لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۲۶ مهر ۱۴۰۵ ایران ۱۵:۲۷
دونالد ترامپ، رئيس‌جمهوری آمریکا - ۱۸ مهر ۱۴۰۵
دونالد ترامپ، رئيس‌جمهوری آمریکا - ۱۸ مهر ۱۴۰۵

زنده 🔴ترامپ: جمهوری اسلامی دیوانه‌ است؛نمی‌داند چقدر با آنها خوب بوده‌‌ام؛ سنتکام یک کشتی را پس از تلاش برای نقض محاصره دریایی از کار انداخت

دونالد ترامپ روز شنبه با اشاره به احتمال اقدامات جمهوری اسلامی علیه آمریکا پیش از انتخابات میان‌دوره‌ای ایالات متحده گفت: «احتمالاً قبل از انتخابات یک مقدار کارهای بیشتری انجام می‌دهند، چون فکر می‌کنند به ما آسیب می‌زند. اما ما می‌توانیم خیلی سریع به آن پایان بدهیم.»

۰۹:۵۷ ۱۹.۵.۱۴۰۵

امارات تأسیسات صادرات گاز بیرون از هرمز را بررسی می‌کند

شرکت گاز ادنوک در حال بررسی احداث تأسیسات تازه صادرات گاز بیرون از تنگه هرمز است. پیتر فان دریل، مدیر مالی این شرکت، در گفت‌وگو با تلویزیون بلومبرگ گفت گزینه‌هایی در سواحل شرقی امارات بررسی می‌شود، اما تصمیم نهایی گرفته نشده است.

این تازه‌ترین گام ابوظبی برای ساخت زیرساختی است که آبراه حیاتی هرمز را دور بزند؛ آبراهی که در جریان جنگ ایران تا حد زیادی بسته مانده است.

امارات و دیگر کشورهای خلیج فارس در جریان این جنگ هم هدف حمله مستقیم جمهوری اسلامی قرار گرفته‌اند و هم پیامدهای اقتصادی آن را متحمل شده‌اند.

امارات همچنین در حال ساخت خطوط لوله تازه و برنامه‌ریزی برای گسترش بنادری است که تنگه را دور می‌زنند.

۰۸:۰۸ ۱۹.۵.۱۴۰۵

نفت با ابهام درباره بازگشایی هرمز بالا رفت

قیمت نفت روز دوشنبه در پی ابهام درباره زمان بازگشایی تنگه هرمز افزایش یافت. قراردادهای آتی برنت با ۹۱ سنت رشد به ۸۴ دلار و ۴۶ سنت رسید و نفت وست تگزاس اینترمدییت با ۶۱ سنت افزایش به ۷۸ دلار و ۷۹ سنت رسید.

هر دو شاخص هفته گذشته بیش از هفت درصد افت کرده بودند، با امید به اینکه جمهوری اسلامی و عمان به توافقی برای بازگشایی تنگه نزدیک شده‌اند.

تیم واترر، تحلیلگر ارشد کی‌سی‌ام ترید، گفت: «معامله‌گران به ماهیت پرنوسان این مذاکرات عادت کرده‌اند و منتظر شواهد ملموس‌اند، مانند تردد تأییدشده نفتکش‌ها یا توافق‌های رسمی، پیش از آنکه حق ریسک را بیشتر کاهش دهند.»

۰۵:۳۵ ۱۹.۵.۱۴۰۵

ارتش یمن: حمله شورشیان حوثی به شهر بندری مخا ۷ نفر از جمله غیرنظامیان را کشت

رتش یمن بامداد دوشنبه ۱۹ مرداد اعلام کرد در حمله شورشیان حوثی به شهر بندری مخا در کنار دریای سرخ، هفت نفر، از جمله نیروهای نظامی و غیرنظامیان، کشته و ۳۰ نفر دیگر زخمی شدند.

ارتش یمن بامداد دوشنبه در بیانیه‌ای گفت: «چهار نیروی نظامی و سه غیرنظامی کشته و ۳۰ نفر دیگر زخمی شدند.»

به گفته ارتش یمن، پدافند هوایی یمن ۱۱ پهپاد شورشیان حوثی را که در این حمله از آنها استفاده شد، سرنگون کرد.



۰۴:۳۰ ۱۹.۵.۱۴۰۵

اسرائيل بزرگترین و پیشرفته‌ترین زیردریایی خود را از آلمان تحویل گرفت؛ کارشناسان: گزینه‌های نظامی در برابر جمهوری اسلامی افزایش یافت


اسرائیل پیشرفته‌ترین و گران‌قیمت‌ترین زیردریایی جدید خود به نام «آی‌ان‌اس دراکون» را از آلمان تحویل گرفته است. به گفته کارشناسان، با پیوستن این زیردریایی به ارتش اسرائيل، توان بازدارندگی دریایی و قابلیت‌های حمله و شناسایی زیرسطحی این کشور در برابر تهدیدهای منطقه‌ای، از جمله جمهوری اسلامی، افزایش قابل توجه می‌یابد.

پیشتر، و در جریان حملات ایالات متحده به جمهوری اسلامی، پیت هگست، وزیر جنگ آمریکا گفته بود یک زیردریایی آمریکایی با شلیک اژدر، یک ناو جنگی جمهوری اسلامی را غرق کرد.

زیردریایی جدید نیروی دریایی اسرائيل را شرکت آلمانی تایسن‌کروپ مارین ساخته است و ششمین زیردریایی کلاس دلفین و سومین زیردریایی از نوع ارتقا یافته دلفین ۲ در ناوگان اسرائیل است.

گفته می‌شود این زیردریایی اواخر ژوئیه تحویل ارتش اسرائيل داده شد.


۰۲:۰۲ ۱۹.۵.۱۴۰۵

سنتکام: بیش از ۲۰ کشتی جنگی آمریکا در ماموریت محاصره دریایی علیه جمهوری اسلامی حضور دارند

ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا (سنتکام) یکشنبه عصر به وقت واشنگتن اعلام کرد بیش از ۲۰ کشتی جنگی این کشور در خاورمیانه مستقر هستند و در مأموریت‌های نظامی، از جمله اجرای محاصره دریایی آمریکا علیه جمهوری اسلامی، مشارکت دارند.

بر اساس این بیانیه، سنتکام تا ۱۸ مرداد (۹ اوت) مسیر ۵۵ کشتی تجاری را تغییر داده است.


۰۱:۴۲ ۱۹.۵.۱۴۰۵

ترامپ نمودار سقوط ریال جمهوری اسلامی را منتشر کرد

دونالد ترامپ، رئيس‌جمهوری آمریکا، یکشنبه عصر به وقت واشنگتن نموداری منتشر کرد که در آن سقوط ارزش ریال در طول کمتر از دو سال را نشان می دهد. طبق این نمودار، ارزش ۱ میلیون ریال در سه‌ماهه نخست ۲۰۲۵ از ۱ دلار و ۱۱ سنت به ۵۳ سنت در سه‌ماهه سوم ۲۰۲۶ سقوط کرد.


۰۱:۰۱ ۱۹.۵.۱۴۰۵

توافق سوریه با روسیه؛ دمشق کنترل دو پایگاه مهم مدیترانه‌ای را از مسکو بازپس می‌گیرد

وزارت امور خارجه سوریه روز یکشنبه ۱۸ مرداد اعلام کرد طی توافقی میان مسکو و دمشق، پایگاه هوایی حمیمیم و پایگاه دریایی طرطوس در اختیار سوریه قرار می‌گیرند و از آنها به‌طور مشترک با روسیه به عنوان مراکز آموزشی استفاده خواهد شد.

به‌گزارش آسوشیتدپرس، بر‌اساس توافق جدید بین دو کشور، سوریه کنترل پایگاه هوایی حمیمیم و اسکله تجاری در بندر طرطوس را به عنوان بخشی از مدیریت غیرنظامی خود به دست خواهد گرفت و تأسیسات نظامی هر دو مکان، به مراکز «آموزش مشترک» تبدیل خواهند شد.

وزارت امور خارجه دولت احمد الشرع، رئيس‌جمهوری سوریه، این توافق جدید را نشان‌دهنده «سازماندهی مجدد حضور روسیه» در امتداد سواحل سوریه خواند و گفت که این اقدام، «مهمترین تحول از زمان آغاز مذاکرات یک و نیم ساله دو کشور» و راهی برای هموارسازی مرحله جدیدی در روابط سوریه و روسیه است.


۰۰:۳۸ ۱۹.۵.۱۴۰۵

جنگنده‌های «نوراد» هواپیماهایی را در نزدیکی باشگاه گلف ترامپ در ایالت نیوجرسی رهگیری کردند

ستاد فرماندهی دفاع هوافضای آمریکای شمالی (نوراد) اعلام کرد جنگنده‌های اف-۱۶ این ستاد روز یکشنبه چند هواپیما غیرنظامی را بر فراز بدمینستر در ایالت نیوجرسی رهگیری کردند.

به گزارش فاکس‌نیوز، به‌نظر می‌رسد این هواپیماها محدودیت‌های موقت پروازی اعمال‌شده در منطقه را نقض کرده بودند.

نوراد اعلام کرد که در این رویداد دو هواپیما رهگیری شد.

به گفته مقام‌ها، جنگنده‌های اف-۱۶ نوراد، هواپیماهای غیرنظامی را به‌طور ایمن از منطقه محدودشده خارج کردند.

محدودیت‌های موقت پروازی بر فراز منطقه بدمینستر اعمال شده بود.



۲۱:۳۹ ۱۸.۵.۱۴۰۵

پرزیدنت ترامپ: داریم با رژیم ایران شطرنج بازی می‌کنیم

دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، روز یکشنبه ۱۸ مرداد در گفت‌وگو با «اکسیوس»، با تشبیه وضعیت کنونی در قبال رژیم ایران به «بازی شطرنج»، گفت در مقطع کنونی ترجیح می‌دهد فشار اقتصادی بر جمهوری اسلامی را ادامه دهد، و فعلا از آغاز دور تازه‌ای از عملیات نظامی گسترده خودداری می‌کند.

پرزیدنت ترامپ گفت آمریکا اکنون با جمهوری اسلامی با «شدت کمتری» برخورد می‌کند و مذاکرات نیز محدود است. او گفت در عوض آمریکا وضعیت اقتصادی رژیم ایران را زیر نظر دارد که با تورم عظیم و کمبود شدید منابع مالی روبه‌رو است.

رئیس جمهوری آمریکا گفت جمهوری اسلامی حتی برای پرداخت حقوق نیروهای نظامی خود نیز با مشکل مواجه است و محاصره دریایی آمریکا فشار اقتصادی را تشدید کرده است.

پرزیدنت ترامپ همچنین با اشاره به کاهش بهای نفت به اندکی بیش از ۷۵ دلار در هر بشکه گفت فشار ناشی از جنگ بر مصرف‌کنندگان آمریکایی کاهش یافته است.

۲۰:۱۷ ۱۸.۵.۱۴۰۵

سناتور جمهوری‌خواه: سیاست پرزیدنت ترامپ درست است؛ فشار بر جمهوری اسلامی زمینه‌ساز صلح پایدار است

جیم بنکس، سناتور جمهوری‌خواه ایالت ایندیانا، روز یکشنبه ۱۸ مرداد گفت سیاست پرزیدنت دونالد ترامپ در برابر جمهوری اسلامی با تضعیف توانایی‌های موشکی و هسته‌ای رژیم ایران و افزایش فشار اقتصادی، قدرت آمریکا را به نمایش گذاشته و زمینه را برای دستیابی به صلحی پایدار فراهم کرده است.

سناتور بنکس در گفت‌وگو با شبکه «ان‌بی‌سی» گفت پرزیدنت ترامپ نخستین رئیس جمهوری آمریکا طی ۴۷ سال اخیر است که با جمهوری اسلامی مقابله کرده تا مانع دستیابی آن به سلاح هسته‌ای شود. او گفت نمی‌خواهد نسل آینده در جهانی زندگی کند که رژیم ایران بتواند با سلاح هسته‌ای آمریکا و متحدانش را تهدید کند.

این سناتور جمهوری‌خواه و کهنه‌سرباز جنگ افغانستان از عملکرد نیروهای مسلح آمریکا تمجید کرد و گفت آنها ۸۵ درصد موشک‌های بالستیک جمهوری اسلامی و بخش بزرگی از زیرساخت‌های صنایع دفاعی آن را نابود کرده‌اند. او همچنین محاصره دریایی اعمال‌شده از سوی پرزیدنت ترامپ را عامل وارد شدن فشار شدید بر اقتصاد رژیم ایران دانست.

سناتور بنکس گفت ترکیب فشار نظامی و اقتصادی می‌تواند «صلحی پایدار» نه تنها برای خاورمیانه، بلکه برای تمام جهان به همراه داشته باشد. او پرزیدنت ترامپ را انسانی «صلح‌ساز» توصیف کرد و گفت رویکرد وی قدرت آمریکا را به شکلی به نمایش گذاشته که در تمام عمر خود شاهد آن نبوده است.

بارگذاری بیشتر

XS
SM
MD
LG