لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۲۴ شهریور ۱۴۰۵ ایران ۱۸:۱۰
یک فروند هواپیمای سوپرهورنت اف-۱۸ در جریان عملیات خشم حماسی (عکس آرشیوی از ۹ اسفند ۱۴۰۴)
یک فروند هواپیمای سوپرهورنت اف-۱۸ در جریان عملیات خشم حماسی (عکس آرشیوی از ۹ اسفند ۱۴۰۴)

زنده 🔴 گزارش رسمی آمریکا درباره عملیات «خشم حماسی»؛ حمله به بیش از ۱۳هزار هدف نظامی جمهوری اسلامی

پرزیدنت ترامپ می‌گوید جمهوری اسلامی «به‌سرعت و به‌شدت» خواستار دستیابی به توافق با ایالات متحده است و افزود تصمیم درباره این که آمریکا وارد تعامل با حکومت ایران شود یا نه، با او خواهد بود. تروی مینک، وزیر نیروی هوایی آمریکا، گفت که این کشور به تسلیحات کنترل فضایی مستقر در مدار زمین مجهز است.

۱۳:۱۲ ۱۶.۵.۱۴۰۵

روسیه بنیاد حقوق بشر یولیا ناوالنایا را به عنوان «سازمان نامطلوب» ممنوع کرد

دادستانی کل روسیه فعالیت‌های «بنیاد حقوق بشر» مستقر در نیویورک را به عنوان «سازمان نامطلوب» اعلام کرد.

ریاست این بنیاد به عهده یولیا ناوالنایا، همسر الکسی ناوالنی، منتقد سرشناس پوتین است، که در فوریه ۲۰۲۴ در زندانی سیبری درگذشت.

دادستانی کل روسیه، این سازمان غیردولتی را متهم کرده که با فعالیت‌های خود در صدد «بی‌اعتبار کردن» اقدامات ارتش روسیه برآمده و به مقامات آمریکایی در راستای اعمال و تدوین تحریم‌ها علیه مسکو کمک کرده است.

بر اساس قوانین روسیه، تعیین یک سازمان به عنوان «نامطلوب» عملاً فعالیت‌های آن را در خاک این کشور جرم‌انگاری کرده، و هرگونه همکاری، تراکنش مالی یا بازنشر محتوا و مطالب آن را ممنوع می‌سازد و افراد مرتبط با آن را در معرض مجازات‌های سنگین و تعقیب کیفری قرار می‌دهد.

یولیا ناوالنایا که پس از درگذشت همسرش در اوایل سال ۲۰۲۴ به عنوان رئیس این بنیاد بین‌المللی انتخاب شد، پیشتر نیز از سوی دادگاه‌های مسکو به اتهام مشارکت در تشکل‌های افراطی به‌صورت غیابی تحت تعقیب قرار گرفته بود.

۱۲:۵۷ ۱۶.۵.۱۴۰۵

فائو از افزایش قیمت جهانی مواد غذایی به بالاترین سطح در سه سال گذشته خبر داد

سازمان غذا و کشاورزی ملل متحد، فائو، اعلام کرد که به دلیل جنگ در خلیج فارس، دریای سیاه، اوکراین و همچنین شرایط آب‌وهوایی، قیمت جهانی مواد غذایی به بالاترین سطح در سه سال گذشته رسیده است.

این سازمان اعلام کرد که «شاخص قیمت مواد غذایی» در تیرماه به‌طور میانگین ۱۳۱.۱ واحد بود و این بالاترین سطح شاخص قیمت‌ها از دی‌ماه ۱۴۰۱ تاکنون است.

فائو، افزایش شاخص قیمت غلات را عامل اصلی روند افزایشی قیمت‌های جهانی مواد غذایی در تیرماه اعلام و تصریح کرد که این افزایش «خود ناشی از افزایش ۵.۸ درصدی قیمت گندم» به دلیل اختلال در صادرات از منطقه دریای سیاه و همچنین گرمای هوا است.

این سازمان افزایش قیمت نفت خام در پی تشدید جنگ در خلیج فارس را از عوامل مهم افزایش قیمت جهانی مواد غذایی از جمله روغن‌های گیاهی، گوشت قرمز و لبنیات عنوان کرده است.

فائو معتقد است که هم اکنون رقم کلی شاخص قیمت مواد غذایی همچنان ۱۸.۲ درصد پایین‌تر از اسفند ۱۴۰۰ و آغاز تهاجم نظامی روسیه به اوکراین است.

۱۲:۲۳ ۱۶.۵.۱۴۰۵

سفر اردوغان به عربستان برای «امضای توافق دفاعی»

رجب طیب اردوغان رئیس‌جمهور ترکیه روز جمعه سفر یک‌روزه خود به عربستان برای دیدار با محمد بن‌سلمان ولیعهد این کشور را آغاز کرد.

دفتر ریاست‌جمهوری ترکیه اعلام کرده که در این دیدار شهباز شریف، نخست‌وزیر پاکستان نیز حضور خواهد داشت. آقای شریف پنج‌شنبه وارد ریاض شده و عاصم منیر فرمانده ارتش پاکستان نیز او را همراهی می‌کند.

پیشتر خبرگزاری رویترز به نقل از دو منبع منطقه‌ای که به‌طور مستقیم در جریان این موضوع قرار دارند گزارش داده بود که پاکستان، عربستان سعودی و ترکیه قرار است روز جمعه در ریاض یک توافق‌نامه دفاعی مشترک را امضا کنند.

ترکیه و پاکستان اخیراً به ائتلافی با رهبری عربستان برای آزادی دریانوردی در باب‌المندب و دریای سرخ پیوسته‌اند. حوثی‌های یمن طی چند هفته گذشته حملات به کشتی‌ها را افزایش داده و روز گذشته حملات خونباری به عربستان و ارتش دولت قانونی یمن داشتند که منجر به زخمی شدن ۱۱ نفر در عربستان و کشته شدن بیش از ۳۰ نفر از نیروهای دولت یمن در استان‌های مأرب و حضرموت شد.

۱۱:۲۴ ۱۶.۵.۱۴۰۵

نیروهای مسلح عراق: اجازه تهدید کشورهای همسایه را نمی‌دهیم

به دنبال تهدید شبه‌نظامیان عراقی مبنی بر حمله مجدد به عربستان سعودی، سخنگوی نیروهای مسلح عراق تاکید کرد که اجازه استفاده از خاک این کشور برای تهدید کشورهای همسایه داده نخواهد شد.

صباح النعمان، اعلام کرد که هرگونه تهدیدی که از خاک عراق به سمت کشورهای همسایه صورت گیرد، اقدامی غیرقانونی است.

مقامات عراقی وعده دادند که علیه عاملان این اقدامات، تدابیر قانونی قاطع اتخاذ خواهند کرد.

سخنگوی فرماندهی کل نیروهای مسلح عراق همچنین تأکید کرد که نیروهای امنیتی با استفاده از تمامی امکانات، از هرگونه تجاوزی که از خاک عراق آغاز شود جلوگیری خواهند کرد.

حملات اخیر شبه‌نظامیان مورد حمایت جمهوری اسلامی به تأسیسات عربستان سعودی با محکومیت وسیعی در منطقه همراه بود. این اقدام با حملات هوایی عربستان و آمریکا پاسخ داده شد. حملاتی که به گفته پرزیدنت ترامپ با هماهنگی دولت عراق انجام شد.

حشدالشعبی مدعی است که این حملات را تلافی خواهد کرد.

۱۱:۰۷ ۱۶.۵.۱۴۰۵

شریک آمریکایی قطر از راه‌اندازی پروژه توسعه گاز مایع قطر تا چند ماه آینده خبر داد

شرکت آمریکایی کونوکو فیلیپس، می‌گوید تولید اولین محموله گازی از این پروژه تا چند ماه آینده انجام خواهد شد.

قطر پروژه توسعه گاز مایع از میدان گنبد شمالی (بخش قطری پارس جنوبی) با ۲۹ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری را از چند سال پیش آغاز کرده بود و قرار بود راه‌اندازی تدریجی آن از بهار امسال آغاز شود. هدف از این پروژه افزایش سالانه صادرات گاز مایع قطر از ۷۷ میلیون تن به ۱۲۶ میلیون تن در سال ۲۰۲۷ بود.

جنگ خاورمیانه و حملات جمهوری اسلامی به تاسیسات گاز مایع رأس لفان قطر توسعه این پروژه را نیز مختل کرده بود، اما کونوکو فیلیپس می‌گویند روند تولید گاز مایع از این پروژه در تابستان امسال کلید خواهد خورد.

۱۰:۴۶ ۱۶.۵.۱۴۰۵

دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس «حملات تروریستی» حوثی‌‌ها به عربستان را محکوم کرد

دبیرکل شورای همکاری‌ خلیج فارس با تروریستی و شنیع خواندن حملات شبه‌نظامیان حوثی مورد حمایت جمهوری اسلامی به منطقه نجران در عربستان سعودی، این اقدام را به شدت محکوم کرد.

جاسم بدیوی، در بیانیه‌‌ای تصریح کرد که «این حملات ناجوانمردانه و بزدلانه، ماهیت جنایتکارانه شبه‌‌نظامیان حوثی را که غیرنظامیان هدف قرار می‌‌دهند، آشکار می‌کند.»

او این حملات را نقض آشکار قوانین و حقوق بین‌‌الملل دانست و تأکید کرد که حوثی‌‌ها باید بابت هدف‌ قراردادن عمدی غیرنظامیان و تأسیسات غیرنظامی پاسخگو باشند.

دبیرکل شورای همکاری‌ خلیج فارس، تاکید کرد که این شورا از تمامی اقداماتی که عربستان سعودی برای حفاظت از امنیت، حاکمیت و تمامیت ارضی خود و همچنین تأمین امنیت شهروندان انجام می‌دهد، حمایت خواهد کرد.

۱۰:۲۳ ۱۶.۵.۱۴۰۵

آمریکا و اسرائیل نسخه جدیدی از سامانه دفاع هوایی «پیکان» را آزمایش کردند

اسرائیل و آمریکا روز پنجشنبه با موفقیت نسخه جدیدی از سامانه دفاع موشکی «پیکان» برای مقابله با موشک‌های بالستیک دوربرد را آزمایش کردند.

این آزمایش توسط سازمان دفاع موشکی اسرائیل و آژانس دفاع موشکی آمریکا انجام شد و بخشی از برنامه بلندمدت برای ارزیابی و ارتقای سامانه «پیکان» بود.

هنوز جزئیات بیشتری درباره این آزمایش منتشر نشده، اما مقامات دو کشور گفته‌اند این آزمایش به روند به‌روزرسانی موشک رهگیر این سامانه ضد هوایی کمک خواهد کرد.

سامانه «پیکان» اصلی‌ترین لایه دفاعی اسرائیل در برابر موشک‌های بالستیک دوربرد و بالاترین سطح از شبکه دفاع موشکی چندلایه این کشور است که در مقابله با حملات سه سال گذشته جمهوری اسلامی و حوثی‌های یمن به اسرائیل نیز نقش مهمی ایفا کرده است.

اسرائیل و آمریکا طی سال‌ها به‌صورت مشترک این سامانه را توسعه داده‌ و واشنگتن در تأمین مالی و پشتیبانی از روند نوسازی آن نقش داشته است.

۱۰:۲۱ ۱۶.۵.۱۴۰۵

رهبر گروه بدر خواستار به تعویق افتادن حملات شبه‌نظامیان علیه عربستان شد

رئیس گروه مسلح «بدر» و از اعضای شاخص حشدالشعبی، از شبه‌نظامیان مورد حمایت جمهوری اسلامی خواست تا عملیات تلافی‌جویانه علیه عربستان سعودی را به تعویق بیاندازند.

هادی العامری، با انتشار پیام تصویری، مدعی شد که باید برای منافع عالی عراق، از انتقام‌گیری درباره آنچه که «تجاوز آمریکا و عربستان» توصیف کرد، چشم‌پوشی کنند.

به دنبال حملات شبه‌نظامیان وابسته به جمهوری اسلامی به تأسیسات عربستان سعودی، این کشور با همراهی آمریکا، روز هفتم مردادماه، مواضع آنها را در خاک عراق هدف قرار داد. پرزیدنت ترامپ گفته است که این حملات با هماهنگی دولت عراق انجام شد.

حشدالشعبی مدعی است که در این حملات بیش از ۵۰ شبه‌نظامی کشته و زخمی شده و وعده انتقام داده است.

۰۹:۳۷ ۱۶.۵.۱۴۰۵

۵۴ تن از معترضان دی‌ماه در بند امنیتی زندان اردبیل نگهداری می‌شوند

هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، هویت ۵۴ شهروندی که در اعتراضات دی ماه بازداشت شده را در زندان اردبیل احراز کرد. این افراد در بند امنیتی زندان اردبیل محبوس هستند.

بر پایه اطلاعات هرانا، از این تعداد، ۲۵ تن مجموعاً به ۴۹ سال و سه ماه حبس محکوم شده‌ و ۲۹ تن دیگر همچنان در بلاتکلیفی قضایی به سر می‌برند.

اعتراضات سراسری در ایران که جمهوری اسلامی به شکل خشونت‌باری آن را سرکوب کرد، از روز هفتم دی ماه ۱۴۰۴ آغاز و در روزهای ۱۸ و ۱۹ دی ماه به اوج خود رسید.

دونالد ترامپ، رئیس جمهوری ایالات متحده اعلام کرده که جمهوری اسلامی در این اعتراضات ۵۲ هزار شهروند را کشته است.

۰۹:۰۳ ۱۶.۵.۱۴۰۵

افزایش قیمت نفت در میان تشدید مناقشات خاورمیانه

قیمت نفت در بازارهای جهانی در میانه تشدید تنش‌های خاورمیانه، خصوصاً حملات حوثی‌ها به دولت قانونی یمن و عربستان روند صعودی گرفت.

قیمت نفت شاخص برنت روز جمعه با ۱.۵ درصد افزایش به نزدیک ۸۴ دلار رسید. بیشترین رشد قیمت نفت در روز جاری مربوط به نفت شاخص موربان امارات می‌شود که معیاری برای قیمت‌گذاری نفت خاورمیانه است.

خبرگزاری دولتی عربستان بامداد جمعه ۱۶ مرداد به وقت محلی، به نقل از ائتلاف تحت رهبری عربستان گزارش داد حملات شورشیان حوثی‌ در یمن به عربستان، ۱۱ نفر را مجروح کرد.

شورشیان حوثی مورد حمایت جمهوری اسلامی همچنین بیش از ۳۰ نفر از نیروهای دولت یمن را روز پنجشنبه در استان‌های مأرب و حضرموت کشتند.

این گروه شورشی طی هفته‌های گذشته حملات به کشتی‌ها در تنگه باب‌المندب و دریای سرخ را نیز شدت بخشیده‌ و گزارش‌هایی نیز از تحرک نیروهای نیابتی جمهوری اسلامی در عراق منتشر شده است.

بارگذاری بیشتر

XS
SM
MD
LG