لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۲۶ مهر ۱۴۰۵ ایران ۱۳:۴۶
دونالد ترامپ، رئيس‌جمهوری آمریکا - ۱۸ مهر ۱۴۰۵
دونالد ترامپ، رئيس‌جمهوری آمریکا - ۱۸ مهر ۱۴۰۵

زنده 🔴ترامپ: جمهوری اسلامی دیوانه‌ است؛نمی‌داند چقدر با آنها خوب بوده‌‌ام؛ سنتکام یک کشتی را پس از تلاش برای نقض محاصره دریایی از کار انداخت

دونالد ترامپ روز شنبه با اشاره به احتمال اقدامات جمهوری اسلامی علیه آمریکا پیش از انتخابات میان‌دوره‌ای ایالات متحده گفت: «احتمالاً قبل از انتخابات یک مقدار کارهای بیشتری انجام می‌دهند، چون فکر می‌کنند به ما آسیب می‌زند. اما ما می‌توانیم خیلی سریع به آن پایان بدهیم.»

۲۳:۲۵ ۱۹.۵.۱۴۰۵

دونالد ترامپ: تنها طرفی که تنگه هرمز را کنترل می‌کند نیروی دریایی آمریکا است؛ جمهوری اسلامی حتی پول ندارد به نیروهایش بدهد

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا گفت تنها نیروی دریایی ایالات متحده کنترل تنگه هرمز را دارد و جمهوری اسلامی هزینه کارهای بد خود در دهه‌های گذشته از جمله بمب‌گذاری‌ها و کشتن صدها هزار نفر را می‌دهد.

آقای ترامپ روز دوشنبه ۱۹ مرداد در سخنانی در کاخ سفید به خبرنگاران گفت «در حال حاضر تنها طرفی که کنترل تنگه هرمز را در اختیار دارد، نیروی دریایی ایالات متحده است.»

او گفت: «ما یک محاصره (دریایی) داریم که کاملاً نفوذناپذیر بوده است. مثل یک دیوار فولادی است. و ما اجازه ورود به کسانی را می‌دهیم که خودمان می‌خواهیم وارد شوند و آنها وارد می‌شوند. آنها وارد شده‌اند و در حال خروج هستند. بنابراین، در واقع، تنگه اکنون باز است.»

آقای ترامپ افزود آمریکا اجازه نمی‌دهد کشتی‌ها وارد ایران شوند.

او گفت: «آنها اجازه ندارند از تنگه عبور کنند و به ایران بروند. اما تنگه برای دیگران باز است.»

رئيس‌جمهوری آمریکا افزود: «البته موضوع کمی پیچیده است، چون آنها گاهی مین کار می‌گذارند و ما مین را پیدا می‌کنیم. ما کل تنگه را مین‌روبی کرده‌ایم؛..اما ما صددرصد تنگه را کنترل می‌کنیم.»

۲۰:۰۹ ۱۹.۵.۱۴۰۵

پرزیدنت ترامپ: جمهوری اسلامی باید به خانواده‌های معترضان کشته‌شده در ایران غرامت بدهد

دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، روز دوشنبه ۱۹ مرداد اعلام کرد در واکنش به درخواست جمهوری اسلامی برای دریافت خسارت جنگ، به نمایندگان خود دستور داده است مطالبه غرامت از رژیم ایران برای آمریکایی‌ها و دیگر قربانیان اقدامات جمهوری اسلامی را در تمامی مذاکرات آینده به‌ طور جدی مطرح کنند.

پرزیدنت ترامپ گفت درخواست جمهوری اسلامی برای دریافت غرامت بابت خسارات پنج ماه جنگ تاکنون در مذاکرات با آمریکا مطرح نشده بود. مطالبه غرامت از سوی رژیم ایران از جمله شروطی است که جمهوری اسلامی اخیرا برای بازگشایی کامل تنگه هرمز مطرح کرده است.

رئیس جمهوری آمریکا در مقابل خواستار پرداخت غرامت از سوی جمهوری اسلامی به خانواده آمریکایی‌هایی شد که در حملات و درگیری‌های مرتبط با رژیم ایران کشته یا به‌ شدت زخمی شده‌اند. او همچنین خانواده قربانیان ناو «یواس‌اس کول» و دیگر کشته‌شدگان در درگیری‌های منطقه‌ای را در شمار کسانی قرار داد که باید غرامت دریافت کنند.

پرزیدنت ترامپ همچنین خواستار پرداخت غرامت به خانواده معترضان کشته‌شده در ایران شد، و بار دیگر گفت جمهوری اسلامی طی پنج ماه گذشته ۵۲ هزار معترض را کشته است. او تأکید کرد به مذاکره‌کنندگان آمریکایی دستور داده است این مطالبه را «قاطعانه» در تمامی مذاکرات آینده با جمهوری اسلامی مطرح کنند.

پرزیدنت ترامپ ساعتی بعد در پیام دیگری دامنه مطالبه غرامت از جمهوری اسلامی را گسترش داد و تاکید کرد رژیم ایران باید در مذاکرات پیش‌ رو در قبال «خسارات و مرگ‌ومیر» واردشده به مردم لبنان، سوریه، یمن و غزه نیز پاسخگو باشد.

۱۹:۲۳ ۱۹.۵.۱۴۰۵

وزیر خارجه آمریکا: آماده کمک به کلمبیای زلزله‌زده هستیم

مارکو روبیو، وزیر امور خارجه ایالات متحده، روز دوشنبه ۱۹ مرداد در پی وقوع زلزله در کلمبیا اعلام کرد آمریکا در کنار مردم این کشور ایستاده و آماده است در روند امدادرسانی و مقابله با پیامدهای این حادثه از کلمبیا حمایت کند.

آقای روبیو با ابراز همدردی با مردم کلمبیا گفت ایالات متحده تحولات پس از این زمین‌لرزه را از نزدیک دنبال می‌کند. او بر آمادگی آمریکا برای ارائه کمک در صورت نیاز تأکید کرد.

وزیر امور خارجه آمریکا همچنین همبستگی خود را با خانواده‌ها و جوامعی که از این حادثه آسیب دیده‌اند ابراز کرد. هنوز جزئیات بیشتری درباره نوع یا میزان کمک احتمالی ایالات متحده اعلام نشده است.

۱۷:۵۰ ۱۹.۵.۱۴۰۵

فاکس نیوز: فشار پرزیدنت ترامپ رژیم ایران را در تنگنای اقتصادی قرار داده است

شبکه فاکس نیوز روز دوشنبه ۱۹ مرداد گزارش داد که فشار همزمان اقتصادی، نظامی و دیپلماتیک دولت پرزیدنت دونالد ترامپ بر جمهوری اسلامی در حال تشدید مشکلات اقتصادی رژیم ایران است، و مقامات این رژیم را برای تخصیص منابع محدود خود با انتخاب‌های دشوارتری روبه‌رو کرده است.

فاکس نیوز گزارش داد محاصره دریایی آمریکا همزمان با ادامه مذاکرات درباره تنگه هرمز برقرار مانده است. بر اساس آمار فرماندهی مرکزی ایالات متحده «سنتکام»، تا ۹ اوت ۵۵ کشتی تجاری تغییر مسیر داده شده‌اند، دو کشتی متوقف شده‌اند، و دو کشتی دیگر نیز برای اطمینان از رعایت محدودیت‌ها بازرسی شده‌اند.

این شبکه به اظهارات اخیر پرزیدنت ترامپ نیز اشاره کرد که وضعیت اقتصادی جمهوری اسلامی را با «تورم عظیم» و کمبود شدید منابع مالی توصیف کرده است. جی‌دی ونس، معاون رئیس جمهوری آمریکا، نیز گفته است ایالات متحده همچنان از مجموعه ابزارهای دیپلماتیک، اقتصادی و نظامی برای دستیابی به بهترین نتیجه برای مردم آمریکا استفاده می‌کند.

فاکس نیوز همچنین به نقل از یک مقام ارشد اسرائیلی گزارش داد «شواهد معتبر تازه‌ای» از داخل ایران نشان می‌دهد فشار اقتصادی در حال افزایش است. به گفته این مقام، محدودیت منابع مالی اکنون مقام‌های جمهوری اسلامی را وادار کرده است درباره چگونگی تخصیص پول موجود و اولویت‌های حکومت تصمیم‌های دشوارتری بگیرند.

۱۵:۱۰ ۱۹.۵.۱۴۰۵

آلمان: طرح غزه می‌تواند به خلع سلاح حماس بینجامد

سخنگوی وزارت امور خارجه آلمان گفت دولت این کشور تازه‌ترین طرح دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، برای غزه را فرصتی برای پیشرفت به سوی خلع سلاح حماس می‌داند.

او در نشست خبری در پاسخ به پرسشی درباره رد این طرح از سوی بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، گفت مقداری اختلاف نظر قابل انتظار بود.

سخنگوی وزارت امور خارجه آلمان افزود: «در چنین اقدام پیچیده‌ای، کاملاً روشن بود که پرسش‌های بسیار بسیار زیادی بی‌پاسخ خواهند ماند.»

نتانیاهو روز یکشنبه در آغاز نشست هیئت دولت گفت: «اسرائیل سند ۱۵ ماده‌ای را نمی‌پذیرد.» او افزود ارتش اسرائیل تا خلع سلاح واقعی حماس هیچ عقب‌نشینی نخواهد کرد و منظورش از خلع سلاح شامل «سلاح سنگین، سلاح سبک‌تر، همه سلاح‌ها» است.

طرح ۱۵ ماده‌ای «هیئت صلح» به رهبری آمریکا در مرحله نخست بر سلاح‌های سنگین، مراکز تولید نظامی، انبارهای سلاح و شبکه تونل‌های حماس متمرکز است.

۱۴:۴۲ ۱۹.۵.۱۴۰۵

تایوان در رزمایش سالانه سرعت اینترنت را کاهش داد

تایوان روز دوشنبه برای نخستین بار در جریان رزمایش سالانه خود، سرعت اینترنت همراه را در بخش بزرگی از مرکز این جزیره کاهش داد تا اختلال ارتباطی در صورت حمله چین یا بلای طبیعی را شبیه‌سازی کند.

در جریان این رزمایش که روز دوشنبه بر شهر بزرگ تایچونگ متمرکز بود، تنها خدمات پایه تلفن همراه کار می‌کرد. دستگاه‌های خودپرداز، چراغ‌های راهنمایی، تلفن‌های ثابت و اینترنت ثابت تحت تأثیر قرار نگرفتند.

دولت همزمان پیامک‌هایی به چینی و انگلیسی فرستاد و به کاربران تلفن همراه درباره «حملات هوایی شبیه‌سازی‌شده به زیرساخت ارتباطی» اطلاع داد.

دولت پیش‌تر جزئیات این رزمایش را به‌طور گسترده اعلام کرده بود.

تایوان که چین آن را بخشی از خاک خود می‌داند، سال‌هاست با تهدید حمله این کشور زندگی می‌کند.

۱۴:۲۹ ۱۹.۵.۱۴۰۵

رئیس انجمن فولاد: ۱۸ میلیارد دلار بر اثر ناترازی انرژی از دست رفت

رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران گفت ارزش تولید از دست‌رفته این صنعت به دلیل محدودیت انرژی حدود ۱۸ میلیارد دلار است.

بهرام سبحانی در همایش «صنعت فولاد و سنگ‌آهن در دوران تحول» هشدار داد ناترازی برق و گاز دیگر مشکلی مقطعی نیست و به مانعی ساختاری تبدیل شده است.

به گفته او، هزینه واقعی انرژی برای صنایع بسیار بیشتر از نرخ اعلامی است و قطع برق و گاز افزون بر افزایش هزینه‌ها، تولید و برنامه‌ریزی بنگاه‌ها را نیز مختل می‌کند.

سبحانی گفت در ماه‌هایی که برق و گاز نسبتاً تأمین شده، تولید فولاد کشور به بیش از سه میلیون و ۴۰۰ هزار تن در ماه رسیده است.

۱۴:۱۵ ۱۹.۵.۱۴۰۵

عرضه عمومی مسکن متری در تهران آغاز می‌شود

شهرداری تهران عرضه عمومی طرح «خانه‌ریز» را آغاز می‌کند؛ طرحی که به شهروندان اجازه می‌دهد بخش‌های بسیار کوچکی از یک واحد مسکونی را خریداری کنند.

نوید خاصه‌باف، مدیرعامل سازمان سرمایه‌گذاری و مشارکت‌های مردمی شهرداری تهران، گفت ارزش هر خانه‌ریز معادل یک‌صدم متر مربع از یک پروژه مشخص است.

به گفته او، اگر قیمت هر متر مربع در پروژه‌ای ۱۳۰ میلیون تومان باشد، خرید هر خانه‌ریز یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومان هزینه دارد.

خاصه‌باف افزود حتی با فرض تورم صفر، سرمایه‌گذاران از محل پیشرفت فیزیکی پروژه سود خواهند برد.

طرح فروش متری مسکن پیش‌تر نیز اجرا شد اما به نتیجه نرسید و سرمایه‌های خرد به سمت دلار و طلا رفت.

۱۴:۰۹ ۱۹.۵.۱۴۰۵

احتمال برگزاری انتخابات شوراها در پاییز قوت گرفت

نايب‌ رئیس هیات نظارت بر انتخابات شوراها، درباره زمان برگزاری انتخابات دوره هفتم شوراها اعلام کرد: به زودی جلسه‌‌ای در این ارتباط برگزار و انتخابات در پاییز برگزار خواهد شد.

کامران پولادی در گفت‌وگو با خبرگزاری حکومتی تسنیم، یادآور شد در ابتدا پیشنهاد وزارت کشور برگزاری انتخابات در ۴۵ روز پس از توقف اعلان جنگ بود اما شورای عالی امنیت ملی، بازه زمانی مذکور را به دو ماه افزایش داد که این تصمیم مورد تأیید رهبر جمهوری اسلامی قرار گرفت و ابلاغ شد.

به گفته پولادی، برای قطعیت بخشیدن به زمان برگزاری، طی هفته جاری یا هفته آینده جلسه‌ای با حضور نمایندگان وزارت کشور، هیات نظارت مرکزی بر انتخابات، نواب مجلس و اعضای هیات‌ رئیسه برگزار خواهد شد.

پیشتر قرار بود که هفتمین دوره انتخابات شوراها در روز ۱۱ اردیبهشت برگزار شود که به دلیل شرایط جنگی، انتخابات به تعویق افتاد.

۱۴:۰۶ ۱۹.۵.۱۴۰۵

حملات سایبری به زیرساخت‌های امارات خنثی شد

شورای امنیت سایبری امارات، از خنثی‌سازی حملات گسترده و پیشرفته سایبری به بخش‌ها حیاتی و زیرساخت‌های این کشور خبر داد.

این شورا با صدور اطلاعیه‌ای اعلام کرد که سامانه‌های ملی امنیت سایبری با موفقیت، حملات سایبری پیشرفته و سازمان ‌یافته‌ای را که بخش‌های هوانوردی، انرژی و آموزش در امارات را هدف قرار داده بودند، شناسایی و خنثی کردند.

شورای امنیت سایبری امارات یادآور شد که حملات فوق شامل مسیرها و شیوه‌های متعدد تهاجمی بود. از جمله تلاش برای نفوذ به سامانه‌ها و زیرساخت‌های دیجیتال، هدف قرار دادن حساب‌ها و داده‌های عملیاتی و همچنین تلاش برای سوء استفاده از کاربران.

امارات منشا و زمان دقیق حملات را اعلام نکرد، اما تصریح کرد که سامانه‌های این کشور همچنان در حالت آماده‌باش بوده و به دنبال شناسایی و رصد تهدیدهای سایبری هستند.

بارگذاری بیشتر

XS
SM
MD
LG