لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۱۴ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۰:۴۷

تهران فناوری ضد تحريم را در دمشق به نمايش می گذارد


تهران فناوری ضد تحريم را در دمشق به نمايش می گذارد
تهران فناوری ضد تحريم را در دمشق به نمايش می گذارد

ميامی هرالد زير عنوان "نمايشگاه فناوری ايران پيامی حاکی از بی اعتنائی و مقاومت به غرب می فرستد" می نويسد مطرح ساختن پيشرفت های علمی ايران اين روزها با نزديک شدن آئين های سالگرد انقلاب اسلامی ۱۹۷۹ سرعت و شتابی بيشترمی گيرد.

چنين اقدامی همواره بخشی از آئين های سالانه برای به نمايش گذاشتن دانش و قدرت نظامی ايران بوده است، اما امسال پس از بی نتيجه ماندن آخرين دور مذاکرات بر سر برنامه اتمی تهران، با پيامی اضافی برای غرب نيز همراه است. اينکه: توانائی تهران برای توليد سوخت اتمی در کانون تلاش های متکی به فناوری داخلی باقی می ماند.

تهران با اين هدف که نشان بدهد تحريم های بين المللی موجب فلج شدن آزمايشگاهها در ايران نشده است، برپائی يک نمايشگاه عمده فناوری را در دمشق پايتخت سوريه تدارک ديده است که روز شنبه افتتاح خواهد شد.

انتظارمی رود در اين نمايشگاه مجموعه ای از نوآوری های ساخت ايران توسط بيش از ۱۲۰ شرکت به نمايش گذاشته شود، که تجهيزات دقيق صنعتی - توليدات حاصل از فناوری موسوم به نانو، و ابزارهای وابسته به صنايع هوائی و فضائی از جمله آنهاست.

به گفته يک ديپلمات ايرانی در سوريه به خبرگزاری آسوشيتدپرس هدف از برپائی اين نمايشگاه پنج روزه، که در نوع خود اولين نمايشگاهی است که در خارج از کشور دائرمی شود، اين است که به دوستان و دشمنان نشان داده شود تحريم ها به رغم نظرات ابراز شده توسط هيلاری کلينتون وزير امورخارجه آمريکا، وديگران، حرکت ايران را کُند نکرده است. اين ديپلمات بشرطی اظهار نظر می کرد که از وی نامی برده نشود زيرا مجاز نبود به خبرنگاران توضيحی بدهد.

به گفته علیرضا خامسيان، نويسنده روزنامه ميانه رو ملت ما،اين نمايشگاه فناوری می خواهد نشان دهد که ايران قدرتمندترين و مستقل ترين کشور منطقه است. اومی گويد نمايشگاه هدف روشنی دارد، و آن اينکه به کشورهای منطقه نشان دهد ايران کشوری منحصر به فرد است زيرا به رغم تحريم ها دست آوردهائی فنی داشته است.

مقامات ايران قول داده اند هفته آينده نسلی جديد از راکت ها و ماهواره هائی را به نمايش بگذارند، که می تواند نگرانی غرب را از اينکه برنامه فضائی ايران ممکن است به مرحله ايجاد زرادخانه ای از موشک های قاره پيما کشانده شود، تشديد خواهد کرد.

ايران سال پيش از فرستادن کوتاه مدت بعضی حيوانات، شامل يک موش، دو قورباغه و تعدادی کرم با پرتاب يک راکت تحقيقاتی به فضا خبر داد. ايران درفوريه ۲۰۰۹ نيز نخستين ماهواره خود را به مدار زمين فرستاد.

درهمين حال مقامات ايران در هفته های اخير از يک سری پيشرفت ها، از جمله واحدهای اشعه گاما برای درمان های پزشکی و نيز ابريارانه ای خبر داده اند که به گفته آنها يکی از ۵۰۰ کامپيوتر قدرتمند جهان است. سالار آملی معاون رئيس جمهوری ايران در امورعلمی و فناوری به تلويزيون دولتی گفته است از قدرت اين کامپيوتردر زمينه هائی که فيزيک نيز از جمله آنهاستآ استفاده خواهد شد.

به گزارش تلويزيون دولتی پرس تی وی، يک مرکز بيوتک نيز در جزيره کيش در خليج فارس ساختن تاندون های و پيوند های عضلانی مصنوعی را تدارک می بيند.

XS
SM
MD
LG