در حالی که حمله موشکی محدود آمریکا به سوریه با واکنش عمومی مثبت کشورهای منطقه و کشورهای اروپایی مواجه شده، مقامهای ایران با آن مخالفت کردهاند تا بار دیگر جمهوری اسلامی ایران و روسیه درباره اسد در یک موضع قرار بگیرند.
محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران در توییتر خود نوشت: «ایران به عنوان تنها قربانی اخیر استفاده گسترده از سلاحهای شیمیایی (توسط صدام در دهه ۸۰) هرگونه استفاده از سلاحهای کشتار جمعی توسط هر فرد و علیه هر فرد که باشد را محکوم میکند.»
وزیر خارجه ایران مدعی شد که ایالات متحده آمریکا دو بار بر اساس «اتهامهای ساختگی» درباره استفاده از سلاحهای شیمیایی به کشور دیگری حمله کرده است؛ یک بار به عراق و یک بار به سوریه.
بامداد جمعه به وقت محلی، با فرمان دونالد ترامپ، رئیس جمهوری ایالات متحده،نیروهای نظامی آمریکا به سوریه حمله موشکی انجام دادند. این حمله موشکی از ناوهای آمریکا در دریای مدیترانه و بطور محدود در واکنش به حمله شیمیایی اخیر رژیم اسد صورت گرفت.
پرزیدنت ترامپ ساعتی پس از این حمله اعلام کرد: این اقدام برای منافع آمریکا و متحدان ما در منطقه است تا بتواند از حملات شیمیایی مشابه جلوگیری کند. این حمله در راستای منافع حیاتی امنیت ملی آمریکا بوده است.
آقای ترامپ در پایان سخنانش گفت: من از همه کشورهای جهان و حامیان صلح می خواهم که برای پایان این جنگ خونین به ما بپیوندند.
علاوه بر موضع وزیر خارجه ایران، بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران نیز اقدام آمریکا را «خطرناک، مخرب و نقض اصول آمره حقوق بینالملل» دانست و مدعی شد که حمله شیمیایی رخ داده در «خان شیخون» مشکوک بوده است.
جمعی از نمایندگان کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در گفتوگوهایی جداگانه حمله موشکی به سوریه را «محکوم» کردند.
علاءالدین بروجردی، رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی که پیش از این نیز با بشار اسد دیدار داشته مدعی شد دولت سوریه سلاح شیمیایی در اختیار ندارد.
او همچنین گفت: « کشورهایی مثل روسیه و ایران در برابر این اقدامات خلاف مصالح منطقه آرام نمینشینند.»
ایران و روسیه مهمترین متحدان بشار اسد در سوریه هستند که برای بقای بشار اسد و پیروزی بر مخالفانش در این کشور حضور نظامی دارند.