نزدیک هفت هزار حمله را تجربه کرده‌اند که شامل هزار و ۷۰۰ موشک بالستیک، ۸۰ موشک کروز و پنج هزار و ۲۲۰ پهپاد بوده است.

حملات جمهوری اسلامی به کشتی‌های عبوری در تنگه هرمز نیز موجب ایجاد اخلال در بازار جهانی انرژی و اقتصاد کشورهای حاشیه خلیج فارس شده است.

۰۹:۴۲ ۵.۷.۱۴۰۵

وزیران خارجه ترکیه و جمهوری اسلامی در نیویورک دیدار کردند

وزیر امور خارجه ترکیه در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل با همتای خود از جمهوری اسلامی دیدار کرد.

به گزارش خبرگزاری آناتولی به نقل از منابع وزارت امور خارجه ترکیه، هاکان فیدان و عباس عراقچی روز جمعه در نیویورک گفت‌وگو کردند. دو طرف روابط دوجانبه و تحولات منطقه‌ای و جهانی را بررسی کردند.

جزئیات بیشتری از این دیدار منتشر نشده است.

ترکیه در روزهای گذشته چند اقدام محدودکننده علیه جمهوری اسلامی انجام داده است. آنکارا پروازهای ماهان ایر را لغو کرد و مجوز بانک ملت را که برای تجارت دو کشور به کار می‌رفت باطل کرد.

فیدان روز پنجشنبه نیز در نیویورک با همتایان سعودی و پاکستانی خود دیدار کرد و در نشست وزیران امور خارجه پیمان دفاع مشترک مکه شرکت کرد. رؤسای ستاد ارتش سه کشور روز جمعه در ریاض گرد هم آمدند.

۰۹:۱۵ ۵.۷.۱۴۰۵

عراقچی: منتظر انتقال مواضع نهایی آمریکا از سوی میانجی‌ها هستیم

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی گفت واکنش رئیس‌جمهوری آمریکا به پیشنهاد تهران را دیده، اما منتظر است میانجی‌ها مواضع نهایی را منتقل کنند تا بر پایه‌اش تصمیم بگیرد.

او افزود: «منتظر هستیم نظرات قطعی از راه واسطه‌ها به ما منتقل شود و بر پایه‌اش تصمیم خواهیم گرفت.»

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی تأکید کرد: «شروط ما مشخص است و هرگونه حرکت رو به جلو برای باز شدن تنگه هرمز منوط به محقق شدن این شروط است و از آنها هم کوتاه نخواهیم آمد.»

او گفت هیچ راه‌حلی برای مشکل با واشنگتن جز «راه‌حلی منصفانه از راه مذاکره» وجود ندارد.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، روز شنبه در کاخ سفید تصریح کرد که پیشنهاد هفت‌روزه جمهوری اسلامی «پذیرفتنی» نیست.

۰۹:۱۳ ۵.۷.۱۴۰۵

وزیر خارجه هند: حمله به کشتی‌ها در خلیج فارس غیرقابل قبول است

وزیر خارجه هند در سخنرانی مجمع عمومی سازمان ملل نگرانی «عمیق» خود از ادامه تنش‌ها در خاورمیانه و هدف قرار گرفتن کشتی‌های تجاری و خدمه‌ها در آبراهه‌های بین‌المللی را اعلام کرد و این اقدامات را غیرقابل قبول خواند.

سوبرامانیام جایشانکار بر خویشتنداری، تنش‌زدایی، حفاظت از غیرنظامیان و تداوم بدون وقفه جریان انرژی و تجارت تأکید کرد.

او همچنین گفت تروریسم مورد حمایت دولت‌ها و تروریسم فرامرزی، «توهینی مستقیم به نظم جهانی» است.

وزیر خارجه هند به مناقشات دیگری از جمله جنگ اوکراین و گسترش رقابت حداکثری در بازارهای جهانی و تمرکز دولت‌ها بر کاهش ریسک نیز اشاره کرد و گفت ما شاهد شرایطی هستیم که در آن همه‌چیز در حال تبدیل شدن به سلاح است: «بحران‌های ناشی از این وضعیت در زمینه غذا، سوخت، کود و تأمین مالی، شرایط را برای کشورها دشوار کرده است».

۰۸:۵۵ ۵.۷.۱۴۰۵

اسموتریچ خواستار الحاق جنوب لبنان و بخش بزرگی از غزه شد

وزیر دارایی اسرائیل خواستار الحاق جنوب لبنان و سرزمین‌هایی در غزه شد که ارتش اسرائیل در کنترل دارد.

بتسلئل اسموتریچ، رهبر حزب راست افراطی صهیونیسم مذهبی، در گفت‌وگو با پادکست پایگاه ینت گفت: «بسیار دوست دارم دست‌کم تا خط زرد در غزه و تا رود لیطانی در لبنان را الحاق کنیم.»

خط زرد که در آتش‌بس سال گذشته تعیین شد، نوار غزه را میان کنترل اسرائیل و حماس تقسیم می‌کند و اسرائیل بیش از ۶۰ درصد این منطقه را در اختیار دارد.


۰۸:۵۰ ۵.۷.۱۴۰۵

جمهوری اسلامی به مالکان کشتی عبوری از تنگه هرمز هشدار داد

نهاد مدیریت آبراه خلیج فارس، که جمهوری اسلامی برای اداره تنگه هرمز تأسیس کرده، به مالکان کشتی هشدار داد برخی چارترکنندگان شناورها را به تردد از مسیرهایی وامی‌دارند که این نهاد معتبر نمی‌داند.

به گزارش خبرگزاری مهر، در بیانیه این نهاد آمده است گزارش‌هایی دریافت شده که نشان می‌دهد برخی چارترکنندگان شناورها را به تردد از «مسیرهای نامعتبر» مجبور می‌کنند.

در بیانیه آمده است این کار «علاوه بر ایجاد احتمال وقوع خسارت‌های مالی و جانی برای شناور، مالک، کاپیتان و خدمه، عبور آتی آن شناور از تنگه هرمز را نیز با محدودیت جدی مواجه می‌کند».

بر پایه همین بیانیه، در صورت احراز تخلف، شرکت‌های چارترکننده به فهرست «عدم سازگاری» افزوده می‌شوند و عبور همه شناورهای مرتبط با آنها از تنگه هرمز با محدودیت روبه‌رو می‌شود.

این نهاد که اردیبهشت‌ماه تأسیس شد، ۲ شهریور فهرستی از ۴۵ شناور را منتشر کرد که به گفته‌اش قواعد ترددش را نقض کرده‌اند و آنها را به جریمه، توقیف و مصادره تهدید کرد.

آن فهرست بعداً به ۴۶ شناور رسید و شامل کشتی‌های مرتبط با شرکت‌هایی در امارات، یونان، هند و کره جنوبی بود.

این نهاد هشدار داده بود شناورهایی که با کشتی‌های فهرست‌شده انتقال کشتی‌به‌کشتی یا عملیات تجاری انجام دهند نیز به فهرست افزوده می‌شوند.

وزارت خزانه‌داری آمریکا این نهاد را خردادماه تحریم کرد و گرفتن عوارض برای صدور مجوز تردد از تنگه هرمز را غیر قانونی دانست. ترامپ و شی جین‌پینگ، رئیس‌جمهوری چین، نیز روز پنجشنبه توافق کردند هیچ کشور یا نهادی نباید بر آبراه‌های بین‌المللی عوارض وضع کند.

بارگذاری بیشتر

XS
SM
MD
LG