لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲۷ شهریور ۱۴۰۵ ایران ۲۰:۱۶
دونالد ترامپ، رئيس‌جمهوری آمریکا
دونالد ترامپ، رئيس‌جمهوری آمریکا

زنده 🔴 دونالد ترامپ: جمهوری اسلامی «در وضعیت فروپاشی» است؛ درباره ازسرگیری حملات گسترده به رژیم ایران «تصمیم بزرگی» در پیش دارم

دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، روز پنجشنبه ۲۶ شهریور گفت در آستانه تصمیمی مهم درباره ازسرگیری حملات گسترده علیه جمهوری اسلامی قرار دارد؛ تصمیمی که می‌تواند مسیر مرحله بعدی جنگ را تعیین کند. او همچنین در مصاحبه‌ای با ای‌بی‌سی گفت جمهوری اسلامی «در وضعیت فروپاشی» قرار دارد.

۰۵:۳۹ ۱۰.۵.۱۴۰۵

سی‌ان‌ان: سنتکام آماده «کارزار سنگین بمباران دو هفته‌ای» مراکز موشکی و انرژی در ایران است؛ حمله به مراکز هسته‌ای محدود به «کوه کلنگ» نمی‌شود

شبکه خبری سی‌‌ان‌ان جمعه عصر به وقت واشنگتن در گزارشی نوشت که ستاد فرماندهی مرکزی ارتش آمریکا (سنتکام) گزینه‌های عملیاتی برای گسترش حملات به جمهوری اسلامی را آماده کرده‌ است و نیروهای خود را از جمله برای اجرای یک کارزار سنگین دو هفته‌ای بمباران علیه پایگاه‌های موشکی در ایران، در حالت آماده‌باش قرار داده است.

دو مقام آمریکایی آگاه از برنامه‌ریزی‌ها به سی‌ان‌ان گفتند که ایالات متحده در حال تدارک دور تازه‌ای از حملات به جمهوری اسلامی که امکان دارد از شنبه و یا یکشنبه آغاز شود.

دامنه دقیق این حملات و اهداف احتمالی آن هنوز مشخص نیست و هر دو مقام تأکید کردند که احتمال لغو این حملات نیز وجود دارد.

آقای ترامپ که روز جمعه در نشست کابینه سخن می‌گفت، با ابراز نارضایتی از تلاش‌های دیپلماتیکی که به نتیجه نرسیده‌اند، از احتمال ازسرگیری حملات سنگین خبر داد.

او گفت: «ما آن‌ها را بسیار سخت خواهیم زد. در مقطعی، آن‌ها خواهند گفت: «دیگر نمی‌توانیم این [فشار] را تحمل کنیم.»

به گفته مقام‌ها، گزینه‌هایی نیز برای هدف قرار دادن تأسیسات انرژی در ایران بررسی و برنامه‌ریزی شده است.


۰۳:۱۴ ۱۰.۵.۱۴۰۵

نخستین هواپیماهای سوخت‌رسان آمریکا برای پشتیبانی از عملیات نظامی در خاورمیانه وارد بلغارستان شدند

دو فروند از هواپیماهای نظامی آمریکا که قرار است برای پشتیبانی از عملیات‌ آمریکا در خاورمیانه به کار گرفته شوند، روز جمعه ۹ مرداد در یک پایگاه هوایی در جنوب‌شرقی بلغارستان فرود آمدند.

به گزارش آسوشیتدپرس، این تحول با اعتراض جمهوری اسلامی ایران روبه‌رو شد.

قانون‌گذاران بلغارستان، کشوری که عضو ناتو و اتحادیه اروپا است، در اوایل ماه ژوئیه به استقرار حداکثر هشت فروند هواپیمای سوخت‌رسان آمریکایی کی‌سی-۱۳۵ و همچنین ۲۵۰ نیروی نظامی مجهز به سلاح‌های شخصی و مهمات، به همراه تجهیزات فرودگاهی، در پایگاه هوایی بزمر رأی مثبت دادند.

بر اساس توافق دفاعی آمریکا و بلغارستان در سال ۲۰۰۶، تأسیسات بزمر که حدود ۲۶۰ کیلومتر (۱۶۰ مایل) در جنوب‌شرقی پایتخت، صوفیه، قرار دارد، یک پایگاه با استفاده مشترک است. هرگونه استفاده جدید از این پایگاه نیازمند تأیید پارلمان بلغارستان است.


۰۱:۰۹ ۱۰.۵.۱۴۰۵

وال‌استریت ژورنال و سی‌بی‌اس از احتمال آغاز زودهنگام حملات نظامی شدید به نیروگاه‌های برق و مراکز انرژی در ایران خبر می‌دهند

رسانه‌های آمریکایی از جمله وال‌استریت ژورنال و سی‌بی‌اس می‌گویند که ایالات متحده ممکن است حملات شدیدی علیه جمهوری اسلامی در روزهای شنبه و یکشنبه انجام دهد.

وال‌استریت ژورنال می‌گوید که رئيس‌جمهوری آمریکا دستور این عملیات را صادر کرده است و شبکه‌ خبری «سی‌بی‌اس نیوز» اما می‌گوید که منابعی گفته‌اند که رئیس‌جمهوری آمریکا هنوز دستور نهایی آغاز این حملات را صادر نکرده است.

سی‌بی‌اس نیوز می‌نویسد که آمریکا و اسرائیل در حال برنامه‌ریزی چیزی هستند که می‌تواند یکی از شدیدترین کارزارهای بمباران علیه تاسیسات انرژی در ایران تا به امروز باشد.



۰۰:۴۱ ۱۰.۵.۱۴۰۵

محاصره دریایی جمهوری اسلامی؛ سنتکام مسیر ۳۰ شناور را تغییر و به حدود ۳۰ کشتی برای کمک‌های بشردوستانه اجازه عبور داد

ستاد فرماندهی مرکزی ایالات متحده (سنتکام) روز عصر جمعه ۹ مرداد به وقت واشنگتن اعلام کرد که در راستای محاصره دریایی جمهوری اسلامی، تا این روز، مسیر حرکت ۳۰ کشتی تجاری را تغییر داده‌است.

سنتکام افزود ۲ شناور را از کار انداخته و از ۲ شناور دیگر بازرسی کرده است.

این ستاد گفت همچنین به حدود ۳۰ کشتی اجازه عبور از محاصره دریایی آمریکا علیه جمهوری اسلامی برای انتقال کمک‌های بشردوستانه داده شده است.


۲۱:۱۲ ۹.۵.۱۴۰۵

پرزیدنت ترامپ درباره مذاکرات با رژیم ایران: با افرادی «بسیار بی‌شرافت و ناصادق» طرف هستیم

رئیس‌جمهوری ایالات متحده با اشاره به اقدام رژیم ایران در شلیک پنج فروند موشک به سوی یک پایگاه نیروهای آمریکایی در اردن درست در زمانی که مذاکرات جریان داشت، گفت که آمریکا در این گفت‌و‌گوها با افراد «بسیار بی‌شرافت و ناصادق» طرف است.

پرزیدنت ترامپ همچنین با انتقاد شدید از بدعهدی مذاکره‌کنندگان جمهوری اسلامی گفت: «درست وسط مذاکرات بودیم که به من خبر دادند [رژیم] ایران با پنج موشک به پایگاه ما در اردن حمله کرده است.» او تاکید کرد که این حملات در نتیجه توانایی نیروهای آمریکایی دفع و خنثی شد.

۱۴:۳۸ ۹.۵.۱۴۰۵

در بحبوحه تنش با جمهوری اسلامی، ترامپ در کمپ دیوید با کابینه‌اش دیدار می‌کند

رئیس‌جمهوری آمریکا روز جاری و در میانه تشدید تنش‌های خاورمیانه، نشست کابینه خود را در اقامتگاه کمپ دیوید برگزار می‌کند.

این نشست در شرایطی برگزار می‌شود که دونالد ترامپ در تلاش است راهی برای پایان دادن به جنگ با ایران پیدا کند و همزمان قیمت بنزین را که به تهدیدی برای جمهوری‌خواهان در انتخابات میان‌دوره‌ای نوامبر تبدیل شده، کاهش دهد.

انتظار می‌رود سیاست خارجی و موضوع جمهوری اسلامی بخش عمده دستور کار این نشست را تشکیل دهد. ترامپ درگیر حملات متقابل علیه اهداف نظامی در ایران است.

ترامپ برخلاف برخی رؤسای جمهوری پیشین، در دوره ریاست‌جمهوری خود کمتر به این اقامتگاه کوهستانی ریاست‌جمهوری در غرب ایالت مریلند رفته، و این سومین سفر او به کمپ دیوید در دوره دوم ریاست‌جمهوری‌اش خواهد بود.

۱۴:۲۷ ۹.۵.۱۴۰۵

ارتش کویت از رهگیری پهپادهای ایرانی در حریم هوایی این کشور خبر داد

ارتش کویت روز جمعه نهم مردادماه اعلام کرد نیروهای مسلح این کشور پهپادهایی را که وارد حریم هوایی کویت شده بودند منهدم کرده‌اند. ارتش افزود که سقوط آوار و بقایای این پهپادها خسارات مادی بر جا گذاشته اما هیچ تلفات جانی نداشته است.

ارتش اعلام کرد که «تجاوزات ایران» تأسیسات حیاتی و نظامی را هدف قرار داده بود.

پیشتر ارتش جمهوری اسلامی مدعی شده بود که بامداد جمعه، نقاطی را در کویت مورد حمله پهپادی قرار داده است. در این اطلاعیه ادعا شده بود این اهداف، مرتبط با مراکز راهبردی ارتش آمریکا در کویت بوده است.

۱۴:۲۲ ۹.۵.۱۴۰۵

اسرائیل از کشته شدن یکی از فرماندهان «کتائب المجاهدین» در غزه خبر داد

ارتش اسرائیل با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد فرمانده منطقه اردوگاه‌های مرکز در سازمان تروریستی «کتائب المجاهدین» در یک حمله هوایی «دقیق» اسرائیل به نوار غزه در روز سه‌شنبه هفته جاری کشته شد.

این بیانیه نام فرد کشته شده را احمد حسین محمد کفینه عنوان کرد که در ربودن دو شهروند اسرائیلی و یک شهروند تایلندی در حمله هفتم اکتبر گروه تروریستی حماس به اسرائیل دست داشته است. دو شهروند ربوده شده اسرائیلی آزاد شدند، اما جسد شهروند تایلندی که بعد از قتل توسط نیروهای حماس به غزه منتقل شده بود، آذرماه سال گذشته تحویل اسرائیل شد.

این بیانیه می‌افزاید محمد کفینه در جریان کشتار ۱۵ آذر ۱۴۰۲، حمله تروریست‌های این سازمان به خاک کشور اسرائیل را هدایت و اجرا کرد و در طول جنگ و در زمان‌های اخیر نیز طرح‌های تروریستی را علیه نیروهای ارتش اسرائیل و شهروندان کشور اسرائیل پیش می‌برد.

۱۴:۱۲ ۹.۵.۱۴۰۵

گزارش‌ها از گفت‌وگوی نتانیاهو و ترامپ درباره طرح احتمالی «محاصره زمینی» جمهوری اسلامی

روزنامه بریتانیایی تلگراف گزارش داد که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، و بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، در جریان دیدار اخیر خود در کاخ سفید، درباره احتمال اعمال یک محاصره زمینی علیه جمهوری اسلامی گفت‌وگو کرده‌اند.

بر اساس این گزارش، ترامپ و نتانیاهو درباره تحت فشار قرار دادن جمهوری اسلامی «از طریق ابزارهای نظامی و غیرنظامی» در بحبوحه بن‌بست ایجادشده پس از ماه‌ها درگیری، گفت‌وگو کرده‌اند.

به نوشته تلگراف، یک مقام ارشد اسرائیلی گفته است: «اگر فقط راه‌های زمینی را مسدود کنید چه می‌شود؟ فرض کنید جمهوری اسلامی نتواند هیچ چیزی وارد کند و نتواند هیچ چیزی هم خارج کند. آن وقت هر اتفاقی ممکن است رخ دهد.»

این روزنامه می‌افزاید که چنین اقدامی می‌تواند تعدادی از گذرگاه‌های کلیدی ورود و خروج به ایران را هدف قرار دهد، هرچند با توجه به وسعت کشور و تعداد همسایگانش، اجرای کامل و مؤثر چنین محاصره‌ای عملاً تا حد زیادی ناممکن خواهد بود.

۱۳:۱۴ ۹.۵.۱۴۰۵

سپاه پاسداران مدعی حمله به دو نفت‌کش شد

سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از حمله به دو نفت‌کش در آب‌های جنوب ایران طی شب گذشته خبر داد.

نیروی دریایی سپاه در بیانیه‌ای مدعی شده که دو نفت‌کش که بدون توجه به اخطارها در «مسیر ناامن و غیرقانونی» برای عبور از تنگه هرمز حرکت می‌کردند مورد اصابت قرار گرفته و متوقف شدند و چهار نفتکش دیگر تغییر مسیر داده و به محل خود بازگشتند.

تاکنون هیچ نهاد بین‌المللی ادعای سپاه پاسداران را تأیید نکرده است.

فرماندهی مرکزی ایالات متحده «سنتکام» روز پنجشنبه تهدید لفظی سپاه علیه کشتی‌هایی را که از مسیرهای آزاد و باز تنگه هرمز می‌گذرند، «لفاظی و دروغ» خوانده بود.

سپاه در بیانیه روز جمعه در پاسخ به بیانیه سنتکام گفته است به اطلاع همه مالکان شرکت‌های کشتیرانی و بیمه رساندیم که به اطلاعیه‌های سنتکام توجه نکنید و از کسانی که «فریب خورده‌اند و دچار حادثه شده‌اند» سؤال کنید.

جمهوری اسلامی طی ماه‌های گذشته به ده‌ها کشتی در آب‌های جنوب خود حمله کرده و مدعی «کنترل تنگه هرمز» شده است.

بارگذاری بیشتر

XS
SM
MD
LG