لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۲:۲۱

مواضع ضدآمریکایی آیت‌الله خامنه‌ای و همگرایی ناگزیر ایران و آمریکا


رهبر جمهوری اسلامی در کنار فرماندهان نظامی
رهبر جمهوری اسلامی در کنار فرماندهان نظامی

درحالی که سخنان اخیر رهبر جمهوری اسلامی مبنی بر از بین رفتن اسرائیل تا ۲۵ سال آینده بازتاب منفی بین‌المللی بسیاری پیدا کرد، وبسایت دفتر آیت‌الله خامنه‌ای، کلیپی از سخنان او با محوریت جنگ با آمریکا منتشر کرده است.

در این کلیپ، آن بخش از سخنان آقای خامنه‌ای انتخاب شده که خطاب به رئیس جمهوری ایالات متحده عنوان شده است. رهبر جمهوری اسلامی در تاریخ ۲۷ تیر ماه و در خطبه‌های نماز عیدفطر گفته بود: "این آقا گفته است که می تواند ارتش ایران را نابود کند. قدیمى‌هاى ما این‌جور حرفها را لاف در غریبى می‌گفتند. من نمی‌خواهم در این زمینه چیزى بگویم، آنها که این حرف را خواهند شنید، اگر می‌خواهند درست بفهمند، اگر می‌خواهند از تجربه‌هاى خود درست استفاده بکنند، بدانند البته ما از هیچ جنگى استقبال نمی‌کنیم، ما به هیچ جنگى مبادرت نمی‌کنیم و پیش‌دستى نمی‌کنیم. اما اگر جنگى اینجا اتفاق بیفتد، آن کسى که سرشکسته از جنگ خارج خواهد شد آمریکاى متجاوز و جنایتکار است."

ضمیمه این سخنان، گرافیک‌هایی جنگی است که به حضور نظامی آمریکا در عراق و افغانستان و یا جنگ ۳۳ روزه لبنان اشاره دارد. در پایان هم تصویری از آقای خامنه‌ای در کنار فرماندهان نظامی ایران نشان داده می‌شود.

همکاری ایران و آمریکا در زمینه پرونده هسته‌ای در عین تضادهای فراوان و تداوم شعارهای ضدآمریکایی رهبر جمهوری اسلامی موضوعی است که این روزها زیاد به آن پرداخته می‌شود.

از جمله وبسايت روزنامه نيويورک تايمز، در مقاله‌ای با عنوان "تضاد و هم‌گرايی توامان آمريکا و ايران" می‌نويسد نيروهای نظامی آمريکايی که به نيروهای امنيتی عراق در استان ناآرام الانبار مشاوره می‌دهند با شرکای غريبی هم‌بستر شده‌اند که عبارت است از شبه‌نظاميان مورد حمايت ايران که زمانی سربازان آمريکايی را می‌کشتند اما حالا هردو در يک جبهه با شبه‌نظاميان داعش می‌جنگند.

نويسنده در ادامه می‌گويد تهران و واشنگتن، در پايتخت عراق در دو جبهه مخالف هم قرار گرفته‌اند. ايالات متحده از حکومت عمدتا شيعه بغداد خواستار تلاش برای شمول بيشتر اقليت اهل تسنن عليه داعش شده است، اما ايران و ايادی‌اش اين کوشش‌ها را باطل می‌کنند.

به اعتقاد نویسنده مقاله نیویورک تایمز، این دوگانگی پیچید‌گی‌های روابط بین ایالات متحده و ایران را در عراق نشان می‌دهد؛ جايی‌که در آن منافع دو رقیب با يکديگر برخورد و همگرايی دارد.

پس از آن‌که هفته پيش توافق اتمی از بزرگترين مانع قانون‌گذاری عبور داده شد، ايالات متحده اکنون بايد از هزارتوی پيچيده منطقه با ايرانی عبور کند که توسط توافق بين‌المللی مشروعيت تازه‌ای کسب کرده و از تحريم‌های اقتصادی رهايی يافته است.

XS
SM
MD
LG