لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۱۱:۲۱

رویترز: طبق اسناد ارائه شده در دادگاه آمریکا گریس-۱ در راه بندر بانیاس سوریه بود


نفتکش ایرانی گریس-۱ سیزدهم تیرماه سال جاری از سوی دولت محلی جبل‌الطارق و ماموران نیروی دریایی بریتانیا توقیف شده بود.
نفتکش ایرانی گریس-۱ سیزدهم تیرماه سال جاری از سوی دولت محلی جبل‌الطارق و ماموران نیروی دریایی بریتانیا توقیف شده بود.

خبرگزاری رویترز گزارش داد که اسناد دادستانی نشان‌می‌دهد که نفتکش توقیف‌شده در جبل‌الطارق، در راه بندر بانیاس سوریه بوده و «تحریم‌های آمریکا را نقض کرده‌ است.»

رویترز در این باره نوشت که بنابر این گزارش براساس اسناد ارائه شده در دادگاه که به دست رویترز رسیده است، «شواهدی وجود دارد که نشان می دهد قرار بود این نفتکش در اوایل ماه ژوئیه وارد سوریه شود.»

در این سند آمده است که «بر اساس ادوات الکترونیکی داخل کشتی و چارت‌های آن، و همچنین پیام‌های رد و بدل شده در واتس‌اپ در تلفن‌های همراه خدمه و همچنین اظهارات خود خدمه نشان می‌دهد که مقصد گریس- ۱ «بندر بانیاس سوریه» بود.

بانیاس در غرب سوریه در استان طرطوس در ساحل مدیترانه واقع است. این در حالی است که ایران بارها و بارها انكار كرده است كه مقصد نفتکش سوریه بوده است.

همچنین مقامات جبل الطارق روز پنجشنبه اعلام کردند که وزارت دادگستری آمریكا برای توقیف این نفتکش اقدام كرده است.

جسی لیو دادستان منطقه کلمبیا روز جمعه در بیانیه‌ای از حکم توقیف نفتکش گریس- ۱ که حامل ۲میلیون بشکه نفتی بود، براساس شکایت دولت آمریکا خبر داده بود.

خانم لیو در حکم خود عنوان کرده بود که سپاه پاسداران که یک سازمان تروریستی است، با سفر نفتکش گریس-۱ ارتباط داشته و ظاهرا شبکه‌ای از شرکت‌های صوری از این طریق میلیون‌ها دلار پولشویی کرده‌اند.

نفتکش ایرانی گریس-۱ سیزدهم تیرماه سال جاری از سوی دولت محلی جبل‌الطارق و ماموران نیروی دریایی بریتانیا توقیف شده بود. یک دادگاه در جبل‌الطارق اما روز گذشته حکم به رفع توقیف این نفتکش داد.

دلیل توقیف این نفتکش نقض تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه سوریه عنوان شده بود.

براساس گزارش‌ها این نفتکش حامل دو میلیون بشکه نفت ایران بود. مقام‌های جبل‌الطارق در زمان توقیف این نفتکش گفته بودند «شواهد محکمی» دارند که نشان می‌دهد این نفتکش عازم سوریه بود. مقام‌های جمهوری اسلامی اما این ادعا را تکذیب کرده بودند.

پس از رفع توقیف این نفتکش، دولت بریتانیا به ایران هشدار داد به تضمین‌هایی که در مورد نفتکش گریس۱ و محموله آن به دولت جبل‌الطارق داده و موجب آزادی آن شده است، پایبند بماند و هشدار داد که بریتانیا به جمهوری اسلامی ایران یا هیچکس دیگری اجازه نخواهند داد تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه حکومت سوریه را زیر پا بگذارد.

https://gdb.voanews.com/6A93B43A-98B2-45DB-8109-0792592FEB29.gif

XS
SM
MD
LG