لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۱۲ مهر ۱۴۰۵ ایران ۰۷:۲۳
دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا
دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا

زنده 🔴 ترامپ: در مورد ایران باید تصمیم بگیرم؛ هگست: تصور عقب‌نشینی ترامپ به ضرر جمهوری اسلامی تمام خواهد شد

به روز شده

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا روز شنبه گفت: «ما تصمیمی داریم که باید درباره ایران بگیرم. [جمهوری اسلامی] ایران به شدت آسیب دیده و درهم‌شکسته است؛ بنابراین تنها پرسش این است که آیا کار از راه آسان پیش خواهد رفت یا راه دشوار.»

۱۲:۴۳ ۳۱.۶.۱۴۰۵

تابلوی بزرگراه لس‌آنجلس برای تبلیغ سایتی علیه مخالفان جمهوری اسلامی هک شد

یک تابلوی دیجیتال راهنمایی و رانندگی در بزرگراه ۴۰۵ لس‌آنجلس هک شد و نشانی وب‌سایتی را نمایش داد که مخالفان جمهوری اسلامی را هدف قرار می‌دهد.

به گزارش روزنامه نیویورک پست، این تابلو در نزدیکی میدان پرشین در محله وست‌وود، مرکز جامعه ایرانیان لس‌آنجلس، نشانی سایت «گورکن» را نشان می‌داد. این سایت خود را «کارزاری ملی برای شناسایی و مجازات خائنان به میهن» معرفی می‌کند و به گزارش این روزنامه با سپاه پاسداران پیوند دارد.

نیویورک پست به نقل از یک ایرانی ساکن لس‌آنجلس نوشت: «باورم نمی‌شد. چند بار از کنارش رد شدم تا مطمئن شوم واقعی است. کسانی که می‌شناسم و با هم تظاهرات می‌کنیم روی این سایت‌اند. این سایت این افراد بی‌گناه را نشانه گرفته است.»

اداره حمل‌ونقل کالیفرنیا ورود غیرمجاز را تأیید کرد و گفت ۲۴ شهریور از پیام مطلع شد و به پیمانکار دستور داد وضعیت عادی را بازگرداند.

۱۲:۱۹ ۳۱.۶.۱۴۰۵

عربستان به‌زودی بارگیری نفت از ینبع را آغاز می‌کند

شرکت آرامکو به‌طور غیررسمی به چند پالایشگاه آسیایی گفته به‌زودی می‌توانند از بندر ینبع در دریای سرخ نفت بار بزنند.

به گزارش بلومبرگ، دست‌کم سه پالایشگاه این اطمینان را از مدیران آرامکو دریافت کرده‌اند و زمان مشخصی اعلام نشده است.

بارگیری از ینبع از ۱۹ شهریور عملاً متوقف شده، از زمانی که خط لوله شرق به غرب عربستان پس از حمله پهپادی از خاک عراق بسته شد. این خط لوله روزانه حدود چهار میلیون بشکه نفت به این بندر می‌رساند.

عربستان از زمان این حمله، صادرات به آسیا را از بندر راس‌تنوره در خلیج فارس افزایش داده است. بیشترین آسیب اما متوجه خریداران اروپایی بوده است. آرامکو هفته گذشته به دست‌کم دو پالایشگاه اروپایی اعلام کرد در ماه آینده در چارچوب قراردادهای بلندمدت نفتی دریافت نمی‌کنند.

۱۲:۱۶ ۳۱.۶.۱۴۰۵

هزینه حمل مواد اولیه دارو تا بیش از ۱۰ برابر افزایش یافت

رئیس سازمان غذا و دارو گفت هزینه حمل مواد اولیه دارو در برخی موارد بین شش تا بیش از ۱۰ برابر افزایش یافته است.

مهدی پیرصالحی روز سه‌شنبه به گزارش پایگاه خبری رکنا گفت بخشی از مواد اولیه دارویی اکنون از مسیرهای زمینی و ریلی وارد کشور می‌شود و تغییر مسیرها زمان حمل را نیز طولانی‌تر کرده است.

پیرصالحی پیش‌تر گفته بود این هزینه‌ها مستقیم بر قیمت دارو اثر می‌گذارد. او یک ماه پیش گفت: «وقتی برای تهیه ماده اولیه از مسیرهای ثانویه استفاده می‌کنیم، هزینه حمل افزایش می‌یابد. ما افزایش هزینه دارو را شاهد هستیم.»

رئیس سازمان غذا و دارو هفته گذشته نیز گفته بود قیمت برخی داروها هفت برابر شده است.

پیرصالحی پیش‌تر اعلام کرده بود قیمت دارو از ابتدای سال ۱۰۳ درصد افزایش یافته و سهم پرداختی بیماران ۳۵ درصد بیشتر شده است.

او همچنین گفته بود مسیر بانکی اروپا بیش از شش ماه است عملاً بسته مانده و برخی داروهای حیاتی از مسیرهای جایگزین با قیمتی هفت تا هشت برابر تأمین می‌شوند.

۱۱:۴۳ ۳۱.۶.۱۴۰۵

فرانسه از میانجی‌گری پاکستان میان آمریکا و جمهوری اسلامی استقبال کرد

وزیر امور خارجه فرانسه از رساندن مداوم پیام‌ها میان جمهوری اسلامی و آمریکا از سوی پاکستان استقبال کرد.

بر پایه بیانیه وزارت امور خارجه فرانسه، ژان‌نوئل بارو روز دوشنبه در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک با اسحاق دار، وزیر امور خارجه پاکستان، دیدار کرد.

بارو در این دیدار بر ضرورت «فراگیرترین مذاکرات ممکن» برای کمک به تأمین امنیت انرژی و «مقابله پایدار با تهدیدهای ایران در حوزه‌های هسته‌ای، بالستیک و منطقه‌ای» تأکید کرد.

پاکستان در شکل‌گیری تفاهم‌نامه اسلام‌آباد میان آمریکا و جمهوری اسلامی نقش میانجی داشت. محسن رضایی، دبیر شورای عالی امنیت ملی، روز شنبه گفت رایزنی با میانجی‌های قطری و پاکستانی ادامه دارد.

۱۱:۳۵ ۳۱.۶.۱۴۰۵

شورای صلح ترامپ اهداف خود برای آینده غزه را تکرار کرد

شورای صلحی که رئیس‌جمهوری آمریکا تشکیل داده، همزمان با گردهمایی رهبران جهان در نیویورک برای مجمع عمومی سازمان ملل، اهداف خود برای آینده غزه را تکرار کرد.

شورای صلح دونالد ترامپ در پستی در شبکه ایکس نوشت اهداف مشترکش غزه‌ای غیرنظامی و عاری از افراط‌گرایی، کمک‌های بشردوستانه فوری و پایدار، بهبود و بازسازی برای مردم غزه، اداره کارآمد مدنی و امنیتی فلسطینی، و امنیت پایدار برای فلسطینیان و اسرائیلیان است.

این شورا از همه طرف‌ها خواست به تعهدات خود عمل کنند و از هر اقدامی که می‌تواند آتش‌بس را تضعیف کند یا غزه را به درگیری بازگرداند، خودداری کنند.

آتش‌بس غزه از مهر ۱۴۰۴ با میانجی‌گری آمریکا برقرار است.

۱۱:۳۱ ۳۱.۶.۱۴۰۵

ونس: ترامپ به دنبال جلوگیری از بازسازی برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی است

معاون رئیس‌جمهوری آمریکا گفت جمهوری اسلامی پس از حملات آمریکا به تأسیسات هسته‌ای‌اش در کوتاه‌مدت توان ساخت سلاح هسته‌ای ندارد.

جی‌دی ونس در گفت‌وگو با شبکه نیوزمکس گفت: «آیا ایران اگر تلاش کند می‌تواند فردا سلاح هسته‌ای بسازد؟ نه. آیا می‌تواند ظرف شش ماه یا یک سال بسازد؟ نه.»

او گفت نیروهای آمریکا سه تأسیسات هسته‌ای جمهوری اسلامی را نابود کرده‌اند و جلوگیری از بازسازی این برنامه، مرحله دوم تلاش دولت آمریکاست.

ونس افزود: «آنچه رئیس‌جمهور آمریکا می‌کوشد تضمین کند این است که منابع و زیرساخت لازم برای بازسازی را نداشته باشند، تا دو سال، سه سال یا ۱۰ سال دیگر نیز نتوانند سلاح هسته‌ای بسازند.»

۱۱:۱۲ ۳۱.۶.۱۴۰۵

فرانسه خواستار مشارکت هند در تأمین آزادی دریانوردی در تنگه هرمز شد

وزیر امور خارجه فرانسه از هند خواست برای تضمین آزادی دریانوردی در تنگه هرمز با فرانسه همکاری کند.

بر پایه بیانیه وزارت امور خارجه فرانسه، ژان‌نوئل بارو در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک با سوبرامانیام جایشانکار، وزیر امور خارجه هند، دیدار کرد و دو طرف «بر ضرورت تضمین آزادی دریانوردی» در تنگه هرمز و باب‌المندب تأکید کردند.

بارو گفت این تنگه‌ها «برای ثبات و رفاه اروپا و آسیا حیاتی‌اند» و به ابتکار مشترک فرانسه و بریتانیا برای تضمین آزادی دریانوردی در تنگه هرمز اشاره کرد.

دو وزیر همچنین بر تعهد فرانسه و هند به حقوق بین‌الملل و پشتیبانی مشترک دو کشور از «چندجانبه‌گرایی مؤثر و اصلاح‌شده» تأکید کردند.

۱۰:۴۵ ۳۱.۶.۱۴۰۵

کالاس خواستار تقویت مأموریت اتحادیه اروپا در دریای سرخ شد

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا از کشورهای عضو خواست برای حفاظت از کشتیرانی تجاری در دریای سرخ شناورهای جنگی بیشتری اعزام کنند.

کایا کالاس روز دوشنبه پس از نشست وزیران خارجه اتحادیه اروپا در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک گفت: «این عملیات به توان دریایی و هوایی بیشتری برای مقابله با افزایش تهدیدها در منطقه نیاز دارد.»

او افزود: «دریای سیاه، تنگه هرمز و تنگه باب‌المندب سه گلوگاه حیاتی دریایی‌اند که اختلال در هر یک، پیامدهایی بسیار فراتر از منطقه دارد.»

عملیات آسپیدس از دو سال پیش در دریای سرخ گشت می‌زند و عمدتاً از سه شناور ایتالیایی و یونانی تشکیل شده است. کالاس گفت: «هنگام راه‌اندازی آسپیدس گفته می‌شد دست‌کم ۱۰ شناور لازم است. به نظرم وضعیت اکنون حتی وخیم‌تر است.»

کشورهای عضو تاکنون تمایلی به افزایش شمار شناورها یا تغییر اهداف این مأموریت نشان نداده‌اند.

۱۰:۴۵ ۳۱.۶.۱۴۰۵

افزایش روند ابتلا به کرونا در ایران در پنجمین هفته متوالی

نسبت نمونه‌های مثبت کووید-۱۹ در ایران برای پنجمین هفته پیاپی بالا رفت و به ۱۷ درصد رسید.

به گزارش مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت درباره هفته منتهی به ۲۷ شهریور، این نسبت در هفته مشابه سال گذشته هشت و نه دهم درصد بود. نسبت نمونه‌های مثبت کرونا هفته پیش از آستانه هشدار بالا گذشته بود.

وزارت بهداشت بر ضرورت تشدید مراقبت از عفونت‌های حاد تنفسی تأکید کرد.

این هشدار در حالی است که نگرانی‌ها از شیوع همزمان کرونا و آنفلوانزا تشدید شده است.

از طرفی واکسن آنفلوانزا با وجود نزدیک شدن فصل سرما هنوز در داروخانه‌های ایران توزیع نشده است. به گزارش روزنامه شرق، سازمان غذا و دارو از تأمین محموله‌هایی از چین، روسیه و برخی کشورهای اروپایی خبر داده، اما داروخانه‌داران می‌گویند خبری از توزیع نیست.

۱۰:۳۴ ۳۱.۶.۱۴۰۵

نشست هشت کشور عربی – اسلامی درباره غزه برگزار شد

وزارت خارجه قطر با انتشار اطلاعیه‌ ای در شبکه اجتماعی ایکس، از برگزاری نشست وزرای خارجه هشت کشور عربی – اسلامی، در حاشیه هشتاد و یکمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل، با موضوع تحولات غزه خبر داد.

محمد بن عبدالرحمن آل ثانی، نخست وزیر و وزیر امور خارجه قطر، به نمایندگی از این کشور در نشست فوق حضور داشت.

بر پایه اعلام وزارت امور خارجه قطر، محور گفت‌ وگوهای هشت کشور عربی – اسلامی، «طرح جامع ۲۰ ماده‌ای پرزیدنت ترامپ برای صلح در غزه» و راه‌ های تحقق و اجرای صحیح این طرح بوده است.

در این نشست وزرای خارجه قطر، عربستان سعودی، مصر، اردن، امارات متحده عربی، اندونزی، ترکیه و پاکستان حضور داشتند.

بارگذاری بیشتر

XS
SM
MD
LG