همزمان با اعلام سفیر جمهوری اسلامی در لندن مبنی بر دسترسی کنسولی سفارت هند به کارکنان هندی نفتکش بریتانیایی توقیف شده در ایران، ۹ تن از کارکنان هندی نفتکش ریاح هم آزاد شدند.
به گزارش «ایندین اکسپرس»، ایران از میان ۱۲ خدمه هندی کشتی ریاح، ۹ نفر آنها را آزاد کرده است. این نفتکش اوایل ماه جاری میلادی از سوی جمهوری اسلامی توقیف شده بود.
با این حال هنوز ۲۱ نفر از شهروندان هند، در بازداشت ایران هستند؛ ۳ نفر از خدمه نفتکش ریاح و ۱۸ نفر از کارکنان نفتکش بریتانیایی استنا امپرو.
آنگونه که رسانههای هند گزارش کردهاند، ۲۴ نفر از کارکنان نفتکش «گریس ۱» متعلق به ایران هم که از سوی جبلالطارق توقیف شده است، در بازداشت هستند.
همزمان امروز حمید بعیدینژاد، سفیر جمهوری اسلامی در لندن، در صفحه توئیتر خود نوشت که جمهوری اسلامی به سفارت هند اجازه داده است با کارکنان اهل این کشور در نفتکش توقیف شده استنا امپرو دیدار کنند.
به گفته بعیدینژاد برای کارکنان دیگر این نفتکش که تبعه پنج کشور مختلف هستند، روند مشابهی پیشبینی شده است.
سپاه پاسداران روز جمعه ۲۸ تیرماه اقدام به توقیف یک نفتکش کرد که با پرچم بریتانیا در حرکت بود. این اقدام از سوی بریتانیا به «راهزنی» تعبیر شد و واکنش کشورهای مختلف جهان و همچنین ناتو را به همراه داشت.
در واکنش به این اقدام، وزارت دفاع بریتانیا اعلام کرد که نیروی دریایی این کشور ماموریت یافته است تا کشتیهای دارای پرچم بریتانیا را در حین عبور از تنگه هرمز، اسکورت کند.
جمهوری اسلامی در گذشته نیز بارها تهدید کرده بود چنانچه قادر به صدور نفت خود نباشد، تنگه هرمز را - جایی که یک پنجم نفت جهان از آن میگذرد - خواهد بست. به دنبال حملات انجام شده به نفتکشها در ماههای مه و ژوئن در منطقه خلیج فارس و شناسایی ایران به عنوان مظنون اصلی این حملات، ایالات متحده از تلاش برای تشکیل یک ائتلاف بینالمللی خبر داد.
پیشتر، مایک پمپئو در مورد اقدامات ایران در نزدیکی تنگه هرمز و توقیف نفتکش بریتانیایی گفته بود که ایران حالا دست به راهزنی دریایی در سطح حکومتی زده و یک کشتی که در حال حرکت در آبهای بینالمللی است را توقیف کرده است.