لینکهای قابل دسترسی

دوشنبه ۳۰ شهریور ۱۴۰۵ ایران ۰۲:۲۳
پرزیدنت ترامپ
پرزیدنت ترامپ

زنده 🔴 پرزیدنت ترامپ: در حال تصمیم‌گیری درباره جمهوری اسلامی هستم؛ اتفاقات بسیار بزرگی در راه است

به روز شده

رئیس جمهوری آمریکا می‌گوید درباره گام بعدی آمریکا در قبال جمهوری اسلامی در «مرحله تصمیم‌گیری» قرار دارد، و تاکید کرد «اتفاقات بسیار بزرگی در آینده نه‌چندان دور رخ خواهد داد.» این اظهارات در آستانه آغاز نشست‌های سطح بالای مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک بیان شد.

۱۰:۰۶

ازبکستان و آمریکا یادداشت تفاهم ایمنی هسته‌ای امضا کردند

نهادهای تنظیم‌گر هسته‌ای ازبکستان و آمریکا یادداشت تفاهمی برای تقویت همکاری در حوزه ایمنی پرتوی و هسته‌ای امضا کردند.

بنابر اعلام کمیته ایمنی صنعتی، پرتوی و هسته‌ای ازبکستان، یادداشت را عبدالله رفیق‌اف، رئیس این کمیته، و هو نیه، رئیس کمیسیون تنظیم مقررات هسته‌ای آمریکا، امضا کردند.

این یادداشت در حاشیه هفتادمین نشست کنفرانس عمومی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در وین امضا شد.

ازبکستان در حال توسعه زیرساخت انرژی هسته‌ای خود است.

شرکت دولتی روس‌اتم روسیه نخستین نیروگاه هسته‌ای ازبکستان را می‌سازد.

۱۰:۰۵

ادامه حملات توپخانه‌ای و هوایی اسرائیل به جنوب لبنان

خبرگزاری ملی لبنان گزارش داد نیروهای اسرائیل حملات خود را به جنوب لبنان در طول شب ادامه دادند.

بر پایه همین گزارش، نیروهای اسرائیل جنگل‌های عیتا الجبل در شهرستان بنت جبیل را با توپخانه هدف گرفتند و در سپیده‌دم به وادی السلوقی و وادی الحجیر حمله هوایی کردند.

خبرگزاری ملی لبنان افزود از نیمه‌شب، بمباران‌های پیاپی در المنصوری و حومه بیت الصیاد انجام شد. نیروهای اسرائیل حومه شمالی شهر زوطر الشرقیه در استان نبطیه را نیز با توپخانه زدند.

در این گزارش‌ها به خسارت یا تلفات اشاره‌ای نشده است.

نیروهای اسرائیل روز گذشته نیز دو حمله هوایی به نبطیه الفوقا و یک حمله به کفر تبنیت در جنوب لبنان انجام دادند.

۰۹:۱۳

عربستان: موشک بالستیک حوثی‌ها به سوی ریاض رهگیری شد

عربستان سعودی تأیید کرد حوثی‌های یمن کوشیدند پایتخت این کشور را با موشک بالستیک هدف بگیرند.

ترکی المالکی، سخنگوی ائتلاف به رهبری عربستان، در شبکه ایکس نوشت نیروی هوایی عربستان «موشک بالستیکی را که شبه‌نظامیان تروریست حوثی بامداد شنبه به سوی شهر ریاض شلیک کرده بودند با موفقیت رهگیری و منهدم کرد».

این نخستین حمله به ریاض از زمان تشدید درگیری با حوثی‌هاست. بیانیه ائتلاف ساعت‌ها پس از حمله بامدادی منتشر شد.

المالکی افزود حوثی‌ها کوشیدند غیرنظامیان و زیرساخت غیرنظامی در بیشه، طائف، فرسان و ینبع را نیز هدف بگیرند، اما حملات خنثی شد.

۰۹:۰۵

طالبان: خواهان ادامه گفت‌وگو با پاکستان هستیم

سخنگوی طالبان گفت افغانستان خواهان ادامه گفت‌وگو و همکاری با پاکستان است و امیدوار است اختلافات حل‌نشده میان دو کشور از راه گفت‌وگو حل شود.

ذبیح‌الله مجاهد در گفت‌وگو با شبکه العربیه گفت: «عربستان می‌تواند در این زمینه نقش مثبتی ایفا کند.»
مجاهد در همین گفت‌وگو نسبت به عملیات نظامی پاکستان در خاک افغانستان هشدار داد.

او گفت: «اگر پاکستان حرمت خاک افغانستان را نقض کند، افغانستان حق دفاع از کشورش را دارد و همین کار را می‌کنیم.» مجاهد از «پاسخ کوبنده» به هر نقض حاکمیت افغانستان خبر داد.
اظهارات مجاهد در پاسخ به گفت‌وگوی پیشین سخنگوی ارتش پاکستان با همین شبکه مطرح شد.

احمد شریف چودری گفته بود خاک افغانستان برای جذب، آموزش، تسلیح و اجرای حملات تروریستی علیه پاکستان و دیگر نقاط منطقه استفاده می‌شود.

۰۸:۴۷

اسرائیل از کشته شدن یک فرمانده حماس در غزه خبر داد

ارتش اسرائیل اعلام کرد نیروهایش فرمانده‌ای از شاخه نظامی حماس را کشته‌اند که به گفته این ارتش در حملات ۱۵ مهر ۱۴۰۲ به خاک اسرائیل نفوذ کرده بود.

ارتش اسرائیل در پستی در شبکه ایکس نام او را محمد سلیمان بیوک اعلام کرد و گفت روز پنجشنبه در حمله‌ای به محدوده خان‌یونس در جنوب غزه کشته شد.

بر پایه اعلام این ارتش، بیوک بخش عمده جنگ را به کارگذاری مواد منفجره در سراسر غزه برای هدف قرار دادن سربازان اسرائیلی گذرانده بود.

ارتش اسرائیل افزود او حملاتی علیه سربازان و غیرنظامیان اسرائیلی برنامه‌ریزی می‌کرد و برای بازسازی توان حماس کار می‌کرد کاری که «نقض نظام‌مند آتش‌بس» خوانده شد.

کشته شدن بیوک سومین مورد اعلام‌شده از سوی ارتش اسرائیل در یک هفته است.

۰۸:۴۵

دولت یمن جمهوری اسلامی را مسئول حمله حوثی‌ها به عربستان دانست

دولت یمن که جامعه بین‌المللی آن را به رسمیت می‌شناسد، حملات بامداد شنبه به ریاض را «به شدیدترین لحن» محکوم کرد و «نقض آشکار» حاکمیت عربستان سعودی خواند.

وزارت خارجه یمن در بیانیه‌ای اعلام کرد شورشی‌های حوثی را مسئول این حمله می‌داند و افزود: «همچنین رژیم ایران را به خاطر ادامه حمایت نظامی از آنها و توانمندسازی آنها برای ادامه حملاتشان در راستای دستور کار منطقه‌ای خود مسئول می‌داند.»

این وزارتخانه از هر اقدامی که عربستان و نیروهای ائتلاف به رهبری این کشور برای «بازدارندگی از حملات و محافظت از امنیت پادشاهی» انجام دهند پشتیبانی کرد.

دولت یمن همچنان از عربستان پشتیبانی نظامی و ائتلافی دریافت می‌کند.

۰۸:۴۴

ونزوئلا با شرکت فرانسوی توتال‌انرژی تفاهم‌نامه امضا کرد

دلسی رودریگز، رئیس‌جمهوری موقت ونزوئلا، روز شنبه با شرکت نفت و گاز فرانسوی توتال‌انرژی تفاهم‌نامه‌ای امضا کرد.

این تفاهم‌نامه تازه‌ترین مورد از موجی از توافق‌های نفتی میان شرکت‌های چندملیتی و دولت تازه ونزوئلاست که پس از برکناری نیکلاس مادورو از سوی آمریکا در دی‌ماه گذشته امضا شده‌اند.

آمریکا نیز ماه گذشته توافق انرژی با کاراکاس امضا کرد که به واشینگتن اجازه می‌دهد کنترل بخشی از ذخایر گسترده نفت ونزوئلا را در دست بگیرد. دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، روز سه‌شنبه در نیویورک با رودریگز دیدار می‌کند.

۰۸:۳۶

حوثی‌ها مدعی حمله به پایتخت عربستان شدند

حوثی‌های یمن اعلام کردند روز شنبه اماکن «حساس» در ریاض را با موشک و پهپاد هدف گرفته‌اند. ساعاتی پیش از آن، شعله‌های آتش و ستون بزرگ دود در نزدیکی فرودگاه اصلی این شهر دیده شد.

تصاویر رویترز ستون بزرگ دود سیاه را در محدوده بزرگراه فرودگاه و ساختمان اصلی پایانه نشان می‌دهد.

ائتلاف به رهبری عربستان اعلام کرد پدافند هوایی موشکی را که حوثی‌ها بامداد شنبه به سوی ریاض شلیک کرده بودند منهدم کرد.

این نخستین حمله ادعایی حوثی‌ها به ریاض از آغاز تشدید درگیری در تیرماه است. حوثی‌ها نگفتند چه اهدافی را در ریاض زده‌اند، اما گفتند تأسیساتی از آرامکو در بندر ینبع را نیز هدف گرفته‌اند.

۰۳:۰۴

خبرنگاران: دونالد ترامپ زودتر از موعد مقرر از کمپ دیوید به کاخ سفید باز می‌گردد

خبرنگاران دقایقی قبل گزارش دادند که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، تعطیلات آخر هفته خود در اقامتگاه ریاست‌جمهوری در «کمپ دیوید» را ناتمام گذاشت و قرار است به‌جای عصر یکشنبه، همین شنبه شب به وقت واشنگتن به کاخ سفید بازگردد. باراک راوید، خبرنگار آکسیوس می‌گوید کاخ سفید دلیلی برای کوتاه کردن این تعطیلات اعلام نکرد

۰۲:۰۴

وزارت  امور خارجه آمریکا با اشاره به تهدیدات جمهوری اسلامی درباره  سفر به خاورمیانه هشدار داد

وزارت خارجه آمریکا روز شنبه در شبکه اجتماعی ایکس، با اشاره به افزایش تنش‌ها در خاورمیانه، درباره وخیم‌تر شدن ناگهانی شرایط امنیتی در این منطقه هشدار داد و از شهروندان آمریکایی خواست با احتیاط بیشتری رفت‌وآمد کنند.

در این هشدار آمده است که شرایط امنیتی در خاورمیانه همچنان پیچیده است و احتمال تشدید پیش‌بینی‌نشده تنش‌ها وجود دارد. وزارت خارجه آمریکا همچنین نسبت به لغو پروازها، بسته شدن حریم‌های هوایی و اختلال در سفرهای هوایی هشدار داد.

این وزارتخانه با اشاره به درگیری‌های نظامی شورشیان حوثی مورد حمایت جمهوری اسلامی با عربستان سعودی، از جمله حمله به فرودگاه‌های غیرنظامی، اعلام کرد که این درگیری‌ها ممکن است به سرعت گسترش پیدا کند.


بارگذاری بیشتر

XS
SM
MD
LG