لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳۱ مرداد ۱۴۰۵ ایران ۱۰:۴۵
دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا
دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا

زنده 🔴 دونالد ترامپ محدود بودن گزینه‌های نظامی آمریکا علیه جمهوری اسلامی را رد کرد؛ وزیر انرژی آمریکا از جهش عبور نفت از تنگه هرمز خبر داد

دونالد ترامپ روز جمعه ۳۰ مرداد این برداشت را که اعمال فشارهای اقتصادی علیه جمهوری اسلامی به منزله محدود بودن گزینه‌های نظامی آمریکا در منطقه است، کاملاً رد کرد. در خبری دیگر وزیر انرژی آمریکا می‌گوید روز سه‌شنبه ۱۵ میلیون بشکه نفت با کمک نیروهای نظامی آمریکا از تنگه هرمز عبور کرده است.

۱۳:۰۹ ۱۹.۵.۱۴۰۵

زوج بریتانیایی زندانی در ایران به اعتصاب غذا پایان دادند

زوج بریتانیایی زندانی در ایران که به جاسوسی متهم شده‌اند، به تازه‌ترین اعتصاب غذای چندماهه خود پایان دادند. خانواده آنها اعلام کرد کریگ فورمن ۹۳ روز و لیندسی فورمن ۸۴ روز اعتصاب غذا کردند.

در بیانیه خانواده آمده است: «پس از نزدیک به سه ماه اعتراض، لیندسی و کریگ تصمیم گرفتند به اعتصاب غذای خود پایان دهند.»

جو بنت، پسر لیندسی فورمن، گفت: «تمرکز فوری همچنان بر سلامت و رفاه لیندسی و کریگ و تأمین آزادی آنها پس از بیش از ۱۸ ماه بازداشت است.»

لیندسی و کریگ فورمن، هر دو در آغاز دهه پنجم زندگی، در دی ۱۴۰۳ و هنگام عبور از مرکز ایران در جریان سفر دور دنیا با موتورسیکلت، از سوی نیروهای اطلاعات سپاه پاسداران در کرمان بازداشت شدند.

شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ریاست ابوالقاسم صلواتی، آنها را در اسفند سال گذشته هر یک به ۱۰ سال حبس به اتهام جاسوسی محکوم کرد.

۱۳:۰۵ ۱۹.۵.۱۴۰۵

بورس تهران رکورد تازه‌ای ثبت کرد

شاخص کل بورس تهران در معاملات امروز رکورد تاریخی تازه‌ای ثبت کرد و برای نخستین بار وارد کانال ۵ میلیون و ۶۰۰ هزار واحد شد. این چهارمین رکوردشکنی در کمتر از یک هفته است.

بر پایه گزارش‌های بازار، جابه‌جایی نقدینگی از صندوق‌های درآمد ثابت به سهام، محرک اصلی این رشد بوده است. در معاملات ۱۴ مرداد حدود هزار میلیارد تومان پول حقیقی وارد بازار سهام شد و نزدیک به دو هزار میلیارد تومان از صندوق‌های درآمد ثابت خارج شد.

این رشد در حالی رخ می‌دهد که بانک مرکزی تورم نقطه‌به‌نقطه تیرماه را ۸۳ و ۹ دهم درصد اعلام کرده و نرخ دلار به ۱۸۸ هزار تومان رسیده است. تحلیلگران بازار سرمایه، پناه‌بردن سرمایه‌گذاران به سهام برای حفظ ارزش دارایی در برابر تورم را از عوامل اصلی این جهش می‌دانند.

۱۱:۴۸ ۱۹.۵.۱۴۰۵

تداوم محرومیت از تماس و ملاقات برای سه شهروند بهائی در زندان عادل‌آباد شیراز

سیما سبتو، ناهید فلاحتی و سعید حسنی، سه شهروند بهائی ساکن شیراز، ۴۸ روز پس از بازداشت همچنان بدون تعیین تکلیف قضایی در زندان عادل‌آباد شیراز به‌سر می‌برند.

بر اساس گزارش کانال رسمی کمیته آزادی زندانیان سیاسی در ایران، این سه شهروند از تماس تلفنی و ملاقات با خانواده‌های خود محروم هستند و سعید حسنی نیز در سلول انفرادی نگهداری می‌شود.

یک منبع مطلع اعلام کرده است که تاکنون علت اعمال این محدودیت‌ها به خانواده‌های این سه شهروند اعلام نشده است و آنان از دلیل محرومیت بستگان خود از تماس و ملاقات اطلاعی ندارند.

با وجود گذشت ۴۸ روز از بازداشت، این سه شهروند همچنان در وضعیت بلاتکلیف در زندان عادل‌آباد شیراز به‌سر می‌برند.

۱۱:۴۶ ۱۹.۵.۱۴۰۵

عراقچی و قالیباف به پاکستان خواهند رفت

سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی گفت دعوت‌نامه سفر وزیر امور خارجه و رئیس مجلس به پاکستان دریافت شده است.

اسماعیل بقایی در نشست خبری هفتگی گفت این سفر «هر وقت زمینه مناسب باشد» انجام خواهد شد.

اسحاق دار، معاون نخست‌وزیر و وزیر امور خارجه پاکستان، روز دوشنبه گذشته در تماس تلفنی با عباس عراقچی از او خواست در نخستین فرصت ممکن به اسلام‌آباد سفر کند. همان روز، ایاز صادق، رئیس مجلس ملی پاکستان، دعوت مشابهی از محمدباقر قالیباف کرد.

این دعوت‌ها ساعاتی پس از آن انجام شد که بقایی، اسلام‌آباد را میانجی اصلی جمهوری اسلامی با آمریکا توصیف کرد.

پاکستان در فروردین میزبان مذاکراتی بود که برای نخستین بار در چهار دهه مقام‌های آمریکا و جمهوری اسلامی را در یک اتاق نشاند، و تفاهم‌نامه‌ای که در خرداد امضا شد نیز با میانجی‌گری اسلام‌آباد به دست آمد.

۱۱:۲۲ ۱۹.۵.۱۴۰۵

بقایی: نگران پیمان مکه نیستیم

سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی گفت دلیلی برای نگرانی از پیمان دفاعی سه‌جانبه ترکیه، پاکستان و عربستان سعودی وجود ندارد.

اسماعیل بقایی در نشست خبری هفتگی خود گفت این کشورها با توجه به تحولات دو سه سال اخیر دریافته‌اند که «امنیت کالایی قابل خریداری از دلالان دروغین نیست».

بقایی درباره چهار شهروند ایرانی بازداشت‌شده در کویت گفت پیگیری‌ها ادامه دارد و ابراز امیدواری کرد مقام‌های کویتی در تصمیم خود که «مغایر قوانین بین‌المللی» است تجدیدنظر کنند.

او افزود: «حداقل کاری که می‌توانند بکنند دسترسی کنسولی است.»

بقایی گفت کویت باید از اقدام‌هایی که به ترمیم روابط کمک نمی‌کند خودداری کند. او همچنین از بسته‌شدن مدرسه ایرانیان در این کشور انتقاد کرد.

۱۱:۰۸ ۱۹.۵.۱۴۰۵

رهبر شبه‌نظامیان مخالف حماس: حماس به توافق آتش‌بس پایبند نخواهد بود

رهبر یک گروه شبه‌نظامی با نام «نیروی ضربت مبارزه با تروریسم» در نوار غزه که با حماس مبارزه می‌کند، اعلام کرد اسرائیل باید با اجرای مرحله دوم توافق آتش‌بس مخالفت کند، زیرا حماس به آتش‌بس پایبند نخواهد بود.

حسام الاسطل در گفت‌وگو با تایمز اسرائيل اعلام کرد که حماس هرگز سلاح‌های خود را تحویل نخواهد داد، زیرا می‌داند اگر سلاح‌هایش را تحویل دهد، دیگر در قدرت نخواهد بود.

ایالات متحده و اسرائیل، حماس را یک گروه تروریستی اعلام کرده‌اند.

پیشتر بنیامین نتانیاهو، نخست‌ وزیر اسرائیل، اعلام کرده بود که کشورش طرح ۱۵ ماده‌ای مورد حمایت آمریکا برای خلع سلاح غزه را رد می‌کند، و ارتش اسرائیل تا زمانی که حماس به طور کامل خلع سلاح نشده باشد، از مناطق تحت کنترل خود در نوار غزه عقب‌نشینی نخواهد کرد.

۱۰:۳۵ ۱۹.۵.۱۴۰۵

مایک والتز: جمهوری اسلامی از بسنت بیش از هگست می‌ترسد

نماینده آمریکا در سازمان ملل گفت کارزار اقتصادی وزارت خزانه‌داری ایالات متحده، اقتصاد جمهوری اسلامی را ویران می‌کند و مذاکره‌کنندگان این حکومت پیوسته درباره پول نقد صحبت می‌کنند.

مایک والتز در مصاحبه شامگاه یکشنبه با فاکس‌نیوز گفت: «این را به شوخی می‌گویم اما جدی هم هست ایرانی‌ها در حال حاضر بیشتر از هگست، از بسنت می‌ترسند.»

او افزود: «وقتی پای میز با مذاکره‌کنندگان ما می‌آیند، درباره پول نقد، پول نقد، پول نقد صحبت می‌کنند. چون بمباران‌ها را تحمل خواهند کرد.»

والتز گفت رهبران جمهوری اسلامی «به ارتششان اهمیت نمی‌دهند، به سربازانشان اهمیت نمی‌دهند، و حتی به مردم ایران، پس از آنکه ۴۰ هزار نفر از آنها را قتل‌عام کردند».

۱۰:۱۰ ۱۹.۵.۱۴۰۵

سخنگوی وزارت کشور از اخراج ۲۰۰ هزار افغانستانی طی سال جاری خبر داد

سخنگوی وزارت کشور جمهوری اسلامی با اعلام اینکه اجرای طرح موسوم به «ساماندهی و طرد اتباع افغانستانی» پس از جنگ متوقف نشده، از اخراج ۲۰۰ هزار «اتباع غیرمجاز افغانستانی» از ابتدای سال جاری خبر داد.

علی‌‌ زینی‌وند اعلام کرد که از زمان اجرای این طرح در فروردین ۱۴۰۴، حدود دو میلیون اتباع افغانستانی اخراج شدند.

وی مدعی شد که بخشی از طرد این اتباع به صورت خود معرف و بخشی نیز با احکام قضایی انجام شده است.

سخنگوی وزارت کشور جمهوری اسلامی با بیان اینکه «اتباع افغانستانی خدمات درمانی و یارانه دریافت می‌کنند»، یادآور شد: اتباع مجازی که در کشور حضور دارند، باید بخشی از هزینه‌های زندگی خود را تأمین کنند.

۰۹:۵۷ ۱۹.۵.۱۴۰۵

امارات تأسیسات صادرات گاز بیرون از هرمز را بررسی می‌کند

شرکت گاز ادنوک در حال بررسی احداث تأسیسات تازه صادرات گاز بیرون از تنگه هرمز است. پیتر فان دریل، مدیر مالی این شرکت، در گفت‌وگو با تلویزیون بلومبرگ گفت گزینه‌هایی در سواحل شرقی امارات بررسی می‌شود، اما تصمیم نهایی گرفته نشده است.

این تازه‌ترین گام ابوظبی برای ساخت زیرساختی است که آبراه حیاتی هرمز را دور بزند؛ آبراهی که در جریان جنگ ایران تا حد زیادی بسته مانده است.

امارات و دیگر کشورهای خلیج فارس در جریان این جنگ هم هدف حمله مستقیم جمهوری اسلامی قرار گرفته‌اند و هم پیامدهای اقتصادی آن را متحمل شده‌اند.

امارات همچنین در حال ساخت خطوط لوله تازه و برنامه‌ریزی برای گسترش بنادری است که تنگه را دور می‌زنند.

۰۸:۰۸ ۱۹.۵.۱۴۰۵

نفت با ابهام درباره بازگشایی هرمز بالا رفت

قیمت نفت روز دوشنبه در پی ابهام درباره زمان بازگشایی تنگه هرمز افزایش یافت. قراردادهای آتی برنت با ۹۱ سنت رشد به ۸۴ دلار و ۴۶ سنت رسید و نفت وست تگزاس اینترمدییت با ۶۱ سنت افزایش به ۷۸ دلار و ۷۹ سنت رسید.

هر دو شاخص هفته گذشته بیش از هفت درصد افت کرده بودند، با امید به اینکه جمهوری اسلامی و عمان به توافقی برای بازگشایی تنگه نزدیک شده‌اند.

تیم واترر، تحلیلگر ارشد کی‌سی‌ام ترید، گفت: «معامله‌گران به ماهیت پرنوسان این مذاکرات عادت کرده‌اند و منتظر شواهد ملموس‌اند، مانند تردد تأییدشده نفتکش‌ها یا توافق‌های رسمی، پیش از آنکه حق ریسک را بیشتر کاهش دهند.»

بارگذاری بیشتر

XS
SM
MD
LG