لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۱:۱۵

تلاش ایران برای ایفای نقش در مذاکرات سوریه با افزایش کمک به اسد


حسین دهقان وزیر دفاع ایران (راست) و همتای سوری او - آرشیو
حسین دهقان وزیر دفاع ایران (راست) و همتای سوری او - آرشیو

مقاله‌ای از لادن ناصری و دانا ابونصر برای بلومبرگ بیزنس

یک مقام ارشد نظامی ایران می گوید ایران در پی درخواست رژیم بشار اسد حمایت نظامی خود به سوریه را به آموزش، کمک در جذب نیرو، و بازسازی و نوسازی ارتش آن کشور ارتقا داده است.

حسین سلامی جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، در مصاحبه ای که روز دوشنبه پخش و توسط خبرگزاری تسنیم منتشر شد گفت "ارتش سوریه چهار سال است که درگیر یک جنگ فرسایشی است، لذا این ارتش به یک تغییر ساختار نیاز دارد." او می گوید ایران کمک های راهبردی و عملیاتی از جمله تامین تجهیزات، آموزش و نگهداری ارائه داده است.

این اظهارنظرها چند هفته پس از آغاز حملات هوایی روسیه علیه مخالفان رژیم اسد شامل گروه های شورشی مورد حمایت کشورهای غربی و شیخ نشین های حاشیه خلیج فارس عنوان می شود. به عقیده سامی نادر مدیر "انستیتو شام برای امور استراتژیک" که در بیروت مستقر است - ایران که حامی خارجی اسد از آغاز جنگ داخلی در سال ۲۰۱۱ بوده است، با آشکار کردن جزئیاتی کم سابقه درباره نقش اش، احتمالا می کوشد اطمینان حاصل کند با شتاب گرفتن تلاش ها برای یافتن راه حلی از طریق گفتگو، مورد بی توجهی قرار نگیرد.

سامی نادر در مصاحبه ای تلفنی گفت "ایران باید نشان دهد که همه چیز در دست ما است. ما نیرو در منطقه داریم؛ مساله فقط تسلط هوایی نیست. این نمایش قدرتی است تا بگویند که نمی توانید بدون مشارکت ما به توافق برسید. ما شریکی اجتناب ناپذیر هستیم."

ایران در مذاکرات هفته پیش بین روسیه، آمریکا، ترکیه، و عربستان سعودی در وین حضور نداشت. جان کری وزیر خارجه آمریکا، به خبرنگاران گفت ممکن است در نهایت از جمهوری اسلامی خواسته شود به مذاکرات بپیوندد، اما هنوز تصمیمی گرفته نشده است (توضیح مترجم: سه شنبه بعد از ظهر خبرگزاری آسوشیتدپرس به نقل از مقام های آمریکایی از دعوت از ایران به این مذاکرات خبر داد).

انتظار می‌رود مذاکرات جمعه از سر گرفته شود.

سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه، روز سه شنبه در یک نشست خبری در مصر گفت، ایران، مصر و دیگر کشورهای منطقه باید به دور بعدی گفتگوها دعوت شوند.

تلفات بیشتر

نیروهای سوری و ایرانی با حمایت حملات هوایی روسیه عملیات تهاجمی زمینی را به ویژه در اطراف شهرهای عمده چون حلب و حما دوباره آغاز کرده اند. این عملیات با گزارش هایی از تلفات بیشتر ایرانی ها شامل مقام های بلندپایه سپاه پاسداران همزمان شده است.

گزارش های اخیر، از کشته شدن حسین همدانی مسوول نیروی قدس سپاه پاسداران در سوریه، در جنگ با شبه نظامیان داعش حکایت داشت.

حسین سلامی جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران با تاکید بر این که تلفات ایران "زیاد نیست،" اذعان کرد "منتهی نسبت به گذشته بیشتر به چشم می آید."

نیروهای اسد در سال جاری عقب نشینی های متعددی را متحمل شدند. گروه ناظر بر حقوق بشر سوریه که در لندن مسقر است، می گوید در خرداد ماه پیکارجویان داعش نیمی از مناطق مختلف سوریه را در اختیار داشتند.

بشار اسد، در تیر ماه، در اقدامی غیرمعمول با اذعان به چالش های دولتش در شکست شورش چهار ساله ای که هدف آن سرنگونی اوست، از مردم سوریه خواست به ارتش بپیوندند. اسد در آن زمان گفت شمار سربازان برای پیروزی در جنگی در چند جبهه کافی نیست.

اسد بخشی از اقلیت شیعه علوی است. بر طبق ارزیابی وبسایت "استراتفور اینک" بخش عمده افسران ارتش و نیروها علوی هستند. بیش از ۷۰ درصد جمعیت سوریه سنی مذهب هستند.

به گفته حسین سلامی "امروز امنیت بخش های مهمی از جهان اسلام، امنیت ملی سوریه و امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران به یکدیگر گره خورده و درک این واقعیت فلسفه حضور ما در سوریه محسوب می شود." به گفته این مقام ارشد سپاه پاسداران، رژیم اسد "به خط مقدم جبهه مقاومت" علیه آمریکا و اسراییل تبدیل شده است.

ریاض کهواجی مدیر "انستیتو برای تحلیل نظامی خاور نزدیک و خلیج فارس" در گفت‌وگویی تلفنی از ورشو گفت، هدف از این گفته های سلامی قطعیت بخشیدن به نقش ایران در سوریه و "تصریح این نکته است که ایران باید یک صندلی در میز مذاکرات داشته باشد."

* برگردان فارسی این مقاله تنها برای آگاهی رسانی منتشر شده و نظرات بیان شده در آن الزاماً بازتاب دیدگاه صدای آمریکا نیست.

XS
SM
MD
LG