لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۲۸ مرداد ۱۴۰۵ ایران ۱۷:۲۱

زنده 🔴 مقام ناتو: در برابر تهدید جمهوری اسلامی از اعضای خود دفاع می‌کنیم

یک مقام ناتو در واکنش به گزارش فایننشال‌تایمز در مورد بررسی حملات احتمالی به دارایی‌های آمریکا در اروپا توسط جمهوری اسلامی گفت ناتو آماده مقابله با هر تهدیدی است و برای دفاع از همه اعضای خود هر اقدامی را که لازم باشد انجام خواهد داد.

۱۰:۳۲ ۲۲.۵.۱۴۰۵

وزارت کشور عراق از شناسایی و ضبط دست‌کم ۲۰ پهپاد در این کشور خبر داد

وزارت کشور عراق اعلام کرد که سازمان مدیریت اطلاعات و مبارزه با تروریسم این کشور، در دو عملیات جداگانه بیش از ۲۰ فروند پهپاد ساخت داخل را در بغداد شناسایی و ضبط کرده است.

در این ارتباط چهار نیز دستگیر شده‌اند.

در بیانیه وزارت کشور عراق آمده است که افراد دستگیر شده، مدعی هستند با هدف تجارت اقدام به خرید و فروش پهپاد می‌کردند.

با افزایش تنش‌های نظامی در منطقه، شبه‌نظامیان وابسته به جمهوری اسلامی در عراق، اهدافی را در منطقه از جمله در عربستان سعودی، با شلیک پهپاد تهدید می‌کنند.

۱۰:۲۱ ۲۲.۵.۱۴۰۵

نخست‌وزیر عراق دستور تقویت پدافند هوایی این کشور را صادر کرد

نخست‌وزیر و فرمانده کل نیروهای مسلح عراق، در یک بازدید شبانه از مرکز عملیات فرماندهی پدافند هوایی این کشور، دستور تقویت سامانه‌های پدافندی عراق برای مقابله با تهدیدهای هوایی را صادر کرد.

علی الزیدی اعلام کرد که اجازه نخواهیم داد حریم هوایی ما از سوی هیچ طرفی نقض شود یا امنیت آن مورد تعرض قرار گیرد.

وی همچین تاکید کرد که عراق اجازه نخواهد داد خاک یا حریم هوایی‌ آن نیز به نقطه‌ای برای انجام هرگونه تجاوز علیه کشورهای همسایه تبدیل شود.

در همین ارتباط، دفتر نخست‌وزیر عراق اعلام کرد که دیدار شبانه علی‌ الزیدی، از مرکز عملیات فرماندهی پدافند هوایی این کشور، در چارچوب اجرای توافق عراق و آمریکا برای پایان دادن به مأموریت نیروهای ائتلاف بین‌المللی و تکمیل خروج کامل آنها از عراق در ۳۰ سپتامبر آینده صورت گرفت.

با آغاز تنش‌های نظامی در منطقه، جمهوری اسلامی در چندین نوبت مقررهای احزاب مخالف خود در خاک عراق را هدف حملات موشکی و پهپادی قرار داده است.

از سوی دیگر، شبه‌نظامیان وابسته به جمهوری اسلامی، تهدیدهایی را علیه تاسیسات نظامی و غیرنظامی عربستان سعودی انجام داده‌اند.

۰۹:۴۹ ۲۲.۵.۱۴۰۵

اوپک: جهش تولید نفت کشورهای منطقه به استثنای ایران

گزارش جدید اوپک نشان می‌دهد در حالی که تولید نفت عربستان، کویت و عراق طی ماه گذشته جهش چشمگیر داشته، تولید نفت ایران رشد بسیار اندکی را تجربه کرده است.

مجموع تولید روزانه نفت سه کشور عربی یاد شده طی ماه گذشته نسبت به ماه ژوئن ۱ میلیون و ۶۴۰ هزار بشکه افزایش یافته، در حالی که رشد تولید نفت ایران تنها ۲۶ هزار بشکه بوده است.

ایران در ماه گذشته روزانه ۲ میلیون و ۴۷۸ هزار بشکه تولید نفت داشته که ۷۸۵ هزار بشکه کمتر از میانگین تولید روزانه نفت ایران در سال ۲۰۲۵ است.

اوپک می‌گوید در مجموع اعضای این سازمان در ماه ژوئیه روزانه ۲۳.۶ میلیون بشکه تولید نفت داشته‌اند که تنها چهار میلیون بشکه کمتر از سال گذشته است. امارات که ماه مه از اوپک خارج شد نیز طی ماه ژوئیه روزانه نزدیک ۳.۸ میلیون بشکه تولید نفت داشته که حتی ۶۲۰ هزار بشکه بیشتر از سال گذشته است.

۰۹:۱۱ ۲۲.۵.۱۴۰۵

تانکر ترکرز: منشاء آلودگی نفتی قشم، کشتی هدف قرار گرفته توسط سپاه است

شرکت ردیابی نفتکش‌ها، تانکر ترکرز، با انتشار تصاویر ماهواره‌ای گزارش داده که منشاء آلودگی گسترده نفتی در قشم، کشتی فله‌‍بر «مینوان پایونیر»است که اخیرا در ورودی تنگه هرمز توسط جمهوری اسلامی مورد هدف قرار گرفت.

سپاه پاسداران این نفتکش‌ با پرچم لیبریا و مدیریت شرکت یونانی را ۱۲ مرداد در نزدیکی استان مُسندَم عمان در تنگه هرمز مورد هدف قرار داد و دچار آتش‌سوزی شد.

تانکر ترکرز گسترش نشت نفتی از این کشتی به آبهای ایران را «ضربه‌ای به خود» برای جمهوری اسلامی توصیف کرد.

طبق گزارش رسانه‌های ایران و تصاویر ماهواره‌ای، آلودگی نفتی نه تنها آبهای اطراف جزیره قشم را فراگرفته، بلکه به محدوده جنگل‌های حرای روستای «نقاشه» ایران نیز گسترش یافته است.

مقامات جمهوری اسلامی هنوز علت نشتی نفت را اعلام نکرده و می‌گویند درحال بررسی موضوع هستند.

۰۹:۰۲ ۲۲.۵.۱۴۰۵

خروج نیروهای آمریکا از عراق تا کمتر از دو ماه دیگر تکمیل می‌شود

مقام‌های ایالات متحده اعلام کردند که ارتش آمریکا در مسیر خارج کردن تمامی نیروهای خود از عراق تا پایان ماه سپتامبر (هشتم مهر)، یعنی کمتر از دو ماه دیگر قرار دارد.

این اقدام به حضور نظامی آمریکا در این کشور، که با عملیات نظامی سال ۲۰۰۳ علیه صدام حسین آغاز شده بود، پایان می‌دهد.

یک مقام آمریکایی به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفت که ایالات متحده انتظار دارد خروج نیروهایش تا ۳۰ سپتامبر تکمیل شود، اما از اعلام تعداد نیروهای باقی‌مانده در عراق یا محل استقرار مجدد آن‌ها خودداری کرد.

واشنگتن و بغداد در سال ۲۰۲۴ توافق کردند که عملیات تحت رهبری آمریکا علیه گروه «دولت اسلامی» (داعش) را به تدریج خاتمه دهند.

نیروهای آمریکایی سال گذشته از پایگاه‌های خود در بیشتر مناطق عراق خارج شدند، اما همچنان در منطقه اقلیم کردستان عراق در شمال کشور حضور داشتند.

پایگاه‌های واقع در این منطقه از زمان آغاز عملیات نظامی آمریکا و اسرائیل علیه جمهوری اسلامی، بارها هدف حمله قرار گرفته‌اند.

۰۴:۰۲ ۲۲.۵.۱۴۰۵

ترامپ از سنا خواست قانون دائمی شدن ساعت تابستانی را هر چه زودتر تصویب کند

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، روز چهارشنبه اعلام کرد مجلس نمایندگان این کشور لایحه دائمی شدن ساعت تابستانی را تصویب کرد و این لایحه برای تأیید نهایی به سنا فرستاده شد.

آقای ترامپ گفت سال‌ها است که بیشتر آمریکایی‌ها خواستار دائمی شدن ساعت تابستانی هستند، اما هیچ دولتی تاکنون نتوانسته بود این تغییر را عملی کند.

او تغییر ساعت در دو نوبت در سال را «احمقانه، دردسرساز و در برخی موارد بسیار پرهزینه» توصیف کرد و از سناتورها خواست «قانون حفظ نور آفتاب» را هر چه زودتر تصویب کنند.


۰۲:۳۰ ۲۲.۵.۱۴۰۵

زمین‌لرزه مرگبار در کلمبیا؛ اسرائیل تیم امداد اعزام می‌کند

دفتر بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل روز چهارشنبه ۲۱ مرداد اعلام کرد این کشور یک گروه امدادی برای کمک به کلمبیا اعزام می‌کند که با پیامدهای زمین‌لرزه مرگبار اخیر، درگیر است.

به گزارش تایمز اسرائيل، دفتر نخست‌وزیری اسرائیل گفت که ابلاردو د لا اسپریلا، رئیس‌جمهوری جدید کلمبیا، از اسرائیل درخواست کمک کرده است.

زمین‌لرزه‌‌ای به بزرگی ۷.۴ ریشتر روز دوشنبه غرب کلمبیا را لرزاند که بر اثر آن دست‌کم ۱۰۰ نفر کشته و صدها نفر زخمی شدند.

اسرائیل در ژوئن نیز یک هیأت امدادی به ونزوئلا اعزام کرد که در زمینه امدادرسانی اضطراری و تلاش‌های بازسازی پس از وقوع دو زمین‌لرزه در این کشور، کمک‌های تخصصی ارائه کرد.

ابلاردو د لا اسپریلا، وکیل نزدیک به اسرائیل، هفته گذشته به عنوان رئیس‌جمهوری کلمبیا سوگند یاد کرد. او وعده داده است سفارت کلمبیا را به اورشلیم منتقل و روابط دو کشور را که زمانی پررونق بود، احیا کند. این روابط در جریان جنگ غزه و در دوره رئیس‌جمهوری چپگرای کلمبیا گوستاوو پترو، تیره شده بود.

وزیر خارجه اسرائیل، گیدئون سعار، در مراسم تحلیف د لا اسپریلا شرکت کرد. این سفر در چارچوب تلاش اسرائیل برای تقویت روابط با کشورهای آمریکای لاتین انجام شد.

کلمبیا همچنین روز دوشنبه حاکمیت اسرائیل بر بلندی‌های جولان را به رسمیت شناخت.

۰۱:۳۰ ۲۲.۵.۱۴۰۵

ترامپ: کارولین لیویت در پایان ماه از سمت سخنگوی کاخ سفید کنار می‌رود

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، روز چهارشنبه گفت کارولین لیویت، سخنگوی کاخ سفید، در پایان ماه اوت از سمت خود کناره‌گیری می‌کند.

ترامپ در بیانیه‌ای درباره تصمیم لیویت برای گذراندن زمان بیشتر در کنار خانواده‌اش گفت: «کارولین لیویت در پایان ماه از سمت خود کناره‌گیری خواهد کرد تا بتواند زمان بیشتری را با فرزندان زیبای خردسال و خانواده‌اش سپری کند.»

رئیس‌جمهوری آمریکا گفت این تصمیم را «کاملاً درک می‌کنم و به آن احترام می‌گذارم.»


۱۸:۱۲ ۲۱.۵.۱۴۰۵

پرزیدنت ترامپ: رژیم ایران دیگر قلدر خاورمیانه نیست؛ کنترل تنگه هرمز را حفظ خواهیم کرد

دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، روز چهارشنبه ۲۱ مرداد گفت ایالات متحده «کنترل کامل» تنگه هرمز را در اختیار دارد و احتمالا آن را حفظ خواهد کرد. او همچنین تاکید کرد جمهوری اسلامی قادر به مقابله با محاصره دریایی آمریکا نیست.

پرزیدنت ترامپ در پیامی در تروت سوشال محاصره دریایی رژیم ایران توسط ایالات متحده را «دیوار فولادین» توصیف کرد و گفت جمهوری اسلامی نمی‌تواند کاری برای مقابله با آن انجام دهد.

رئیس جمهوری آمریکا گفت رژیم ایران دیگر نیروی دریایی و هوایی ندارد، سپاه پاسداران به‌ شدت تضعیف شده، نیروهای باقی‌مانده حقوق دریافت نمی‌کنند، و وضعیت رهبری رژیم نیز نامشخص است. او همچنین با اشاره به تورم شدید گفت جمهوری اسلامی با بحران مالی فزاینده روبه‌رو است.

پرزیدنت ترامپ در پایان تاکید کرد که جمهوری اسلامی دیگر «قلدر خاورمیانه» نیست.

۱۵:۲۳ ۲۱.۵.۱۴۰۵

بیانیه مشترک ۴۰ کشور درباره آزمایش موشک‌های دوربرد در اقیانوس آرام

خبرگزاری رسمی کره جنوبی از تدوین و انتشار بیانیه‌ای با امضای ۴۰ کشور خبر داد که در آن تاکید شده همه کشورها موظف هستند تا دست‌کم ۲۴ ساعت پیش از آزمایش «موشک‌های دوربرد قادر به حمل کلاهک‌های هسته‌ای در اقیانوس آرام»، این آزمایش را اطلاع‌رسانی کنند.

در بیانیه فوق نامی از کشورهای امضا کننده ذکر نشده، اما خبرگزاری رسمی کره جنوبی اعلام کرد که ایالات متحده و ژاپن آن را امضا کرده‌اند. همچنین در بیانیه فوق، هیچ کشور متهم نشده، اما کره جنوبی مدعی است که هدف بیانیه چین است.

پیشتر رویترز اعلام کرده بود که چین ماه گذشته شلیک یک موشک بالستیک به سوی اقیانوس آرام را آزمایش کرد. این نخستین آزمایش شناخته‌شده از این نوع از سپتامبر ۲۰۲۴ بود.

در این بیانیه مشترک، ۴۰ کشور اعلام کردند که آزمایش‌های موشکی اخیر در اقیانوس آرام، استانداردهای بین‌المللی که با هدف ارائه اطلاع‌رسانی قبلی درباره پرتاب‌ها و جلوگیری از رویارویی تصادفی مرتبط با موشک‌های بالستیک قاره‌‌پیما بوده را نادیده گرفته است.

بارگذاری بیشتر

XS
SM
MD
LG