لینکهای قابل دسترسی

جمعه ۳۰ مرداد ۱۴۰۵ ایران ۰۷:۰۱
آرشیو
آرشیو

زنده 🔴 سنتکام به صدای آمریکا: به ۱۳۰۰ شناور حامل ۶۰۰ میلیون بشکه نفت برای عبور از تنگه هرمز کمک کردیم

سنتکام روز پنجشنبه ۲۹ مرداد به صدای آمریکا گفت که ارتش آمریکا از اوایل ماه مه تاکنون به حدود ۱۳۰۰ کشتی تجاری حامل بیش از ۶۰۰ میلیون بشکه نفت خام برای عبور از تنگه هرمز کمک کرده است. اسکات بسنت، وزیر خزانه‌داری آمریکا از کشورهای دیگر خواست شدیدترین تحریم‌های آمریکا علیه جمهوری اسلامی را رعایت کنند.

۱۲:۱۳ ۲۱.۵.۱۴۰۵

گسترش آلودگی نفتی در سواحل قشم و جنگل‌های حرا

در پی انتشار تصاویر ماهواره‌ای نشت گسترده نفتی در اطراف سواحل قشم توسط «تانکر ترکرز»، دادستان عمومی و انقلاب شهرستان قشم خواستار شناسایی «فوری» منشأ آلودگی، عملیات مهار، جمع‌آوری و پاک‌سازینوار ساحلی شد.

در این میان خبرگزاری ایرنا نیز روز چهارشنبه و دو روز پس از انتشار تصاویر ماهواره‌ای، گزارش داده که آلودگی نفتی در سواحل جنوبی جزیره قشم به محدوده جنگل‌های حرای روستای «نقاشه» گسترش یافته است.

در این زمینه رئیس اداره حفاظت محیط زیست قشم مدعی شده این لکه نفتی یکشنبه شب در سواحل جنوبی جزیره قشم و ساحل سوزا شناسایی و گروه‌های محیط زیست برای بررسی میدانی به محل اعزام شدند، اما «با توجه به شرایط جزر و مد، در محدوده دریایی هیچگونه آلودگی مشاهده نشد». شاهمراد

جعفری در ادامه گفت با بررسی‌های روز سه‌شنبه، آلودگی نفتی به منطقه شیب دراز سرایت کرده و بررسی‌ها درباره منشأ این لکه نفتی همچنان ادامه دارد.

۱۱:۲۲ ۲۱.۵.۱۴۰۵

دستور نخست‌وزیر عراق برای تدوین پیش‌نویس قانون انحصار دولتی بر کنترل سلاح

نخست‌وزیر عراق به مقام‌های این کشور دستور داد پیش‌نویس قانونی را برای انحصاری شدن کنترل سلاح در اختیار دولت، تهیه کنند.

طبق گزارش دفتر نخست‌وزیری عراق، علی الزیدی این دستور را در دیدار با خالد العبیدی، رئیس کمیسیون امنیت و دفاع پارلمان عراق صادر کرده است.

صباح النعمان، سخنگوی فرمانده کل نیروهای مسلح عراق دو ماه پیش از تشکیل کمیته‌ای برای منحصر کردن کنترل سلاح به دولت خبر داده بود.

طی ماه‌های گذشته گروه‌های شبه‌نظامی مورد حمایت جمهوری اسلامی در عراق بارها اقدام به حملاتی به کشورهای عرب منطقه کرده است؛ موضوعی که انتقادهای گسترده‌ای برانگیخته است.

۱۱:۲۰ ۲۱.۵.۱۴۰۵

تخلیه یک محل استقرار شهروندان اسرائیلی در نزدیکی قُصره آغاز شد

سخنگوی ارتش اسرائیل از آغاز عملیات تخلیه شماری از شهروندان اسرائیلی از سازه‌ای در نزدیکی روستای فلسطینی «قُصره» در کرانه باختری خبر داد.

طبق اعلام ارتش، فرماندهان ارشد نظامی و پلیس اسرائیل صبح امروز از منطقه بازدید کرده و با خانواده فلسطینی ساکن در محل که پیش‌تر با اقداماتی از سوی شهروندان اسرائیلی مواجه شده بود، گفت‌وگو کرده‌اند.

ارتش اسرائیل اعلام کرد نیروهای ویژه پلیس، سازه‌ای را که در نزدیکی منزل این خانواده برپا شده بود تخلیه کرده‌اند و عملیات خارج کردن افراد اسرائیلی حاضر در محل همچنان ادامه دارد.

در جریان این بازدید، فرماندهان دستور پیگیری اقدامات انجام‌شده علیه خانواده فلسطینی را صادر کردند. همچنین تصمیم گرفته شده علیه نیروهایی که چند روز پیش در این محل مستقر بودند، اقدامات انضباطی انجام شود.

به گفته ارتش اسرائیل، نیروهای امنیتی همچنان در منطقه حضور دارند و اقدامات برای حفظ نظم و جلوگیری از تکرار چنین حوادثی ادامه خواهد یافت

۱۱:۱۱ ۲۱.۵.۱۴۰۵

پهپاد ناشناس پروازهای فرودگاه هانوفر آلمان را مختل کرد

مشاهده یک پهپاد ناشناس پروازهای فرودگاه هانوفر در شمال آلمان را بامداد سه‌شنبه مختل کرد. بر پایه گفته سخنگوی فرودگاه، باندها میان ساعت چهار تا پنج و ۲۰ دقیقه بامداد بسته شدند.

شش پرواز مسافری با تأخیر ۱۵ تا ۵۰ دقیقه‌ای روبه‌رو شدند؛ از جمله پروازهایی به ترکیه، مصر، یونان و اسپانیا.

پلیس جنایی هانوفر تحقیقات را بر عهده گرفته است. پلیس فدرال آلمان به دلیل ادامه بررسی‌ها از اظهار نظر بیشتر خودداری کرد. اشپیگل اما به نقل از گزارش داخلی پلیس نوشت «احتمال فعالیت ترکیبی را نمی‌توان رد کرد».

این حادثه یک هفته پس از کشف پهپادی حامل مواد منفجره در فرودگاه لایپزیگ رخ داد. مقام‌های آلمانی آن حمله ناکام را به سرویس‌های اطلاعاتی روسیه نسبت داده‌اند.

۱۰:۳۶ ۲۱.۵.۱۴۰۵

تولید نفت برخی کشورهای خاورمیانه تا پایان ۲۰۲۷ احیا نمی‌شود

اداره اطلاعات انرژی آمریکا می‌گوید در ماه گذشته تولید روزانه نفت خاورمیانه حدود ۵.۵ میلیون بشکه نسبت به دوران پیش از جنگ خاورمیانه کاهش یافته و حتی در صورت آزادی تردد دریایی در تنگه هرمز تا آخر سال جاری، احیای کامل تولید نفت برخی از این کشورها احتمالاً تا پایان ۲۰۲۷ ممکن نباشد.

بر اساس این گزارش انتظار می‌رود محدودیت شدید در ترانزیت نفت از تنگه هرمز در ماه جاری نیز ادامه یابد.

این گزارش می‌افزاید حتی اگر وضعیت تجارت دریایی در تنگه هرمز به شرایط پیش از جنگ برسد، افت روزانه ۶۰۰ هزار بشکه تولید نفت منطقه تا پایان سال آینده میلادی ادامه خواهد یافت.

این گزارش پیش‌بینی قیمت نفت را نیز نسبت به گزارش ماه گذشته خود افزایش داده و می‌گوید انتظار می‌رود قیمت نفت شاخص برنت در سال جاری نزدیک ۸۷ دارد باشد که پنج دلار بالاتر از پیش‌بینی ماه گذشته اداره اطلاعات انرژی آمریکا است، اما در سال ۲۰۲۷ این رقم به حدود ۶۹ دلار کاهش خواهد یافت.

۱۰:۳۴ ۲۱.۵.۱۴۰۵

پاکستان حمله حوثی‌ها به کشتی تجاری در دریای سرخ را محکوم کرد

وزیر امور خارجه پاکستان حمله حوثی‌ها به یک کشتی تجاری غیرنظامی در دریای سرخ را «قویاً» محکوم کرد. اسحاق دار در حساب ایکس خود نوشت بر پایه اطلاعات موجود، سه شهروند پاکستانی در این حادثه جان باختند و یک نفر زخمی شد.

او گفت: «چنین حملاتی جان بی‌گناهان را به خطر می‌اندازد، نقض حقوق بین‌الملل است و تهدیدی جدی برای آزادی دریانوردی، امنیت دریایی و ایمنی کشتیرانی تجاری در دریای سرخ به شمار می‌رود.»

اسحاق دار افزود اسلام‌آباد با مقام‌های عربستان سعودی و دولت رسمی یمن در تماس است تا جزئیات بیشتر حادثه را روشن کند.

وزارت حمل‌ونقل یمن اعلام کرد کشتی «تهامه» با پرچم یمن هنگام عبور از تنگه باب‌المندب سه بار با موشک بالستیک هدف قرار گرفت، آتش گرفت و آسیب مادی دید.

۱۰:۱۴ ۲۱.۵.۱۴۰۵

اوکراین حمله به نفتکش‌های غیر روسی را به درخواست آمریکا متوقف کرد

اوکراین حملات پهپادی به نفتکش‌های استفاده‌کننده از بندر نووروسیسک روسیه در دریای سیاه را پس از درخواست جی‌دی ونس، معاون رئیس‌جمهوری آمریکا، متوقف کرده است. روزنامه فایننشال تایمز روز چهارشنبه این را به نقل از مقام‌های اوکراینی گزارش داد.

بر پایه این گزارش، درخواست ماه گذشته واشینگتن پس از نگرانی آمریکا مطرح شد که اوکراین با هدف قرار دادن نفتکش‌های حامل نفت خام قزاقستان، بازارهای نفت را بی‌ثبات می‌کند و به شرکت‌های آمریکایی آسیب می‌زند. آن نفت از راه خط لوله به پایانه کنسرسیوم خط لوله دریای خزر در همین بندر می‌رسد.

فایننشال تایمز افزود اوکراین پذیرفته است زیرساخت این کنسرسیوم و شناورهای غیرروسی را هدف قرار ندهد، به شرط آنکه آن شناورها زیر تحریم اوکراین نباشند و نفت یا محموله روسی حمل نکنند.

یک مقام آمریکایی به این روزنامه تأیید کرد دولت آمریکا به اوکراین هشدار داده حمله به شناورهای غیرروسی در دریای سیاه را متوقف کند.

۱۰:۰۵ ۲۱.۵.۱۴۰۵

ظفرقندی: هند در واکنش به انسداد تنگه هرمز صادرات دارو به ایران را متوقف کرد

وزیر بهداشت جمهوری اسلامی می‌گوید هند در واکنش به انسداد تنگه هرمز توسط جمهوری اسلامی، حتی در طول جنگ یک کشتی مواد اولیه تولید دارو نیز به ایران ارسال نکرد.

محمدرضا ظفرقندی در ادامه تصریح کرد هند ارسال مواد دارویی به ایران را مشروط به عبور کشتی‌های مرتبط با هند از تنگه هرمز کرده بود.

بررسی داده‌های تجاری وزارت اقتصاد هند توسط صدای آمریکا نشان می‌دهد این کشور در سه ماه ابتدایی جنگ کلاً ۱۳۰ میلیون دلار صادرات به ایران داشته که معادل تنها یک سوم دور مشابه پارسال است.

وزیر بهداشت جمهوری اسلامی می‌گوید از اواسط ۱۴۰۴ به دلیل فعال شدن مکانیسم ماشه انتقال ارز دارو با مشکل جدی روبه‌رو شد و بعد از شروع جنگ نیز بحث حمل و نقل دارو نیز مشکل پیدا کرد.

۰۹:۴۳ ۲۱.۵.۱۴۰۵

تردد در تنگه هرمز به کمترین سطح یک هفته گذشته رسید

شمار شناورهای رصدشده در تنگه هرمز روز سه‌شنبه به هشت فروند کاهش یافت که کمترین رقم در یک هفته گذشته است. بر پایه داده‌های شرکت کپلر، این عدد از میانگین ده‌روزه حدود ۱۲ فروند کمتر است. داده‌های شرکت ال‌اس‌ای‌جی نیز ۱۱ تردد را برای همان روز نشان می‌دهد.

پیش از آنکه جمهوری اسلامی این آبراه را از ۹ اسفند ببندد، به‌طور معمول ۱۳۰ تا ۱۴۰ شناور از آن عبور می‌کردند. در همان روز ۳۰ شناور از تنگه باب‌المندب گذشتند که از میانگین ده‌روزه ۲۵ فروند بالاتر است.

کریس رایت، وزیر انرژی آمریکا، اما روز سه‌شنبه گفت بسیاری از شرکت‌های خصوصی به دلیل تردد پنهانی شناورها، شمار کشتی‌های خروجی را کمتر از واقع می‌شمارند.

۰۹:۳۱ ۲۱.۵.۱۴۰۵

ارتش لبنان ۱.۲ میلیون قرص کپتاگون را ضبط کرد

ارتش لبنان اعلام کرد حدود ۱.۲ میلیون قرص کپتاگون را که قرار بود از کشور خارج و قاچاق شود، در منطقه‌ای در شمال بیروت کشف و ضبط کرده است. به گفته ارتش لبنان، دو نفر هنگام بسته‌بندی این محموله داخل یک خودرو برای انتقال به خارج از کشور بازداشت شدند.

کپتاگون، ماده‌ای مخدر با اثرات مشابه آمفتامین، طی سال‌های اخیر به یکی از مهم‌ترین مواد مخدر قاچاق‌شده در خاورمیانه تبدیل شده و کشورهای حوزه خلیج فارس از بازارهای اصلی آن هستند.

سوریه در دوران حکومت بشار اسد به یکی از مراکز اصلی تولید و قاچاق کپتاگون تبدیل شده بود. پس از سقوط اسد در سال ۲۰۲۴، مقامات جدید سوریه اعلام کرده‌اند که برای مقابله با این تجارت غیرقانونی تلاش می‌کنند.

در لبنان نیز حزب‌الله، متحد بشار اسد، با اتهاماتی درباره استفاده از تجارت کپتاگون برای تأمین مالی فعالیت‌های خود مواجه بوده است.

لبنان و سوریه همچنین برای جلوگیری از قاچاق مواد مخدر در امتداد مرز مشترک ۳۳۰ کیلومتری خود تحت فشار قرار دارند.

بارگذاری بیشتر

XS
SM
MD
LG