لینکهای قابل دسترسی

شنبه ۲۴ مرداد ۱۴۰۵ ایران ۰۵:۰۷
دونالد ترامپ در حال سخنرانی در ایالت نیویورک - جمعه ۲۳ مرداد
دونالد ترامپ در حال سخنرانی در ایالت نیویورک - جمعه ۲۳ مرداد

زنده 🔴 ترامپ در مورد تنگه هرمز: محاصره دریایی داریم و هیچ شناوری بدون خواست ما نمی‌تواند عبور کند

دونالد ترامپ رئيس‌جمهوری آمریکا، طی سخنانی در ایالت نیویورک گفت، پس از شکست دادن جمهوری اسلامی به زودی تنگه هرمز را یک قلمروی آمریکا اعلام می‌کنم. عملا همینطور است. ما محاصره دریایی داریم و هیچ شناوری بدون خواست ما نمی‌تواند عبور کند.

۱۲:۱۶ ۳۱.۳.۱۴۰۵

وزیر نفت از آمادگی برای بررسی پیشنهاد همکاری خارجی در «کوتاه‌ترین زمان» خبر داد

وزیر نفت جمهوری اسلامی با اشاره به توافق پایان جنگ میان جمهوری اسلامی و آمریکا از آمادگی وزارت نفت برای بررسی پیشنهاد‌های همکاری شرکت‌های خارجی در «کوتاه‌ترین زمان» خبر داد.

پیشتر مقامات جمهوری اسلامی از نیاز به ۳۰۰ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری در حوزه نفت و گاز کشور خبر داده بودند. در این میان، اتفاقاً یکی از بندهای توافق پایان جنگ ایران و آمریکا، تشکیل یک صندوق ۳۰۰ میلیارد دلاری برای بازسازی اقتصاد ایران توسط شرکت‌های خارجی، از جمله کشورهای عرب منطقه است.

ابهامات زیادی درباره ماهیت تشکیل این صندوق مطرح شده، اما آنچه دولت آمریکا اعلام کرده، این صندوق با مشارکت شرکت‌های خصوصی و بعد از توافق جامع با جمهوری اسلامی تشکیل خواهد شد.

محسن پاک‌نژاد در ادامه گفت اگر ذی‌نفعان توافق در غرب به روح توافق پایبند باشند، صنعت نفت «میدان راستی‌آزمایی» آن خواهد بود.

۱۱:۳۲ ۳۱.۳.۱۴۰۵

دادگستری زنجان: ۶۵ پرونده جدید برای مخالفان تشکیل و اموال ۱۴ نفر مصادره شد

رئیس‌کل دادگستری استان زنجان از تشکیل ۶۵ پرونده برای شناسایی افرادی خبر داده است که مقام‌های قضایی آنان را به جاسوسی برای آمریکا و اسرائیل متهم می‌کنند.

علی فرجی‌برحق، گفته است روند صدور احکام این پرونده‌ها در حال پیگیری است و به‌زودی مجازات‌های تعیین‌شده اجرا خواهد شد. او جزئیاتی درباره هویت متهمان، مدارک پرونده‌ها یا دسترسی آنان به وکیل مستقل ارائه نکرده است.

به گفته این مقام قضایی، در بخش شناسایی اموال کسانی که او «همکار دشمن» خوانده، ۹۲ پرونده تشکیل شده و ۱۴ پرونده نهایی شده است.

او گفت اموال منقول و غیرمنقول، دارایی‌ها و حساب‌های بانکی این افراد با دستور قضایی توقیف شده و قرار است به نفع جمهوری اسلامی ضبط شود.

فرجی‌برحق همچنین گفت در جریان اعتراضات دی‌ماه، یک هزار پرونده در استان زنجان تشکیل شده که بیشتر آن‌ها رسیدگی شده است.

۱۱:۰۷ ۳۱.۳.۱۴۰۵

عربستان بعد از پنج سال ممنوعیت، واردات از لبنان را از سر گرفت

عربستان سعودی بعد از پنج سال اعمال ممنوعیت واردات کالا از لبنان به خاطر کشف مواد مخدر جاسازی شده توسط حزب‌الله در محموله‌ها، واردات از لبنان را از سر گرفت.

روزنامه رسمی عربستان گزارش داد که اولین محموله کالا روز شنبه از بیروت راهی بندر جده عربستان شد.

لغو ممنوعیت واردات عربستان از لبنان هفته گذشته و در پی اعمال نظارت‌های شدیدتر دولت لبنان بر ترانزیت کالاها از بنادر، فرودگاه‌ها و پایانه‌های مرزی اجرایی شد.

در مراسم انتقال اولین محموله کالا که با حضور سفیر عربستان و جمعی از وزای کابینه دولت لبنان در بندر فهد الدوسری بیروت برگزار شد، نواف سلام نخست‌وزیر این کشور ابراز اطمینان کرد که لبنان اجازه نخواهد داد که کشور به سکویی برای آسیب به «کشورهای برادر عربی» تبدیل شود.

۱۰:۵۴ ۳۱.۳.۱۴۰۵

دستور مهار آتش در جبهه شمالی؛ حملات اسرائیل در جنوب لبنان تقریباً متوقف شد

رادیو ارتش اسرائیل گزارش داد که از اوایل هفته گذشته، سیاست حملات ارتش اسرائیل در جنوب لبنان به‌طور محسوسی تغییر کرده و سطح عملیات هوایی و آتش در این منطقه تقریباً به صفر رسیده است.

طبق این گزارش، چند روز پیش از کشته شدن پنج سرباز ارتش اسرائیل و در آستانه امضای یادداشت تفاهم میان جمهوری اسلامی و آمریکا، فرماندهی شمال دستور گرفت حملات در جنوب لبنان را به‌صورت تقریباً کامل محدود کند.

این دستور به معنای انتقال تصمیم‌گیری از سطوح عملیاتی به سطوح بالاتر است. حملاتی که تا پیش از این با تأیید فرماندهان میدانی و منطقه‌ای انجام می‌شد، اکنون باید از فیلتر رئیس ستاد کل و در مواردی از سطح سیاسی عبور کند.

در ماه‌های گذشته، اسرائیل به‌دلیل فشارهای آمریکا از حمله به ضاحیه بیروت و بقاع خودداری کرده بود؛ اما گزارش تازه نشان می‌دهد محدودیت‌ها اکنون به جنوب لبنان نیز رسیده است، جایی که مقام‌های اسرائیلی تا همین اواخر آن را محدوده آزادی عمل ارتش معرفی می‌کردند.

به گفته افسرانی که با رادیو ارتش اسرائیل گفت‌وگو کرده‌اند، این وضعیت توان ارتش را برای حمله به نیروهای حزب‌الله، حتی در نزدیکی محل استقرار نیروهای زمینی اسرائیل، کاهش داده و حفاظت از نیروهای اسرائیلی را دشوارتر کرده است.

سخنگوی ارتش اسرائیل تا زمان انتشار گزارش، از واکنش به این موضوع خودداری کرده است.

۰۹:۵۷ ۳۱.۳.۱۴۰۵

سی‌ان‌ان: پایان حملات در لبنان اولویت هیئت جمهوری اسلامی است

یک مقام جمهوری اسلامی به سی‌ان‌ان گفته است پایان دادن به درگیری در لبنان «مهم‌ترین موضوع در دستور کار» هیئت جمهوری اسلامی در مذاکرات با آمریکا در سوئیس است.

این مقام گفته جمهوری اسلامی گفت‌وگوهای این آخر هفته را بخشی از مذاکرات رسمی پیش‌بینی‌شده در توافق اولیه میان دو طرف نمی‌داند، زیرا به گفته او، بندهای کلیدی این تفاهم هنوز اجرا نشده‌اند.

به گفته این مقام، مهم‌ترین بند اجرا نشده، توقف جنگ در لبنان است؛ موضوعی که در روزهای اخیر به یکی از اصلی‌ترین موانع ادامه مسیر دیپلماتیک میان واشنگتن و جمهوری اسلامی تبدیل شده است.

این گزارش در حالی منتشر می‌شود که درگیری‌های اسرائیل و حزب‌الله پس از اعلام آتش‌بس نیز ادامه یافته و هم‌زمان، سی‌بی‌اس نیوز گزارش داده است پرونده لبنان به‌عنوان نشست اضطراری به برنامه روز نخست مذاکرات سوئیس اضافه شده است.

۰۹:۴۹ ۳۱.۳.۱۴۰۵

ارتش اسرائیل: دو عضو شبکه انتقال پول به حماس کشته شدند

ارتش اسرائیل اعلام کرد در حمله‌ای در جنوب نوار غزه، دو نفر را که به گفته این ارتش در شبکه انتقال منابع مالی به حماس فعالیت می‌کردند، کشته است.

بر اساس بیانیه ارتش اسرائیل، این حمله چهارشنبه هفته گذشته انجام شد و حسین قدره و محمد فرا، از افراد مرتبط با شاخه نظامی حماس و جهاد اسلامی فلسطین، هدف قرار گرفتند.

ارتش اسرائیل گفته است قدره مسئول این شبکه بوده و همراه با فرا و افراد دیگر، تحت هدایت رهبری حماس، با استفاده از شبکه‌ای شامل ده‌ها پیک و صراف در ترکیه و نوار غزه، در انتقال بیش از نیم میلیارد شکل معادل تقریبی ۱۷۰ میلیون دلار به شاخه نظامی حماس نقش داشته است.

به گفته ارتش اسرائیل، این منابع برای پرداخت حقوق نیروهای حماس و تأمین مالی عملیات علیه نیروهای اسرائیلی و غیرنظامیان استفاده شده است. حماس یا جهاد اسلامی هنوز به این ادعاها واکنش مستقلی نشان نداده‌اند.

۰۸:۵۹ ۳۱.۳.۱۴۰۵

حضور هیئت جمهوری اسلامی بدون نماینده سازمان انرژی اتمی در سوئیس

هیئت جمهوری اسلامی به ریاست محمدباقر قالیباف وارد سوئیس شده است؛ ترکیبی که در آن مقام‌های سیاسی، دیپلماتیک، امنیتی، بانکی و نفتی حضور دارند، اما در فهرست اعلام‌شده نامی از نماینده سازمان انرژی اتمی دیده نمی‌شود.

به گزارش ایرنا، این هیئت برای پیگیری اجرای تعهدات طرف مقابل در یادداشت تفاهم اسلام‌آباد وارد سوئیس شده است.

محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی، ریاست هیئت را بر عهده دارد و عباس عراقچی، وزیر خارجه، علی باقری کنی، معاون بین‌الملل دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی، عبدالناصر همتی، رئیس کل بانک مرکزی، حمید بورد، رئیس شرکت ملی نفت، کاظم غریب‌آبادی، معاون حقوقی و بین‌الملل وزارت خارجه، و اسماعیل بقائی، سخنگوی وزارت خارجه، دیگر اعضای آن هستند.

بقائی پیش از عزیمت هیئت گفته بود این سفر آغاز مرحله دوم مذاکرات برای توافق نهایی نیست، بلکه برای «مطالبه‌گری» درباره اجرای تعهدات طرف مقابل انجام می‌شود.

ترکیب اعلام‌شده نشان می‌دهد محور گفت‌وگوها فقط پرونده هسته‌ای نیست و مسائل مالی، نفتی، امنیتی و حقوقی نیز در دستور کار قرار دارد.

۰۸:۲۹ ۳۱.۳.۱۴۰۵

ونس برای گفت‌وگوها با نمایندگان جمهوری اسلامی وارد سوئیس شد

معاون رئیس‌جمهوری آمریکا روز یکشنبه برای شرکت در گفت‌وگوهای صلح با مقام‌های جمهوری اسلامی وارد سوئیس شد؛ مذاکراتی که قرار است هم‌زمان با تنش بر سر تنگه هرمز و آتش‌بس شکننده در لبنان برگزار شود.

رویترز گزارش داد جی‌دی ونس و همسرش در پایگاه هوایی اِمِن در سوئیس فرود آمدند. او پیش از ترک واشنگتن گفته بود این سفر احتمالاً شامل «دو روز گفت‌وگو» خواهد بود.

ونس پیش از سوار شدن به هواپیما در پایگاه اندروز در مریلند گفت: «فکر می‌کنم امیدواریم در موضوع هسته‌ای و در مسئله آتش‌بس لبنان پیشرفت کنیم.»

ورود کاروان حامل جی‌دی ونس به اقامتگاه بورگی‌اشتوک محل مذاکرات
ورود کاروان حامل جی‌دی ونس به اقامتگاه بورگی‌اشتوک محل مذاکرات

او همچنین در گفت‌وگو با فاکس نیوز گفته بود اطمینان دارد آتش‌بس پابرجا می‌ماند و هیچ نشانه‌ای ندیده است که تنگه هرمز بسته شده باشد.

این اظهارات پس از آن مطرح شد که سپاه پاسداران از بسته‌شدن تنگه هرمز سخن گفت، اما فرماندهی مرکزی آمریکا اعلام کرد ۵۵ کشتی تجاری روز شنبه از این آبراه عبور کرده‌اند.

رویترز نوشته هیئت جمهوری اسلامی نیز برای مذاکرات وارد سوئیس شده و گفت‌وگوها قرار است با حضور میانجی‌های پاکستانی و قطری دنبال شود.

۰۸:۱۲ ۳۱.۳.۱۴۰۵

سی‌بی‌اس: بحران حزب‌الله و اسرائیل به مذاکرات سوئیس اضافه شد

یک دیپلمات حاضر در مذاکرات سوئیس می‌گوید نشست اضطراری درباره درگیری اسرائیل و حزب‌الله به برنامه روز نخست گفت‌وگوهای آمریکا و جمهوری اسلامی اضافه شده است.

سی‌بی‌اس نیوز به نقل از این دیپلمات گزارش داد که مسئله لبنان، نخستین محور گفت‌وگوی هیئت‌های آمریکا و جمهوری اسلامی هنگام آغاز مذاکرات خواهد بود.

بر اساس این گزارش، جی‌دی ونس، معاون رئیس‌جمهوری آمریکا، روز شنبه راهی سوئیس شده و هیئت جمهوری اسلامی نیز پیش از آغاز مذاکرات وارد این کشور شده است. میانجی‌های قطری و پاکستانی نیز در این گفت‌وگوها حضور دارند.

سی‌بی‌اس نوشته است اسرائیل، حزب‌الله و دولت لبنان طرف مذاکرات سوئیس نیستند، اما ورود پرونده درگیری اسرائیل و حزب‌الله به دستور کار گفت‌وگوها، نشانه تغییر در راهبرد واشنگتن است.

این تحول پس از آن رخ می‌دهد که تشدید درگیری‌ها در جنوب لبنان، آتش‌بس تازه میان اسرائیل و حزب‌الله و مسیر اجرای تفاهم آمریکا و جمهوری اسلامی را با خطر جدی روبه‌رو کرده است.

۰۵:۱۹ ۳۱.۳.۱۴۰۵

پاکستان می‌گوید نخست وزیر این کشور نیز در «مذاکرات فنی» جمهوری اسلامی و آمریکا شرکت می‌کند

در پی سفر جی‌دی‌ ونس، معاون رئيس‌جمهوری آمریکا و محمدباقر قالیباف، رئيس مجلس شورای اسلامی به سوئیس برای آغاز مذاکرات «فنی» میان دو طرف، پاکستان نیز اعلام کرد که شهباز شریف، نخست‌وزیر این کشور به همراه عاصم منیر فرمانده ارتش پاکستان، به سوئيس می‌روند تا آن‌ها نیز در این مذاکرات شرکت داشته باشند.

دونالد ترامپ، رئيس‌جمهوری آمریکا، اخیرا در مصاحبه‌ای با آکسیوس اشاره کرد که پاکستانی‌ها با شناختی که از رهبران جمهوری اسلامی دارند به واشنگتن در رسیدن به تفاهم‌نامه اخیر با جمهوری اسلامی کمک کردند.

بارگذاری بیشتر

XS
SM
MD
LG