نشریه اسرائیلی «جروزالم پست» در گزارشی می نویسد که حمله ادعایی به دو نفتکش در دریای عمان در فاصله ۴۰ مایلی یک پایگاه «سِری» نیروی دریایی ایران انجام گرفت که در ماه فوریه گذشته، زیردریایی های ایران شلیک موشک های ضد-کشتی را از آنجا آزمایش کردند.
به نوشته این نشریه، پایگاه نیروی دریایی ایران در جاسک سال ۲۰۰۸ تاسیس شد و به ایران امکان داد که به «آسانی» بتواند تنگه هرمز را تهدید کند.
جروزالم پست می گوید با این که این پایگاه در کنترل نیروی دریایی ارتش است، اما به نظر می رسد سپاه نیز پس از گسترش پایگاه جاسک، در آن ریشه دوانده است.
جروزالم پست با ذکر این که در این پایگاه مانور «ولایت ۸۹» صورت گرفت، می گوید که در سال ۲۰۱۵ نشریه دیلی بیست گزارش داد پایگاه جاسک در برنامه پهپادی ایران نقشی محوری دارد و زیردریایی های کوچک کلاس «غدیر» نیز در آن جای دارند.
جروزالم پست در بخش دیگری از گزارش خود نیز به نقل از یک بیانیه از مقامات آمریکایی که در فاکس نیوز منتشر شد، می گوید که پاییز گذشته ایران موشک بالیستیک فاتح ۱۱۰ را در یک پایگاه سپاه در جاسک آزمایش کرد.
واکنش کاخ سفید
ساعاتی بعد از حمله به دو نفتکش در دریای عمان که باعث آتش سوزی آنها شد، کاخ سفید اعلام کرد که ایالات متحده در حال کمکرسانی و بررسی اوضاع است.
به گزارش بلومبرگ، سارا سندرز سخنگوی کاخ سفید روز پنجشنبه ۲۳ خرداد در یک ایمیل نوشت: «ما از گزارشهای مربوط به وقوع یک حمله به کشتیها در خلیج عمان آگاه هستیم.»
وی افزود: «دولت ایالات متحده در حال کمکرسانی است و به ارزیابی وضعیت ادامه خواهد داد.»
صبح پنجشنبه ۲۳ خرداد، رسانه های محلی از وقوع دو انفجار مهیب در دو نفتکش در دریای عمان خبر دادند. این انفجارها منجر به آتشسوزی در آن نفتکشها شد.
به دنبال این حادثه، ناوگان پنجم آمریکا در منطقه اعلام کرد که پیامهایی را از این دو کشتی دریافت کرده و در حال کمکرسانی به آنها است.
رویترز این دو نفتکش را «فرونت التر» با پرچم جزایر مارشال و «کوکوکا کاریجس» با پرچم پاناما معرفی کرد. «فرونت التر» از امارات به سمت تایوان، و نفتکش دوم از عربستان به سمت سنگاپور در حرکت بود.
انتشار خبر انفجار در این نفتکشها باعث بالا رفتن قیمت نفت هم شد.
ماه گذشته هم چهار نفتکش در آبهای بندر فجیره در امارات متحده عربی مورد حمله قرار گرفته بودند.
مقامهای ایالات متحده، امارات و عربستان سعودی پیشتر گفته بودند که این حملهها به احتمال زیاد از سوی جمهوری اسلامی یا گروههای وابسته به آن در منطقه انجام شده است.
مدارک مربوط به دست داشتن «یک دولت» در حمله فجیره به شورای امنیت سازمان ملل ارائه شده است.
جمهوری اسلامی هرگونه ایفای نقش در این حملات را قویا رد کرده است.
ایالات متحده می گوید ایران با گروه های نیابتی و شورشی خود، از جمله حوثی های یمن، در خاورمیانه بی ثباتی ایجاد می کند.