لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۲۳:۴۲

ادامه اعتراض ها به انحلال دانشگاه علوم پزشکی ایران


دانشجویان معترض دانشگاه علوم پزشکی ایران
دانشجویان معترض دانشگاه علوم پزشکی ایران

خبرگزاری مهر به نقل از علی عباسپور، رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی استدلال های وزارت بهداشت برای انحلال دانشگاه علوم پزشکی ایران را ضعیف دانست. آقای عباسپور گفته است: «ما به وزارت بهداشت اعلام کرده ایم که در این تصمیم گیری تجدید نظر و این مصوبه را ملغی اعلام کند تا دانشگاه علوم پزشکی ایران، به عنوان یکی از دانشگاه های خوب کشور، به حیات خود ادامه دهد».

عباسپور در ادامه گفته است که اخباری مبنی بر بی اطلاعی هیأت امنای دانشگاه های علوم پزشکی تهران و شهید بهشتی از این تصمیم وزارت بهداشت وجود دارد. وی همچنین دلایل اعلام شده از سوی مرضیه وحید دستجردی، برای تغییر ساختار سه دانشگاه علوم پزشکی تهران و انحلال یک دانشگاه و تقسیم آن بین دو دانشگاه دیگر را غیرمنطقی دانست و گفت: «به وزارت بهداشت اعلام کردیم که اگر دلایل قانع کننده علمی دارند ارائه کنند وگرنه باید این تصمیم را ملغی کنند. به نظر می رسد که استدلال وزیر بهداشت ضعیف بود».

در ادامه واکنش‌ها به تصمیم اعلام شده از سوی مرضیه وحید‌دستجردی، وزیر بهداشت و درمان، برای انحلال دانشگاه علوم پزشکی ایران، روز سه شنبه شماری از دانشجویان این دانشگاه در مقابل مجلس شورای اسلامی گردهم آمدند و شعارهایی در اعتراض به این خبر سر دادند.

همچنین ۱۸ تن از نمایندگان تهران در مجلس شورای اسلامی، در یک تذکر کتبی به وزیر بهداشت دولت محمود احمدی‌نژاد، تصمیم وی را در این زمینه «غیرکارشناسی و نادرست»‌ خوانده و خواستار تجدید نظر در آن شدند.

از سوی دیگر چهار وزیر سابق بهداشت؛ دکتر رضا ملک زاده، دکتر علیرضا مرندی، دکتر کامران باقری لنکرانی و دکتر مسعود پزشکیان به خبر انحلال دانشگاه ایران اعتراض کردند.

آقای ملک زاده در گفت و گو با خبرگزاری مهر با ابراز اطمینان از این که این کار از سوی وزیر بهداشت انجام نشده گفت: «انحلال یک نهاد اجرایی از اختیارات شورای عالی اداری است، زیرا تنها جایی که به طور قانونی می تواند این کار را انجام دهد شورای عالی اداری است».

علیرضا مرندی نیز با اشاره به ابراز نگرانی اعضای کمیسیون بهداشت مجلس درباره عدم مشورت با آنها درباره این موضوع گفت: «اساتید و افرادی زیادی از دانشگاه علوم پزشکی ایران و هم از سایر دانشگاهها تماس گرفته و اظهار نگرانی کرده و یادآور شده اند که این اقدامات به احساس بی ثباتی در دانشگاه دامن می زند».

کامران باقری لنکرانی، وزیر بهداشت کابینه اول محمود احمدی نژاد نیز گفته است: «انحلال دانشگاه من را نگران خدشه دار شدن فلسفه تشکیل وزارت بهداشت کرد».

مسعود پزشکیان دیگر وزیر سابق بهداشت با اتکا به ماده ۴۹ قانون استقلال دانشگاه ها گفت: «دولت حق دخالت در دانشگاه را ندارد». او گفت اینکه بر اساس کدام قانون یک دانشگاه منحل شده است، سوالی است که اعضای کمیسیون بهداشت مجلس برای آن جوابی نداشتند. او یادآور شد در صورتی که دلایل وزارت بهداشت قانع کننده نباشد کمیسیون بهداشت نیز وظایف قانونی خود را انجام می دهد چرا که دولت نباید خلاف قانون و مقررات عمل کند.

دانشگاه علوم پزشکی ایران از روز شنبه ۸ آبان ماه ۸۹ بر اساس ابلاغ مصوبه ای از سوی «معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رئیس جمهور» منحل اعلام شده است. مرضیه وحید دستجردی، وزیر بهداشت دولت دهم جمهوری اسلامی، روز شنبه با اعلام انحلال دانشگاه علوم پزشکی ایران اعلام کرده بود که تمامى واحدهاى آموزشى، پژوهشى و دانشجویى این دانشگاه به دانشگاه علوم پزشکى تهران و واحدهاى بهداشتى درمانى این مجموعه نیز به دانشگاه علوم پزشکى شهید بهشتى منتقل مى‌شود.

وى همچنین روز یکشنبه از انتقال دست کم «یک هزار و ۷۰۰ پرسنل» ساکن استان البرز دانشگاه علوم پزشکى ایران به دانشگاه علوم پزشکى کرج خبر داده بود.

به گفته مرضیه وحیددستجردى انحلال دانشگاه علوم پزشکى ایران در راستاى اجراى تصمیمات دولت مبنى بر خروج دستگاه‌هاى اجرایى از استان تهران و ابلاغیه معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانى محمود احمدى‌نژاد صورت گرفته است.

علیرضا مرندی، وزیر پیشین بهداشت و عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، استدلال دولت برای اتخاذ چنین تصمیمی در راستای «کوچک سازی تهران» را «عجیب و غریب» خوانده است.

تصمیم وزارت بهداشت به انحلال دانشگاه علوم پزشکی ایران در حالی در ۸ آبان ماه اعلام شده است که على ابطحى، رئیس دانشگاه علوم پزشکى ایران پیشتر گفته بود: «تصمیم ادغام دانشگاه علوم پزشکى ایران ۱۸ مرداد ماه از سوى ریاست جمهورى ابلاغ شده بود».

گفته می شود با بروز اعتراض ها و تحصن دانشجویان و کارکنان دانشگاه علوم پزشکی ایران، نیروهاى پلیس ضد شورش نیز اطراف ساختمان مرکزى دانشگاه علوم پزشکى ایران، در بزرگراه همت تهران مستقر شدند.

دانشگاه علوم پزشکى ایران که در سال ۱۳۵4 با نام «مرکز پزشکى شاهنشاهى» تاسیس شد، پس از انقلاب با الحاق برخی سازمان های بهداشتی و بیمارستان های دولتی گسترش یافت. این دانشگاه شماری از مراکز درمانی و آموزش عالی از جمله بیمارستان های فیروزآبادی، لولاگر ، شهیده فهمیده، شهدای یافت آباد و مجتمع درمانی رسول اکرم را در اختیار دارد.

پیشتر محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری اسلامی ایران، با اشاره به زلزله خیزبودن شهر تهران بر لزوم خروج حداقل ۵ میلیون نفر از این شهر تاکید کرده بود. به دنبال این سخنان، دولت دهم اعلام کرد که طرح خروج ۲۰۰ هزار کارمند را از تهران در دستور کار قرار داده است و برخی از سازمان ها و ادارات دولتی به شهرهای دیگر منتقل می شود.

کوچ اجباری اول گریبان سازمان میراث فرهنگی و گردشگری را گرفت. اما دیوان عدالت اداری رسما این حکم را خلاف قانون خواند و به ابطال آن رای داد. اکنون که استان جدیدی به نام البرز با مرکزیت شهرستان کرج تاسیس شده است، دانشگاه علوم پزشکی ایران به بهانه انتقال به استان جدید منحل شده است.

XS
SM
MD
LG