لینکهای قابل دسترسی

سه شنبه ۲۸ مهر ۱۴۰۵ ایران ۰۷:۱۵
دونالد ترامپ، رئيس‌جمهوری آمریکا - ۱۸ مهر ۱۴۰۵
دونالد ترامپ، رئيس‌جمهوری آمریکا - ۱۸ مهر ۱۴۰۵

زنده 🔴ترامپ: جمهوری اسلامی دیوانه‌ است؛نمی‌داند چقدر با آنها خوب بوده‌‌ام؛ سنتکام یک کشتی را پس از تلاش برای نقض محاصره دریایی از کار انداخت

دونالد ترامپ روز شنبه با اشاره به احتمال اقدامات جمهوری اسلامی علیه آمریکا پیش از انتخابات میان‌دوره‌ای ایالات متحده گفت: «احتمالاً قبل از انتخابات یک مقدار کارهای بیشتری انجام می‌دهند، چون فکر می‌کنند به ما آسیب می‌زند. اما ما می‌توانیم خیلی سریع به آن پایان بدهیم.»

۰۹:۴۸ ۶.۵.۱۴۰۵

گروه عراقی حمله پهپادی به عربستان را تکذیب کرد

«مقاومت اسلامی در عراق» که مجموعه‌ای از گروه‌های مسلح همسو با جمهوری اسلامی است، اتهام ریاض مبنی بر انجام حملات پهپادی به تأسیسات نفتی عربستان سعودی را تکذیب کرد.

این گروه در بیانیه‌ای هشدار داد هر «اقدام نابخردانه» عربستان با پاسخی سخت روبه‌رو خواهد شد و خواستار برداشتن «محاصره ناعادلانه» مردم یمن شد.

این بیانیه پس از آن صادر شده که علی فالح الزیدی، نخست‌وزیر عراق، روز دوشنبه دستور بررسی این موضوع را صادر کرد.

وزارت دفاع عربستان دوشنبه اعلام کرد پدافند هوایی این کشور پهپادهایی را که از خاک عراق به سوی تأسیسات نفتی در استان شرقی و ریاض پرتاب شده بود رهگیری و منهدم کرده است.

۰۹:۴۵ ۶.۵.۱۴۰۵

ارتش اردن یک پهپاد را در آسمان این کشور سرنگون کرد

سخنگوی رسمی نیروهای مسلح اردن با صدور بیانیه ‌ای، اعلام کرد که نیروی هوایی این کشور بامداد سه‌شنبه ششم مردادماه، یک فروند پهپاد را در منطقه بیابانی شرقی اردن سرنگون کرد.

در این بیانیه تاکید شده است که نیروهای مسلح اردن در برخورد با هرگونه تهدیدی که امنیت کشور و سلامت شهروندان را به خطر بیندازد، کوتاهی نخواهند کرد.

ارتش اردن منشا شلیک این پهپاد را اعلام نکرده است.

پیشتر ارتش اسرائیل اعلام کرده بود که نیروی هوایی این کشور بامداد سه‌شنبه یک پهپاد را در مناطق مرز با اردن رهگیری کرده است.

۰۹:۰۰ ۶.۵.۱۴۰۵

دو دیدار مهم مرتبط با جمهوری اسلامی؛ زلنسکی و نتانیاهو با ترامپ دیدار می‌کنند

بر اساس برنامه‌های اعلام شده از سوی کاخ سفید، دونالد ترامپ، رئیس جمهوری ایالات متحده، روز سه‌شنبه ششم مردادماه، با رئیس‌جمهوری اوکراین و سپس با نخست‌وزیر اسرائیل دیدار خواهد کرد.

دیدار ترامپ با ولودیمیر زلنسکی ساعت ۹:۳۰ و دیدار با بنیامین نتانیاهو ساعت ۱۱ صبح به وقت محلی برگزار می‌شود. برنامه روزانه کاخ سفید نشان می‌دهد که این دیدارها بدون حضور خبرنگاران برگزار خواهد شد.

با این حال انتظار می‌رود که پرزیدنت ترامپ، در لحظه آخر اجازه حضور خبرنگاران را صادر کند.

برنامه بعدی ترامپ پس از دیدار با نتانیاهو، حضور در مراسم یادبود لیندسی گراهام، سناتور جمهوری‌خواه فقید است و نخست‌ وزیر اسرائیل نیز در این مراسم حضور خواهد یافت.

پیشتر نتانیاهو اعلام کرده بود که موضوع ایران در صدر گفت‌وگوهایش با پرزیدنت ترامپ قرار دارد.

دیدار ترامپ و زلنسکی نیز پس از آن برگزار می‌شود که شامگاه شنبه سوم مردادماه، نیروهای اوکراین شناورهایی حامل محموله‌های نظامی جمهوری اسلامی به روسیه را در دریای خزر هدف قرار دادند.

۰۸:۵۹ ۶.۵.۱۴۰۵

عربستان شبه‌نظامیان مورد حمایت جمهوری اسلامی را به حملات پهپادی متهم کرد

وزارت امور خارجه عربستان در بیانیه‌ای شدیدترین محکومیت خود را از حملات پهپادی توسط شبه‌نظامیان مورد حمایت جمهوری اسلامی در عراق را ابراز کرد.

در بیانیه‌ای که در حساب رسمی این وزارتخانه منتشر شد، حملات پهپادی شبه‌نظامیان مورد حمایت جمهوری اسلامی مستقر در عراق «نکوهش‌آمیز» توصیف شده است.

در این بیانیه از دولت عراق خواسته شده است همه اقدام‌های لازم را انجام دهد تا خاک این کشور به سکوی پرتاب حمله علیه عربستان تبدیل نشود.

روز دوشنبه، وزارت دفاع عربستان سعودی اعلام کرد پدافند هوایی این کشور شماری از پهپادهای انتحاری را که به سوی تأسیسات نفتی پرتاب شده بود رهگیری و منهدم کرده است.

ترکی المالکی، سخنگوی این وزارتخانه، گفته بود این تلاش‌های تروریستی از خاک عراق و از سوی شبه‌نظامیان مورد حمایت جمهوری اسلامی انجام شده است.

۰۸:۴۷ ۶.۵.۱۴۰۵

بلومبرگ: مذاکرات جمهوری اسلامی و عمان بر بازگشایی تنگه هرمز متمرکز است

مذاکره‌کنندگان جمهوری اسلامی و عمان می‌کوشند به توافقی برای از سرگیری کشتیرانی در تنگه هرمز برسند. بلومبرگ روز دوشنبه به نقل از افراد آگاه گزارش داد این گفت‌وگوها پس از دیدار مقام‌های دو کشور در تهران در آخر هفته ادامه یافته است.

بر پایه این گزارش، دستیابی به توافق راه را برای از سرگیری مذاکرات جمهوری اسلامی و آمریکا درباره پایان جنگ باز می‌کند.

یکی از پیشنهادهای مطرح‌شده، بازگشایی گذرگاه میانی تنگه است. شناورها از اوایل اسفند و آغاز درگیری، بیشتر از این مسیر پرهیز کرده‌اند. سپاه در هفته‌های گذشته کشتی‌های عبوری از تنگه هرمز را مورد حمله قرار داده است.

به گفته منابع، مذاکره‌کنندگان عمانی خوش‌بین هستند، اما هیچ تضمینی برای دستیابی به توافق وجود ندارد.

۰۸:۳۸ ۶.۵.۱۴۰۵

ژاپن حمایت مالی از خطوط لوله دور زدن هرمز را گسترش می‌دهد

وزارت اقتصاد، تجارت و صنعت ژاپن اعلام کرد حمایت مالی از شرکت‌های ژاپنی را برای سرمایه‌گذاری در پروژه‌های خط لوله نفت در خاورمیانه گسترش می‌دهد. هدف اعلام‌شده، تقویت مسیرهای جایگزین انتقال نفت و گاز در منطقه خلیج فارس برای دور زدن تنگه هرمز است.

بر پایه سندی که این وزارتخانه هفته گذشته منتشر کرد، تأمین سرمایه ریسک‌پذیر یکی از گزینه‌های در دست بررسی است. سند تا اول شهریور برای نظرخواهی عمومی باز است.

بیش از ۹۰ درصد واردات نفت خام ژاپن در سال گذشته از تنگه هرمز عبور کرده است.

ساناهه تاکایچی، نخست‌وزیر ژاپن، ماه گذشته گفت درحال حاضر کل واردات نفت این کشور از مسیرهایی تأمین می‌شود که نیازی به عبور از هرمز ندارند.

۰۸:۱۶ ۶.۵.۱۴۰۵

یمن: حوثی‌ها می‌خواهند الگوی هرمز را در دریای سرخ تکرار کنند

وزیر خارجه دولت یمن گفت حوثی‌ها می‌کوشند راهبرد جمهوری اسلامی در تنگه هرمز را در دریای سرخ تکرار کنند.

افراح الزوبی، روز دوشنبه در سفارت یمن در ریاض به گروهی از خبرنگاران گفت این گروه می‌خواهد از الگوی ایرانی نسخه‌برداری کند و چنین کاری دو تنگه اصلی، یعنی دروازه‌های خلیج فارس و دریای سرخ، را می‌بندد.

او افزود واکنش ناکافی جامعه بین‌المللی حوثی‌ها را جسورتر کرده است.

خبرگزاری رویترز روز ۲۵ تیر به نقل از دو منبع ارشد ایرانی و یک منبع منطقه‌ای گزارش داد جمهوری اسلامی از حوثی‌ها خواسته است در صورت حمله آمریکا به زیرساخت‌های برق ایران، آماده بستن مسیر نفتی دریای سرخ باشند.

رویترز اعلام کرده بود حوثی‌ها موشک و پهپاد را در ارتفاعات مشرف به الحدیده و خلیج عدن مستقر کرده و منتظر دستور سپاه پاسداران هستند.

افراح الزوبی، گفت درگیری حوثی‌ها باید پایان یابد، «یا از راه مسالمت‌آمیز یا از راه دیگر».

۰۸:۱۴ ۶.۵.۱۴۰۵

کاهش قیمت نفت برای دومین روز پیاپی

قیمت نفت روز سه‌شنبه بیش از یک دلار در هر بشکه کاهش یافت.

قراردادهای آتی برنت با ۱.۴۷ دلار افت به ۸۶ دلار و ۸۹ سنت رسید و نفت وست تگزاس اینترمدییت با ۱.۴۵ دلار کاهش در ۸۱ دلار و ۱۶ سنت معامله شد. بر همین اساس، هر دو در پایین‌ترین سطح از ۲۹ تیر قرار گرفتند.

هر دو شاخص روز دوشنبه و پس از آنکه آمریکا حملات هوایی به جمهوری اسلامی را متوقف کرد، حدود ۸ درصد سقوط کرده بودند.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، دوشنبه گفت گفت‌وگوها با جمهوری اسلامی «خوب» پیش می‌رود، اما افزود در صورت شکست مذاکرات حملات از سر گرفته می‌شود.

۰۷:۵۶ ۶.۵.۱۴۰۵

در مدت دو روز، عبور ۲۹ شناور از تنگه هرمز ثبت شد

شرکت رصد دریایی مارین‌ترافیک اعلام کرد در فاصله ۲ تا ۴ مرداد، عبور ۲۹ شناور از تنگه هرمز تایید و ثبت شده است.

بر پایه این داده‌ها که روز دوشنبه در شبکه ایکس منتشر شد، ۲۱ شناور از خلیج فارس خارج و هشت شناور وارد شدند.

در همین بازه، عبور ۱۰۰ شناور از تنگه باب‌المندب تأیید شده که ۵۱ مورد ورود به دریای سرخ و ۴۹ مورد خروج از این دریا بود.

مسیر عبور از تنگه هرمز نیز تقسیم‌شده بود. ۱۴ شناور از «طرح یک‌جانبه ایران» استفاده کردند، ۱۴ شناور در دسته «مسیر نامشخص» قرار گرفتند و تنها یک شناور از طرح تفکیک ترافیک هرمز، یعنی مسیر شناخته‌شده بین‌المللی، عبور کرد.

مارین‌ترافیک گفت چند شناور که پیش‌تر سفر خود را به تعویق انداخته یا مسیرشان را برگردانده بودند، بعداً عبور خود را کامل کردند.

۰۷:۵۱ ۶.۵.۱۴۰۵

ارتش اسرائیل: یک پهپاد در نزدیکی مرز اردن سرنگون شد

ارتش اسرائیل اعلام کرد که نیروی هوایی این کشور بامداد سه‌شنبه یک پهپاد را در مناطق مرز با اردن رهگیری کرد.

ارتش اسرائیل افزود که این پهپاد وارد حریم هوایی اسرائیل نشده بود و مطابق با دستورالعمل‌ها، هیچ آژیر هشداری به صدا درنیامد.

بر اساس این گزارش، در حال حاضر مبدأ پرواز این پهپاد مشخص نیست و موضوع در دست بررسی است.

روز دوشنبه نیز نیروهای مسلح اردن از رهگیری و سرنگونی دو پهپاد خبر دادند و افزودند که این حادثه هیچ تلفات جانی یا خسارت مادی به دنبال نداشت. منشا شلیک آن پهپادها نیز مشخص نشده بود.

نیروهای مسلح جمهوری اسلامی در جریان تنش نظامی دو هفته‌ای اخیر خود با آمریکا، بارها اردن از جمله بندر عقبه در نزدیکی مرز اسرائیل را هدف حملات موشکی و پهپادی خود قرار دادند.

با این حال، در این مدت گزارشی از حمله به خاک اسرائیل منتشر نشد.

بارگذاری بیشتر

XS
SM
MD
LG