لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۲۴ شهریور ۱۴۰۵ ایران ۱۸:۱۰
یک فروند هواپیمای سوپرهورنت اف-۱۸ در جریان عملیات خشم حماسی (عکس آرشیوی از ۹ اسفند ۱۴۰۴)
یک فروند هواپیمای سوپرهورنت اف-۱۸ در جریان عملیات خشم حماسی (عکس آرشیوی از ۹ اسفند ۱۴۰۴)

زنده 🔴 گزارش رسمی آمریکا درباره عملیات «خشم حماسی»؛ حمله به بیش از ۱۳هزار هدف نظامی جمهوری اسلامی

پرزیدنت ترامپ می‌گوید جمهوری اسلامی «به‌سرعت و به‌شدت» خواستار دستیابی به توافق با ایالات متحده است و افزود تصمیم درباره این که آمریکا وارد تعامل با حکومت ایران شود یا نه، با او خواهد بود. تروی مینک، وزیر نیروی هوایی آمریکا، گفت که این کشور به تسلیحات کنترل فضایی مستقر در مدار زمین مجهز است.

۱۳:۵۳ ۱۴.۵.۱۴۰۵

سازمان ملل: دست‌کم ۵۶ زندانی سیاسی طی ماه‌های اخیر در ایران اعدام شدند

کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد، اعلام کرد که از ۲۹ اسفند ۱۴۰۴ تاکنون، دست‌کم ۵۶ نفر در ایران با اتهام‌های امنیتی اعدام شده‌اند.

ولکر تورک با صدور بیانیه‌ای یادآور شد که از این تعداد ۲۷ نفر از معترضانی هستند که در تجمعات اعتراضی دستگیر شده‌اند.

او اعلام کرد که در این مدت روند صدور و اجرای احکام اعدام در ایران افزایش یافته است.

کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد از مقام‌های جمهوری اسلامی خواست تا همه اعدام‌ها را متوقف کنند و در مسیر لغو مجازات اعدام گام بردارند.

۱۳:۳۷ ۱۴.۵.۱۴۰۵

ترکیه لایحه پایان درگیری با پ‌ک‌ک را به مجلس می‌برد

ائتلاف حاکم ترکیه لایحه‌ای را به مجلس ارائه می‌کند که راه انحلال حزب کارگران کردستان و بازگشت هزاران عضو پیشین آن را هموار می‌کند.

بر پایه گزارش رسانه‌های دولتی ترکیه و اعلام یک رهبر حزبی، این لایحه روز چهارشنبه تسلیم مجلس می‌شود.

عبدالله گولر، رئیس گروه پارلمانی حزب عدالت و توسعه، ارائه لایحه در همین روز را تأیید کرد.

لایحه بر مدیریت بازگشت جنگجویان و غیرنظامیان پ‌ک‌ک از مخفیگاه‌هایشان در شمال عراق متمرکز است و روشن می‌کند آنها چگونه از مسیر دستگاه قضایی گذر کرده و در جامعه ادغام می‌شوند.

انتظار می‌رود نمایندگان این چارچوب حقوقی را در همین هفته تصویب کنند.

۱۳:۰۹ ۱۴.۵.۱۴۰۵

۱۵ درصد جمعیت شهرنشین ایران در سکونتگاه‌‌های غیررسمی ساکن هستند

معاون وزیر راه و شهرسازی جمهوری اسلامی اعلام کرد که حدود ۱۵ درصد جمعیت شهرنشین کشور در سکونتگاه‌های غیررسمی ساکن هستند.

عبدالرضا گلپایگانی، با اشاره به روند رو به رشد مهاجرت به کلانشهرها، از جمله شهرهای پیرامون پایتخت، مهاجرت‌های گسترده را ناشی از کمبود فرصت‌های شغلی و امکانات رفاهی در استان‌های مبدأ دانست.

پیشتر خبرگزاری مهر در گزارشی اعلام کرده بود که حدود ۲۰ میلیون نفر از جمعیت شهری ایران در سکونتگاه‌های غیررسمی زندگی می‌کنند.

خبرگزاری ایسنا نیز در ۱۵ اردیبهشت، اعلام کرد که در شهرهای بزرگ و مراکز استان‌ها، بین ۵۰ تا ۷۰ درصد درآمد خانوار صرف اجاره می‌شود.

بر اساس گزارش این خبرگزاری دولتی، افزایش اجاره بها به ویژه در شهرهای بزرگ منجر به مهاجرت به حاشیه شهرها و افزایش حاشیه‌نشینی، گودنشینی و گسترش سکونتگاه‌های غیرایمن در نقاط مختلف کشور شده است.

۱۲:۵۳ ۱۴.۵.۱۴۰۵

پرداخت ۱.۴ میلیارد یورو از سود دارایی‌های بلوکه‌شده روسیه به اوکراین

کمیسیون اروپا اعلام کرد یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون یورو از سود حاصل از دارایی‌های بلوکه‌شده روسیه را برای کمک به اوکراین به کار می‌گیرد. بر پایه اعلام این کمیسیون، این مبلغ روز ۱۲ مرداد به اتحادیه منتقل شد.

این پول از سود مانده‌های نقدی به دست آمده است. بخشی از دارایی‌های بانک مرکزی روسیه را اتحادیه اروپا پس از حمله مسکو به اوکراین بلوکه کرد.

اورزولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپا، گفت: «روسیه باید بهای ویرانی‌ای را که به بار آورده بپردازد و ما از عواید دارایی‌های مسدودشده روسیه استفاده می‌کنیم تا مطمئن شویم چنین می‌شود.»

او افزود این مبلغ از مقاومت اوکراین در برابر «جنگ غیرقانونی روسیه» پشتیبانی خواهد کرد.

۱۲:۵۲ ۱۴.۵.۱۴۰۵

خبرگزاری فارس از مسدودشدن حساب‌های شرکت ملی نفت توسط یک بانک دولتی خبر داد

خبرگزاری فارس وابسته به سپاه پاسداران، مدعی شد که بانک دولتی صنعت‌ و معدن، حساب‌های شرکت ملی نفت را به دلیل بدهی مسدود کرده است.

این خبرگزاری مدعی است که بر اساس قانون بودجه، بدهی‌های شرکت ملی نفت تا پایان سال ۱۴۰۵ امهال شده و این شرکت تا آخر اسفند برای بازپرداخت بدهی‌ها مهلت داشته است.

خبرگزاری حکومتی فارس با یادآوری تحریم شرکت ملی نفت از سوی وزارت خزانه‌داری ایالات متحده، نسبت به اقدام بانک دولتی صنعت و معدن انتقاد کرده است.

این خبرگزاری از میزان بدهی‌ شرکت ملی نفت به بانک صنعت و معدن اطلاعاتی منتشر نکرده است، اما در زمان بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۵، میزان امهال بدهی شرکت ملی نفت به بانک مرکزی و بانک‌های تجاری بابت اصل و سود تسهیلات دریافتی جهت تأمین مالی طرح‌های بالادستی نفت و گاز را ۵۵ میلیارد یورو محاسبه کرده بودند.

۱۲:۵۱ ۱۴.۵.۱۴۰۵

سازمان ملل از آغاز بازگشت ۸۰۰ هزار آواره جنگی به جنوب لبنان خبر داد

خبرگزاری فرانسه به نقل از دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل متحد اعلام کرد که بیش از ۸۰۰ هزار آواره جنگی لبنانی، پس از کاهش نسبی درگیری‌ها، بازگشت به شهرها و مناطق خود را آغاز کرده‌اند.

این دفتر اعلام کرد که تا هشتم مردادماه، ۸۲۱ هزار و ۷۷ نفر بازگشت به مناطق اصلی سکونت خود را آغاز کرده‌اند، اما بیش از ۳۶۰ هزار نفر همچنان دور از خانه‌های خود هستند که از این تعداد ۲۶ هزار نفر در پناهگاه‌های دولتی اسکان داده شده‌اند.

در این گزارش آمده است که خسارت‌های وارد شده به زیرساخت‌های در اثر جنگ، دسترسی به آب را برای بیش از ۷۰۰ هزار نفر در جنوب لبنان به ‌شدت تحت تأثیر قرار داده است.

دور تازه‌ای از مذاکرات میان اسرائیل و لبنان با میانجی‌گری آمریکا روز سه‌شنبه ۱۳ مردادماه در شهر رم، پایتخت ایتالیا، آغاز شد.

حزب‌الله لبنان که از سوی آمریکا و اسرائيل به عنوان یک سازمان تروریستی شناخته می‌شود، با مذاکرات صلح مخالف است.

۱۱:۵۵ ۱۴.۵.۱۴۰۵

برای اولین بار یک زن ژنرال نیروی هوایی ترکیه شد

برای اولین بار در تاریخ نظامی ترکیه، یک زن به رتبه ژنرالی نیروی هوایی این کشور رسید.

شورای عالی نظامی ترکیه اؤزلم کاراپینار، ۴۸ ساله، را به عنوان اولین ژنرال نیروهای هوایی این کشور ترفیع رتبه داد و رجب طیب اردوغان رئیس‌جمهور ترکیه روز سه‌شنبه این تصمیم را تایید کرد. او متاهل و مادر یک فرزند است. کاراپینار در سال ۱۹۹۷ با ترک دانشگاه پزشکی، وارد دانشگاه افسری شد.

پیشتر گؤکچن فرات، ۴۹ ساله، در سال ۲۰۲۳ عنوان اولین زن ژنرال نیروی دریایی ارتش ترکیه را کسب کرده بود.

۱۱:۵۴ ۱۴.۵.۱۴۰۵

تجارت نیوز از کسری روزانه ۸۴۰ میلیون مترمکعب گاز در ایران خبر داد

تجارت‌ نیوز با انتشار گزارشی اعلام کرد که نیاز کشور در بخش خانگی، صنایع، نیروگاه‌ها و تزریق گاز به مخازن نفتی، در مجموع حدود یک هزار و ۴۵۰ میلیون متر مکعب گاز در روز بوده، در حالی که گاز تزریقی به شبکه گاز به حدود ۶۱۰ میلیون مترمکعب در روز رسیده است.

این رسانه داخلی اعلام کرد که ایران در حال حاضر با کسری ۸۴۰ میلیون مترمکعب گاز در روز روبه ‌رو است.

در گزارش فوق به اظهارات محمدجعفر قائم‌پناه، معاون اجرایی پزشکیان، مبنی خروج حدود ۲۳۰ میلیون مترمکعب از ظرفیت تولید گاز کشور بر اثر جنگ، استناد شده و آمده است که در حال حاضر تزریق گاز به شبکه تا ۸۴۰ میلیون مترمکعب در روز به حدود ۶۱۰ میلیون مترمکعب افت کرده است.

۱۱:۴۲ ۱۴.۵.۱۴۰۵

سود شرکت هواپیمایی ال‌عال اسرائیل دو برابر شد

شرکت هواپیمایی ال‌عال اسرائیل اعلام کرد سود خالص خود را در سه‌ماهه دوم سال میلادی جاری دو برابر کرده است. این شرکت دلیل آن را بهبود پس از اثر اولیه جنگ با جمهوری اسلامی خواند.

این درحالی است که افزایش شدید هزینه سوخت جت شرکت‌های هواپیمایی را با چالش روبرو کرده بود.

سود خالص فصلی این شرکت به ۱۳۲ میلیون دلار رسید که سال پیش ۶۶ میلیون دلار بود. درآمد نیز از ۷۷۷ میلیون به ۹۸۶ میلیون دلار افزایش یافت. ال‌عال گفت زیان ناشی از جنگ ۵۵ میلیون دلار بوده است.

۱۱:۲۱ ۱۴.۵.۱۴۰۵

ارتش اسرائیل یک تونل زیرزمینی را در جنوب لبنان منهدم کرد

ارتش اسرائیل با صدور اطلاعیه‌ای اعلام کرد که در چارچوب یک عملیات هدفمند در منطقه سربین، نیروهای تیپ ۳۰۰ و نیروهای یگان مهندسی ویژه، یک مسیر زیرزمینی به طول ده‌ها متر را منهدم کردند. این مسیر زیرزمینی توسط «سازمان تروریستی حزب‌الله» برای طراحی و اجرای عملیات‌ های تروریستی مورد استفاده قرار می‌گرفت.

ارتش اسرائیل همچنین اعلام کرد که طی روزهای اخیر، نیروهای تیپ کفیر در جنوب لبنان فعالیت داشته و یک انبار تسلیحاتی حاوی پرتابگرها و راکت‌های متعلق به حزب‌الله را شناسایی کردند.

همچنین نیروهای تیپ چهار ارتش اسرائیل، ده‌ها قبضه سلاح و تجهیزات جنگی از انواع مختلف را شناسایی کردند که از جمله آن‌ها می‌توان به سلاح‌های کلاشنیکف، راکت‌های ضدزره و تجهیزات رزمی دیگر اشاره کرد.

بارگذاری بیشتر

XS
SM
MD
LG