لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۲۰ مهر ۱۴۰۵ ایران ۰۸:۰۶
دونالد ترامپ، رئيس‌جمهوری آمریکا - ۱۸ مهر ۱۴۰۵
دونالد ترامپ، رئيس‌جمهوری آمریکا - ۱۸ مهر ۱۴۰۵

زنده 🔴ترامپ: جمهوری اسلامی دیوانه‌ است؛نمی‌داند چقدر با آنها خوب بوده‌‌ام؛ سنتکام یک کشتی را پس از تلاش برای نقض محاصره دریایی از کار انداخت

دونالد ترامپ روز شنبه با اشاره به احتمال اقدامات جمهوری اسلامی علیه آمریکا پیش از انتخابات میان‌دوره‌ای ایالات متحده گفت: «احتمالاً قبل از انتخابات یک مقدار کارهای بیشتری انجام می‌دهند، چون فکر می‌کنند به ما آسیب می‌زند. اما ما می‌توانیم خیلی سریع به آن پایان بدهیم.»

۰۹:۵۸ ۳۱.۶.۱۴۰۵

رویترز: آمریکا در گرینلند دو پایگاه نظامی تازه راه‌اندازی می‌کند

آمریکا قصد دارد در چارچوب توافق امنیتی تازه با دانمارک و گرینلند، دو پایگاه نظامی در این سرزمین قطبی راه‌اندازی کند.

به گزارش رویترز به نقل از سه منبع آگاه، واشینگتن پایگاه دوران جنگ سرد در نارسارسواک در جنوب گرینلند را دوباره فعال می‌کند و در مسترسویگ در ساحل شرقی نیز حضور نظامی برقرار می‌کند.

جمعیت نارسارسواک از زمان بسته شدن پایگاه آمریکا در دهه ۱۳۳۰ به چند ده نفر کاهش یافته است. مسترسویگ هم‌اکنون در اختیار یگان نیروهای ویژه دانمارک، است.

قرار است توافق روز سه‌شنبه در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل امضا شود.

بر پایه گزارش‌ها، این توافق کشورهای غیرعضو ناتو، به‌ویژه چین و روسیه، را از حضور نظامی در گرینلند و سرمایه‌گذاری حساس در بخش مواد معدنی حیاتی منع می‌کند.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، روز جمعه گفته بود این توافق «کنترل دائمی امنیت» گرینلند را به آمریکا می‌دهد.

آمریکا در دوران جنگ سرد ۱۷ پایگاه با بیش از ۱۰ هزار نیرو در گرینلند داشت. پایگاه فضایی پیتوفیک با حدود ۱۵۰ نظامی آمریکایی اکنون تنها پایگاه فعال این کشور در گرینلند است.

۰۹:۵۲ ۳۱.۶.۱۴۰۵

زلنسکی در دیدار با ترامپ برای آتش‌بس انرژی تلاش می‌کند

رئیس‌جمهوری اوکراین روز سه‌شنبه در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک با رئیس‌جمهوری آمریکا دیدار می‌کند و برای آتش‌بس انرژی با روسیه تلاش خواهد کرد.

ولودیمیر زلنسکی روز دوشنبه در شبکه ایکس نوشت: «بخش انرژی، زیرساخت حیاتی و صادرات غذایی اوکراین باید دیگر هدف روسیه نباشند و این به گام‌های متقابل کاهش تنش از سوی ما می‌انجامد.»

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، روز دوشنبه در تروت سوشال نوشت روسیه «کنترل صنعت گازوئیل خود را به‌دلیل جنگ با اوکراین از دست داده است» و افزود: «این جنگ مسخره و بی‌پایان باید پایان یابد.»

به گزارش رویترز به نقل از منبعی آگاه، زلنسکی درباره تأمین موشک‌های پاتریوت آمریکایی برای زمستان نیز با آقای ترامپ گفت‌وگو می‌کند.

۰۹:۵۱ ۳۱.۶.۱۴۰۵

لیتوانی پست برق کلیدی نزدیک روسیه را در برابر پهپاد مقاوم می‌کند

لیتوانی قصد دارد یک پست برق کلیدی در نزدیکی مرز روسیه را در برابر حمله پهپادهای نظامی مقاوم‌سازی کند.

آندریوس سمشکویچیوس، مدیرعامل شرکت شبکه برق لیتوانی، به رویترز گفت طرح ساخت پست گیژای شامل حصار مقاوم در برابر کامیون بمب‌گذاری‌شده، حسگرهای شناسایی تونل و پوشش بتنی برای ترانسفورماتورهاست.

او گفت: «از خود در برابر چند پهپاد شاهد که می‌توانند با ۱۰۰ کیلوگرم مواد منفجره فرود بیایند محافظت می‌کنیم.» روسیه از پهپادهای شاهد، طراحی جمهوری اسلامی، برای حمله به اوکراین استفاده می‌کند.

این پست ۳۰ کیلومتری غرب کالینینگراد ساخته می‌شود و هزینه‌اش دست‌کم ۴۸ میلیون یورو بیش از برآورد پیشین است.

۰۹:۱۸ ۳۱.۶.۱۴۰۵

نفت دوباره به بالای ۱۰۱ دلار بازگشت

قیمت نفت روز سه‌شنبه پس از افت دیروز دوباره بالا رفت و برنت به بالای ۱۰۱ دلار بازگشت.

به گزارش رویترز، هر بشکه نفت برنت برای تحویل آبان با یک دلار و ۱۴ سنت افزایش، ۱۰۱ دلار و ۴۸ سنت معامله شد. برنت دوشنبه صبح تا حدود ۱۰۱ دلار و ۷۰ سنت هم رسیده بود، اما تا پایان روز افت کرد و در ۱۰۰ دلار و ۳۴ سنت بسته شد.

وست تگزاس اینترمدییت آمریکا نیز با ۸۷ سنت افزایش به ۹۶ دلار و ۶۵ سنت رسید.

بازار چشم به نیویورک دارد، جایی که احتمال گفت‌وگوی آمریکا و جمهوری اسلامی در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل مطرح است. افزایش اخیر تردد از تنگه هرمز نیز در کانون توجه معامله‌گران است.

۰۹:۰۷ ۳۱.۶.۱۴۰۵

وزیران خارجه عربستان و پاکستان در نیویورک دیدار کردند

وزاری خارجه عربستان سعودی و پاکستان، در حاشیه هشتاد و یکمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل، طی دیداری، درباره مهمترین تحولات منطقه ای بحث و تبادل نظر کردند.

وزارت امور خارجه عربستان سعودی با انتشار اطلاعیه ای در شبکه اجتماعی ایکس، اعلام کرد که در این دیدار، فیصل بن فرحان با محمد اسحاق دار، درباره تلاش های انجام شده برای مهار تنش ها از طریق راه حل های دیپلماتیک گفت وگو کرده است.

عربستان سعودی و پاکستان به همراه ترکیه، عضو پیمان دفاعی مکه هستند و هر سه کشور برای دفاع از منافع مشترک توافق کرده اند.

از سوی دیگر، پاکستان میانجی اصلی در تنش نظامی میان آمریکا و جمهوری اسلامی به شمار می‌ آید.

۰۹:۰۶ ۳۱.۶.۱۴۰۵

روبیو و نخست‌وزیر عراق بر برچیدن شبه‌نظامیان تروریست تأکید کردند

وزیر امور خارجه آمریکا در دیدار با نخست‌وزیر عراق بر اهمیت برچیدن شبه‌نظامیان تروریست در این کشور تأکید کرد.

بر پایه بیانیه وزارت امور خارجه آمریکا، مارکو روبیو روز دوشنبه در نیویورک با علی الزیدی درباره آینده همکاری دو کشور گفت‌وگو کرد. در این بیانیه آمده است: «وزیر امور خارجه و نخست‌وزیر بر اهمیت برچیدن شبه‌نظامیان تروریست در عراق، جلوگیری از حملات از خاک عراق و اعمال کامل حاکمیت این کشور توافق کردند.»

الزیدی پیش‌تر در روز دوشنبه گفته بود مهلت خلع سلاح گروه‌های مسلح به ۹ تیر ۱۴۰۶ موکول شده است. تام باراک، فرستاده ویژه رئیس‌جمهوری آمریکا در امور عراق، هنگام ترک این دیدار به المانیتور گفت توافق شده تا پایان این مهلت «تنها دولت نگهبان نیروی نظامی باشد».

این دیدار چند روز پیش از خروج صدها نیروی باقی‌مانده آمریکا از عراق در ۸ مهر انجام شد. چند گروه از قدرتمندترین شبه‌نظامیان همسو با جمهوری اسلامی، از جمله کتائب حزب‌الله، تحویل داوطلبانه سلاح را رد کرده‌اند.

۰۹:۰۶ ۳۱.۶.۱۴۰۵

خوش‌بینی نسبت به تمدید آتش‌بس تجاری پس از دومین روز گفتگو چین و آمریکا

مقام‌های چین و آمریکا روز دوشنبه دومین روز گفت‌وگوهای خود درباره هوش مصنوعی، سرمایه‌گذاری و تجارت را در نیویورک به پایان رساندند.

به گزارش بلومبرگ، لیائو مین، معاون وزیر دارایی چین، گفت گفت‌وگوها بر اجرای توافق‌های مذاکره‌کنندگان ارشد دو کشور متمرکز بود. او درباره احتمال تمدید آتش‌بس تجاری اظهار نظر نکرد.

جیمیسون گریر، نماینده تجاری آمریکا، به تلویزیون بلومبرگ گفت تمدید سه تا شش ماهه این آتش‌بس که آبان‌ماه منقضی می‌شود ممکن است.

بر پایه داده‌های گمرک چین، صادرات آهنربای عناصر خاکی کمیاب چین به آمریکا ماه گذشته ۲۱ درصد کاهش یافت و به ۵۱۲ تن رسید.

شی جین‌پینگ، رئیس‌جمهوری چین، روز چهارشنبه ۱ مهر وارد آمریکا می‌شود و با دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، دیدار می‌کند.

۰۸:۵۴ ۳۱.۶.۱۴۰۵

بریتانیا یک فروند هواپیمای سوخت‌رسان به خاورمیانه اعزام می‌کند

نخست‌وزیر بریتانیا، اعلام کرد که با درخواست عربستان سعودی برای ارائه پشتیبانی دفاعی سوخت‌رسانی هوایی به جنگنده‌های این کشور برای یک دوره زمانی محدود موافقت کرده و یک فروند سوخت‌رسان به خاورمیانه اعزام می‌کند.

به گفته اندی برنهام، این تصمیم پس از تشدید حملات شورشیان حوثی علیه زیرساخت‌های غیرنظامی عربستان و برای کمک به ثبات بخشیدن به وضعیت پرتنش منطقه اتخاذ شده است.

او اعلام کرد که بریتانیا درخواستی از سوی عربستان سعودی برای حمایت نظامی دریافت و پس از ارائه توصیه از وزیر دفاع و وزیر امور خارجه، با این درخواست موافقت کرده است.

برای ارائه این پشتیبانی، بریتانیا طی روزهای آینده یک فروند هواپیمای سوخت‌رسان «وویجر» را به منطقه اعزام خواهد کرد.

نخست وزیر بریتانیا تاکید کرد که این کشور در خاورمیانه «نقش خود را ایفا می‌کند» و از تلاش‌ها برای باز نگه داشتن تنگه هرمز نیز حمایت می‌کند.

۰۸:۴۳ ۳۱.۶.۱۴۰۵

بایننس به اتهام نقض احتمالی تحریم‌های جمهوری اسلامی زیر تحقیق است

دادستان‌های فدرال آمریکا بررسی می‌کنند آیا صرافی رمزارز بایننس با جلوگیری نکردن از برخی معاملات در سکوی خود، تحریم‌های آمریکا علیه جمهوری اسلامی را نقض کرده است یا نه.

به گزارش بلومبرگ، دادستانی منطقه منهتن با مشارکت بخش کیفری وزارت دادگستری این تحقیق را هدایت می‌کند و بررسی می‌کند آیا بایننس آگاهانه اجازه این معاملات را داده است.

بایننس در بیانیه‌ای گفت با نقض تحریم‌ها «مدارای صفر» دارد و «به‌طور کامل با نهادهای اجرای قانون همکاری می‌کند».

چانگ‌پنگ ژائو، مدیرعامل پیشین بایننس، سال ۱۴۰۲ در چارچوب توافقی چهار میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلاری به نقض قوانین ضدپولشویی آمریکا اعتراف کرد و کناره گرفت.

۰۸:۴۲ ۳۱.۶.۱۴۰۵

رئیس‌جمهوری کره جنوبی خواستار کاهش تحریم‌های کره شمالی شد

رئیس‌جمهوری کره جنوبی از آمریکا خواست تحریم‌های کره شمالی را در برابر توافقی برای توقف برنامه تسلیحات هسته‌ای پیونگ‌یانگ کاهش دهد.

لی جه‌میونگ در گفت‌وگو با روزنامه نیویورک تایمز گفت: «باور دارم معاوضه میان تحریم‌هایی که به‌هرحال چندان کارساز نیستند و توقف ساخت سلاح هسته‌ای بیشتر و فناوری موشک بالستیک قاره‌پیما، ارزش زیادی دارد.»

به گفته او، بر پایه ارزیابی‌های کره جنوبی، کره شمالی اکنون توان تولید سالانه ۱۰ تا ۲۰ سلاح هسته‌ای دیگر را دارد یا شاید در حال تولید است. لی هشدار داد وقتی پیونگ‌یانگ باور کند به اندازه کافی سلاح انباشته، برای کسب درآمد به صدور این سلاح‌ها وسوسه می‌شود.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، در پی دیدار دوباره با کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی، است.

بارگذاری بیشتر

XS
SM
MD
LG