لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۳ آبان ۱۴۰۵ ایران ۰۸:۱۵
دونالد ترامپ، رئيس‌جمهوری آمریکا - ۱۸ مهر ۱۴۰۵
دونالد ترامپ، رئيس‌جمهوری آمریکا - ۱۸ مهر ۱۴۰۵

زنده 🔴ترامپ: جمهوری اسلامی دیوانه‌ است؛نمی‌داند چقدر با آنها خوب بوده‌‌ام؛ سنتکام یک کشتی را پس از تلاش برای نقض محاصره دریایی از کار انداخت

دونالد ترامپ روز شنبه با اشاره به احتمال اقدامات جمهوری اسلامی علیه آمریکا پیش از انتخابات میان‌دوره‌ای ایالات متحده گفت: «احتمالاً قبل از انتخابات یک مقدار کارهای بیشتری انجام می‌دهند، چون فکر می‌کنند به ما آسیب می‌زند. اما ما می‌توانیم خیلی سریع به آن پایان بدهیم.»

۰۹:۰۲ ۶.۶.۱۴۰۵

تایمز اسرائیل: ترامپ به دنبال تسلیم جمهوری اسلامی است، نه احیای تفاهم‌نامه

تایمز اسرائیل به نقل از منابع آگاه نوشت که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، دیگر علاقه‌ای به تمدید تفاهم‌نامه موقت پیشین با جمهوری اسلامی ندارد و ترجیح می‌دهد با اعمال فشار اقتصادی، شرایط مطلوب‌تری را برای پایان دادن به جنگ به دست آورد.

یک مقام آمریکایی که پنج‌شنبه با تایمز اسرائیل گفت‌وگو کرده، گفت ترامپ بر این باور است که تحریم‌ها موجب خواهند شد حکومت ایران در برابر شرایط مطلوب‌تر آمریکا برای محدود کردن برنامه هسته‌ای خود و بازگشایی تنگه هرمز تسلیم شود.

یک دیپلمات ارشد از یکی از کشورهای میانجی نیز گفت ترامپ دیگر علاقه‌ای به احیای تفاهم‌نامه ماه ژوئن ندارد؛ تفاهم‌نامه‌ای که تنها چند روز بعد، بر سر اختلافات درباره این آبراه راهبردی از هم فروپاشید.

این دیپلمات گفت میانجی‌ها، یعنی قطر و پاکستان، تلاش کرده‌اند تفاهم‌نامه را احیا کنند یا بر سر توافق مشابهی مذاکره کنند، اما ترامپ به آنها اطلاع داده است که دیگر حاضر نیست آن شرایط را بپذیرد، زیرا به گفته این دیپلمات، ایرانی‌ها در آخرین لحظه بارها او را «سوزانده‌اند» و از توافق عقب‌نشینی کرده‌اند.

این دیپلمات افزود که برای موفقیت طرح ترامپ، آمریکا باید آمادگی داشته باشد برای مدت طولانی در برابر ایران منتظر بماند و فشار را حفظ کند.

پیشتر رئیس‌جمهوری آمریکا اعلام کرده که واشنگتن در حال حاضر با ایران گفت‌وگویی ندارد و تحریم‌های جدید ممکن است بانک‌های چینی طرف معامله با جمهوری اسلامی را نیز هدف قرار دهد.

۰۴:۵۹ ۶.۶.۱۴۰۵

مقابله با یک کارزار سایبری؛ متا حساب‌های جعلی مستقر در ایران را که خود را فعالان و دانشجویان مستقر در آمریکا جا می‌زدند حذف کرد

متا شبکه‌ای از حساب‌های کاربری فیس‌بوک و اینستاگرام را که به یک عملیات مستقر در ایران مرتبط بودند، حذف کرد.

به گزارش آکسیوس،‌این عملیات از هوش مصنوعی برای هدف قرار دادن مخاطبان آمریکایی با انتشار مطالبی درباره سیاست آمریکا استفاده می‌کرد. شرکت متا این موضوع را برای نخستین بار با آکسیوس در میان گذاشت.

این پروژه توانسته بود هزاران دنبال‌کننده جذب کند و شامل حساب‌هایی بود که خود را به‌عنوان آمریکایی‌های عادی جا می‌زدند تا واقعی‌تر به نظر برسند.

متا در گزارش گسترده‌تری درباره تهدیدها که روز پنجشنبه ۵ شهریور منتشر شد، گفت چهار حساب فیس‌بوک و ۳۱ حساب اینستاگرام مرتبط با افرادی مستقر در ایران را مختل کرده است.

به گفته متا، گردانندگان این حساب‌ها در مجموع میم‌هایی با دیدگاه‌های ضد جمهوری‌خواهی و همچنین مطالبی درباره مناقشه اسرائیل و فلسطینی‌ها و موضوع مهاجرت منتشر می‌کردند.

۰۴:۴۰ ۶.۶.۱۴۰۵

فرمانده سنتکام: نزدیک به ۱۵۰۰ کشتی تجاری و ۷۵۰ میلیون بشکه نفت با حمایت نیروهای آمریکا از تنگه هرمز عبور کرده‌اند؛ صادرات از ایران صفر بود

برد کوپر، فرمانده سنتکام، پنج‌شنبه شب به وقت واشنگتن (۵ شهریور) در یک به‌روزرسانی عملیاتی درباره «دو مأموریت» جاری آمریکا در خاورمیانه یعنی ادامه اجرای محاصره دریایی علیه جمهوری اسلامی و حفظ جریان تردد تجاری از تنگه هرمز، گزارش داد.

کوپر در یک ویدیو گفت شمار زیادی از حدود ۵۰ هزار نیروی آمریکایی مستقر در منطقه در حال اجرای این دو مأموریت هستند و نیروهای آمریکایی طی ماه‌های گذشته در تنگه هرمز، مسیرهای بین‌المللی کشتیرانی را از مین‌های دریایی پاکسازی کرده‌اند.

به گفته فرمانده سنتکام، این مین‌ها ماه‌ها پیش توسط سپاه پاسداران انقلاب اسلامی کار گذاشته شده بودند. او گفت نیروهای آمریکایی با استفاده از غواصان نیروی دریایی، نیروهای ویژه و پشتیبانی هوایی ارتش، نیروی دریایی، نیروی هوایی و تفنگداران دریایی آمریکا، مسیرهای بین‌المللی عبور کشتی‌ها را از تهدید مین‌ها پاکسازی کرده‌اند.

۰۳:۰۷ ۶.۶.۱۴۰۵

آکسیوس: آمریکا به توافقی برای دسترسی بلندمدت به ذخایر نفت ونزوئلا نزدیک شده است؛ ذخایر نفتی ایالات متحده ممکن است بیش از دو برابر شود

وب‌سایت خبری آکسیوس روز پنجشنبه ۵ شهریور به نقل از دو مقام آمریکایی گزارش داد که دولت ترامپ و دولت موقت ونزوئلا درباره واگذاری سهام مالکیت منابع عظیم نفتی این کشور در حال مذاکره هستند.

به گفته یکی از مقام‌های آمریکایی این توافق «نه تنها بزرگ» بلکه «بسیار عظیم» است.

مقام دیگر آمریکایی هم به آکسیوس گفت: «رئیس‌جمهوری، ترامپ، به تضمین آینده انرژی آمریکا برای نسل‌های آینده نزدیک است؛ نه فقط در ایالات متحده، بلکه در نیم‌کره غربی.»

به گزارش این رسانه آمریکایی مذاکرات ایالات متحده و ونزوئلا هنوز نهایی نشده است، اما ده‌ها میدان نفتی فعال ونزوئلا با حدود ۹۰ میلیارد بشکه ذخیره اثبات‌شده را در برمی‌گیرد.

این میدان‌ها پیش‌تر در اختیار افراد نزدیک به دیکتاتورهای پیشین ونزوئلا و در کنترل چینی‌ها بود.



۰۲:۰۷ ۶.۶.۱۴۰۵

ترامپ: جمهوری اسلامی که در حال «شکست‌خوردن» است برای رسیدن به توافق «التماس» می‌کند؛ من نمی‌خواهم با آنها دیدار کنم

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، روز پنجشنبه گزارش یکی از خبرنگاران فاکس‌نیوز درباره موضع واشنگتن در قبال مذاکرات با «جمهوری اسلامی ایران در حال شکست‌خوردن» را «به‌طور خاص نادرست» خواند و گفت این جمهوری اسلامی است که خواهان توافق با آمریکا است.

آقای ترامپ در پیامی در شبکه اجتماعی تروت‌سوشال خود، در واکنش به گزارشی از جاناتان هانت، خبرنگار فاکس‌نیوز، نوشت که او گزارشی «به‌طور خاص نادرست» درباره جمهوری اسلامی ایران منتشر کرده است.

رئیس‌جمهوری آمریکا نوشت: «من نمی‌خواهم [با جمهوری اسلامی] دیدار کنم، آنها می‌خواهند.» او افزود: «در واقع، آنها برای رسیدن به توافق التماس می‌کنند.»

رئیس‌جمهوری آمریکا همچنین از برت بایر، مجری ارشد فاکس‌نیوز، خواست «کارمندان و زیردستان خود را، برای یک بار هم که شده، اصلاح کند.»

آقای ترامپ پیشتر در همین روز به خبرنگاران گفته بود که آمریکا نه خواهان گفت‌وگو با جمهوری اسلامی است و برنامه‌ای برای ملاقات با مقامات رژیم ایران دارد.

آقای ترامپ گفته است که واشنگتن تمرکز خود را بر فشار اقتصادی بر جمهوری اسلامی گذاشته است. او همچنین در مطلب دیگری در تروت‌سوشال نوشت که ایران به عنوان یک کشور رو به زوال است.

آمریکا به تازگی فشار اقتصادی بر جمهوری اسلامی را افزایش داده است. گزارش‌ها از ایران نیز حاکی از صف‌های طولانی بنزین در جایگاه‌های سوخت است.


۰۱:۳۱ ۶.۶.۱۴۰۵

سازمان زمین‌شناسی آمریکا نام دریاچه انتاریو را به دریاچه آمریکا تغییر داد

کاخ سفید با انتشار ایمیلی از سازمان زمین‌شناسی ایالات متحده، خبر داد که این سازمان نام «دریاچه انتاریو» را به «دریاچه آمریکا» تغییر داده است.

بر اساس این اطلاعیه، این تغییر از ساعت چهار و نیم بعدازظهر پنج‌شنبه به وقت شرق آمریکا به صورت رسمی در تمامی اسناد الکترونیکی سازمان زمین‌شناسی ایالات متحده اعمال شده است.

نام جدید همچنین در سامانه اطلاعات نام‌های جغرافیایی آمریکا ثبت شده و قرار است در روزهای آینده در اسناد چاپی نیز مورد استفاده قرار گیرد. پیشتر دونالد ترامپ، رئيس‌جمهوری آمریکا با امضای فرمانی اجرایی نام «دریاچه انتاریو» را به «دریاچه آمریکا» تغییر داد.


۰۰:۵۹ ۶.۶.۱۴۰۵

صف‌های طولانی بنزین در ایران با ادامه محاصره دریایی

گزارش‌های مختلف مردمی و چند رسانه داخلی، از کاهش عرضه بنزین در ایران و ایجاد صف‌های طولانی مقابل جایگاههای عرضه سوخت در چند شهر کشور از جمله تهران، کرج، مشهد، کرمان و زاهدان حکایت دارد. همزمان مقامات حکومتی از لزوم افزایش قیمت سوخت سخن می‌گویند.

صفوف طولانی‌تر در پمپ بنزین‌های کشور از روز دوشنبه و همزمان با آغاز عملیات «طرد اقتصادی» آمریکا علیه جمهوری اسلامی، در شهرهای مختلف شکل گرفته است و رانندگان با کمبود عرضه بنزین روبرو شده‌اند.

گزارش‌ها نشان می‌دهد برخی جایگاه‌های عرضه سوخت، فعالیت خود را محدود کرده و برخی دیگر از جایگاهها نیز با کمبود بنزین روبرو و مجبور به تعطیلی‌های متناوب شده‌اند.

در تازه‌ترین اظهارنظرهای مقامات حکومتی، محمدجعفر قائم‌پناه، معاون اجرایی رئیس‌ دولت جمهوری اسلامی، ۴ شهریور، توزیع بنزین را «ناعادلانه» دانست و گفت: «تولید داخلی کافی نیست و به‌خاطر محاصره دریایی آمریکا، واردات هم ممکن نیست.» او افزود: «باید قیمت بنزین و گازوئیل افزایش یابد، اما زمان، میزان و شیوه آن هنوز مشخص نیست.»


۲۳:۱۸ ۵.۶.۱۴۰۵

ترامپ: نمی‌خواهیم با جمهوری اسلامی صحبت کنیم؛ دنبال دیدار یا چیزی از این دست هم نیستیم

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، روز پنجشنبه ۵ شهریور گفت ایالات متحده در حال حاضر با جمهوری اسلامی گفت‌وگو نمی‌کند و واشنگتن تمرکز خود را بر فشار اقتصادی علیه رژيم گذاشته است.

او همچنین تهدید کرد کشورهایی را که با جمهوری اسلامی تجارت می‌کنند، مجازات خواهد کرد.

آقای ترامپ در دفتر بیضی کاخ سفید به خبرنگاران گفت: «ما نمی‌خواهیم با آنها صحبت کنیم. دنبال دیدار یا چیزی از این دست هم نیستیم.»

به گزارش رویترز، کارولین لیویت، سخنگوی کاخ سفید، نیز پیش‌تر در همین روز گفت کارزار اقتصادی آمریکا تا زمانی ادامه خواهد یافت که جمهوری اسلامی تصمیم بگیرد وارد مذاکرات معنادار شود.

لیویت به فاکس‌نیوز گفت: «اکنون ما عملیات 'طرد اقتصادی' را برای نابودی اقتصاد آنها آغاز کرده‌ایم. در حال حاضر هیچ مذاکره‌ای در جریان نیست و این روند تا زمانی ادامه خواهد داشت که رئیس‌جمهوری احساس کند آنها شاید به شکلی معنادار پای میز مذاکره بیایند.»

۲۱:۳۳ ۵.۶.۱۴۰۵

پرزیدنت ترامپ نام دریاچه انتاریو را به «دریاچه آمریکا» تغییر داد

دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، روز پنجشنبه ۵ شهریور با امضای یک فرمان اجرایی دستور داد نام «دریاچه انتاریو» در کاربردهای رسمی دولت ایالات متحده به «دریاچه آمریکا» تغییر یابد؛ تغییری که به گفته او بلافاصله اجرایی می‌شود.

پرزیدنت ترامپ این فرمان را در کاخ سفید امضا کرد. بر اساس آن، وزارت کشور آمریکا و داگ برگم، وزیر کشور، موظف شده‌اند اقدامات لازم برای اجرای تغییر نام را انجام دهند.

دریاچه مذکور یکی از پنج دریاچه بزرگ آمریکای شمالی است و میان ایالت نیویورک و استان انتاریوی کانادا قرار دارد. تصمیم پرزیدنت ترامپ برای تغییر نام دریاچه در شرایطی اعلام شد که مذاکرات تجاری آمریکا و کانادا هفته پیش بدون نتیجه پایان یافت.

۱۶:۳۷ ۵.۶.۱۴۰۵

سخنگوی کاخ سفید: هدف پرزیدنت ترامپ جلوگیری قطعی از دستیابی رژیم ایران به سلاح هسته‌ای است

کارولین لیویت، سخنگوی کاخ سفید، روز پنجشنبه ۵ شهریور گفت هدف اصلی پرزیدنت دونالد ترامپ در قبال جمهوری اسلامی همچنان اطمینان از این است که رژیم ایران هرگز به سلاح هسته‌ای دست پیدا نکند.

خانم لیویت در گفت‌وگو با فاکس نیوز گفت جمهوری اسلامی در پی فشارهای نظامی و اقتصادی آمریکا در «وضعیتی ویرانگر» قرار گرفته است. به گفته او، تورم در ایران از ۱۰۰ درصد فراتر رفته و حکومت حتی برای پرداخت حقوق نیروهای پلیس و نظامی خود با مشکل روبه‌رو است.

خانم لیویت تاکید کرد هدف پرزیدنت ترامپ از ابتدا روشن بوده است: «اطمینان از این که [رژیم] ایران هرگز نتواند به سلاح هسته‌ای دست پیدا کند.» اظهارات او در شرایطی مطرح می‌شود که دولت آمریکا در مرحله کنونی نبرد، در کنار محاصره دریایی، بر تشدید فشار اقتصادی علیه جمهوری اسلامی تاکید دارد.

بارگذاری بیشتر

XS
SM
MD
LG