لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۲۵ تیر ۱۴۰۵ ایران ۱۲:۱۳

زنده 🔴 ترامپ می‌گوید به شیوه‌ای که داعش شکست خورد سپاه از بین می‌رود؛ گفت‌وگوی وزیر جنگ آمریکا و وزیر دفاع اسرائیل

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، اعلام کرد که ایالات متحده سپاه پاسداران را به همان شیوه‌ای از بین خواهد برد که داعش را شکست داد. در خبری دیگر، یسرائیل کاتز وزیر دفاع اسرائیل، با پیت هگست وزیر جنگ ایالات متحده، «درباره فعالیت‌های ارتش آمریکا در ایران» گفت‌وگو کرد.

۱۳:۰۰ ۲۰.۴.۱۴۰۵

بریتانیا: عوارض اجباری در تنگه هرمز «فاجعه‌بار» خواهد بود

معاون نخست‌وزیر بریتانیا، گفت تحمیل عوارض اجباری به کشتی‌های عبوری از تنگه هرمز «فاجعه‌بار» خواهد بود.

دیوید لامی، گفته با این حال، برخی دولت‌های اروپایی در حال بررسی سازوکاری برای پرداخت داوطلبانه هزینه خدمات مشخص ناوبری هستند؛ مشروط بر آن‌که این طرح با حمایت سازمان بین‌المللی دریانوردی اجرا شود.

همزمان، اکسیوس گزارش داد دولت ترامپ به جمهوری اسلامی تا شنبه ۲۰ تیر مهلت داده است به‌طور علنی اعلام کند تنگه هرمز باز است و متعهد شود شلیک به کشتی‌های تجاری را متوقف می‌کند.

۱۲:۵۳ ۲۰.۴.۱۴۰۵

ادامه سقوط خرید نفت چین از ایران

خبرگزاری رویترز با استناد به داده‌های شرکت اطلاعات کالا، کپلر، از افت خرید روزانه نفت ایران توسط چین به ۵۵۶ هزار بشکه در ماه جاری خبر داده است.

پیشتر کپلر به صدای آمریکا گفته بود که ماه گذشته نیز ایران ۶۵۰ هزار بشکه نفت تحویل چین داده که تقریباً معادل یک سوم ماه آوریل است.

خبرگزاری رویترز می‌نویسد پالایشگاه‌های کوچک و مستقل چینی - تنها مشتریان نفتی ایران- خرید نفت بیشتر از امارات، قطر و عراق را ترجیح می‌دهند.

بر اساس این گزارش، پالایشگاه‌ها و پتروشیمی‌های مستقل که عمدتاً در استان شاندونگ مستقر هستند، طی هفته‌های گذشته بیش از ۳۰ میلیون بشکه نفت از عراق، امارات، قطر و عربستان با تخفیف خریداری کرده‌اند.

۱۲:۱۶ ۲۰.۴.۱۴۰۵

شهروندان ایرانی از ترس تورم کالا ذخیره می‌کنند

براساس داده‌های اردیبهشت‌ماه شاپرک، شرکت پرداخت الکترونیک بانک مرکزی، ارزش حقیقی تراکنش‌های بانکی در بیشتر استان‌های ایران نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش یافته است.

به گزارش وب‌سایت اکوایران، این روند می‌تواند با افزایش نااطمینانی اقتصادی، کاهش ارزش پول ملی و تمایل خانوارها به تبدیل پول نقد به کالا و خدمات مرتبط باشد.

هرمزگان تنها استانی است که هم تعداد و هم ارزش حقیقی تراکنش‌ها در آن کاهش یافته است. برخی استان‌های غربی و خراسان شمالی نیز با وجود افزایش تعداد خریدها، کاهش ارزش حقیقی تراکنش‌ها را ثبت کرده‌اند.

به نوشته اکوایران، این داده‌ها نشان می‌دهد الگوی مصرف در ایران یکدست نیست و تورم و نااطمینانی، رفتار خانوارها را در هر استان به شکل متفاوتی تحت تأثیر قرار داده است.

۱۲:۱۳ ۲۰.۴.۱۴۰۵

صدور حکم سه سال و هفت ماه حبس برای یک فعال صنفی معلمان

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران، از صدور حکم حبس برای یک فعال صنفی معلمان خبر داد.

این شورا روز شنبه ۲۰ تیر اعلام کرد شعبه ۱۰۳ دادگاه کیفری ممسنی شکرالله احمدی، بازرس این شورا و عضو هیئت‌مدیره انجمن صنفی معلمان فارس، را در مجموع به سه سال و هفت ماه و ۱۵ روز حبس محکوم کرده است.

آقای احمدی به «اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم علیه امنیت داخلی و خارجی» و «فعالیت تبلیغی علیه نظام جمهوری اسلامی» محکوم شده است. او ۲۰ دی ۱۴۰۴ در خانه‌اش بازداشت و چند روز بعد آزاد شده بود.

۱۱:۵۱ ۲۰.۴.۱۴۰۵

مقام آمریکایی: بدون تحویل «غبار هسته‌ای»، توافقی با جمهوری اسلامی در کار نیست

شبکه ای‌بی‌سی نیوز جمعه ۱۹ تیر، ۱۰ ژوئیه، به نقل از یک مقام آمریکایی گزارش داد تعیین تکلیف ذخایر اورانیوم با غنای بالای جمهوری اسلامی، شرط اصلی هر توافق است.

این مقام گفت: «یا غبار هسته‌ای را به ما می‌دهند یا گزینه‌های نظامی کم‌هزینه‌ای داریم که تضمین کند برای همیشه زیر زمین مدفون بماند.» او مواد هسته‌ای را «کلید توافق» خواند و افزود آمریکا در صورت مقاومت جمهوری اسلامی، اهرم‌های نظامی، دیپلماتیک و اقتصادی در اختیار دارد. این مقام تأکید کرد: «ما غبار را می‌خواهیم» و گفت: «اگر غبار را نگیریم، توافقی با ایران نداریم.»

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، پیشتر نیز همین مطالبه را مطرح کرده بود. آقای ترامپ پنجشنبه ۲۷ فروردین، ۱۶ آوریل، گفته بود جمهوری اسلامی با تحویل آنچه او «غبار هسته‌ای» می‌نامد موافقت کرده است. او بعدتر نیز گفت ذخایر اورانیوم غنی‌شده باید فوراً به آمریکا تحویل داده یا در محل نابود شود.

پیت هگست، وزیر دفاع آمریکا، نیز در گفت‌وگو با شبکه سی‌بی‌اس گفته بود جمهوری اسلامی باید این مواد را نابود، از کشور خارج یا به سطح پایین‌تری رقیق کند و آمریکا «به‌صورت فیزیکی یا از راه‌های دیگر» در این روند دخیل خواهد بود.

بر اساس گزارش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، جمهوری اسلامی پیش از حملات بیش از ۴۰۰ کیلوگرم اورانیوم غنی‌شده تا سطح ۶۰ درصد در اختیار داشت.

۱۱:۳۶ ۲۰.۴.۱۴۰۵

سقوط ۳۰ درصدی تولید خودروسازان ایران در بهار امسال

داده‌های سه شرکت بزرگ خودروسازی ایران از افت ۳۰ درصدی تولید آنها در بهار امسال نسبت به فصل مشابه پارسال خبر می‌دهد.

تولید ایران‌خودرو ۱۵ درصد، سایپا ۴۷ درصد و پارس‌خودرو ۶۹ درصد افت داشته است. این سه خودروساز در بهار امسال مجموعاً حدود ۱۲۵ هزار دستگاه خودرو تولید کرده‌اند.

علاوه بر هدف قرار گرفتن مجتمع‌های فولاد و پتروشیمی، انسداد تنگه هرمز توسط جمهوری اسلامی و اخلال در تجارت خارجی خود ایران، روند واردات قطعات و تأمین مواد اولیه خودروسازان را با اختلال مواجه کرده است.

البته برای سومین بهار متوالی است که تولید خودرو ایران روند نزولی دارد. بهار ۱۴۰۲ تولید خودرو ایران بیش از ۳۲۴ هزار دستگاه (۲.۶ برابر بهار امسال) بود.

۱۱:۲۸ ۲۰.۴.۱۴۰۵

ترکیه: اختلاف درباره عبور کشتی‌ها از تنگه هرمز با مذاکراه حل می‌شود

وزیر خارجه ترکیه، جمعه ۱۹ تیر، ۱۰ ژوئیه، در گفت‌وگو با شبکه دولتی تی‌آرتی و روزنامه نشنال گفت به نظر می‌رسد میان آمریکا و جمهوری اسلامی درباره نحوه اجرای عبور کشتی‌ها از تنگه هرمز سوءتفاهم و کمبود ارتباط وجود داشته است.

هاکان فیدان، افزود پس از گفت‌وگوی تلفنی با عباس عراقچی، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی، درک روشن‌تری از ریشه اختلاف پیدا کرده و معتقد است این مسئله از طریق مذاکرات قابل حل است.

عباس عراقچی، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی برای گفتگو در مورد امنیت کشتیرانی در هرمز، صبح روز شنبه وارد پایتخت عمان شد.

۱۰:۵۵ ۲۰.۴.۱۴۰۵

مقام آمریکایی: جمهوری اسلامی به اشتباه خود در حمله به کشتی‌های تجاری اذعان کرده است

یک مقام آمریکایی ارشد که شامگاه جمعه در یک جلسه توجیهی با خبرنگاران صحبت می‌کرد، گفته است که جمهوری اسلامی به اشتباه خود در حمله به کشتی‌های تجاری اذعان کرده است.

سی‌بی‌اس، به نقل از این مقام آمریکایی نوشت که جمهوری اسلامی مقامات ایرانی در گفت‌وگوهای خصوصی با مشاوران ترامپ صراحتاً اعلام کرده‌اند که شلیک به کشتی‌های تجاری در تنگه هرمز یک «اشتباه» بوده است.

بر اساس این گزارش طرف ایرانی مدعی شده که این حملات موشکی حاصل اقدام یک جریان «خودسر و خطاکار» از تندروهای داخلی بوده که هدفشان به بن‌بست کشاندن و تخریب روند مذاکرات صلح است.

این مقام آمریکایی گفته است: «آن‌ها پای میز مذاکره برگشتند و گفتند ما گند زدیم. ما اشتباه کردیم. بیایید به گفت‌وگوها ادامه دهیم.»

در همین نشست توجیهی این مقام آمریکایی گفته است که ایالات متحده این حملات را نقض آشکار آتش‌بس می‌داند و اعلام کرده که جمهوری اسلامی باید این «اشتباه» خود را «به صورت عمومی و علنی پذیرفته و اعلام کند.»

۱۰:۱۷ ۲۰.۴.۱۴۰۵

فرماندار پاکدشت: صدای انفجار ناشی از خنثی‌سازی بود

فرماندار پاکدشت صدای انفجار شنیده‌شده در شرق استان تهران را مربوط به عملیات کنترل‌شده خنثی‌سازی مهمات عمل نکرده زمان جنگ اعلام کرد.

پیش‌تر رسانه‌ها به نقل از ساکنان پاکدشت و قیام‌دشت از شنیده شدن صدای انفجار از سمت شرق استان تهران خبر داده بودند.

۱۰:۰۲ ۲۰.۴.۱۴۰۵

شنیده شدن صدای انفجار در شرق استان تهران

خبرگزاری فارس، شنبه ۲۰ تیر، به نقل از ساکنان پاکدشت و قیام‌دشت از شنیده شدن صدای انفجار از سمت شرق استان تهران خبر داد و نوشت منشأ و محل دقیق این انفجارها هنوز مشخص نیست.

این گزارش در حالی منتشر شده که تنش‌های نظامی روزهای اخیر پس از حمله جمهوری اسلامی به سه نفتکش در تنگه هرمز افزایش یافته و رویترز گزارش داده است آمریکا در حملات تازه خود، سامانه‌های پدافندی، شبکه‌های فرماندهی، رادارهای ساحلی، توان ضدکشتی و بیش از ۶۰ قایق سپاه را هدف قرار داده است.

بارگذاری بیشتر

XS
SM
MD
LG