لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۲:۳۴

بیست و نهمین جلسه دادگاه حمید نوری؛ شهادت برادر زندانی سیاسی که هرگز از راهرو مرگ بازنگشت


نمای ساختمانی در شهر استکهلم سوئد که دادگاه حمید نوری در آن برگزار می شود
نمای ساختمانی در شهر استکهلم سوئد که دادگاه حمید نوری در آن برگزار می شود

بیست و نهمین جلسه دادگاه حمید نوری، متهم به مشارکت در اعدام های تابستان ۶۷، روز جمعه ۲۳ مهر ۱۴۰۰ در سوئد با شهادت سیدجعفر میرمحمدی برنجستانکی برگزار شد. شاهد به‌صورت مجازی از محل استقرار اعضای سازمان مجاهدین خلق در آلبانی در دادگاه شرکت کرد.

سیدجعفر میرمحمدی شهادت داد که برادرش عقیل، دانشجوی حقوق دانشگاه تهران در دهم اسفند ۱۳۶۰ در سن بیست و شش سالگی در محله ناصرخسروی تهران دستگیر شد. عقیل، بنا به شهادت برادرش، از مسئولان سازمان دهنده جنبش دانشجویی در دانشگاه تهران و بسیار فعال بود و بعد از انقلاب فرهنگی فعالیتش را با جنبش دانشجویی مجاهدین خلق ادامه داد.

عقیل بعد از دستگیری، به جرم فعالیت در سازمان مجاهدین خلق به ده سال زندان محکوم شد. پدر و مادر عقیل او را یک سال بعد یعنی در سال ۶۱ در زندان اوین پیدا و ملاقات کردند. عقیل تا سال ۶۶ در اوین زندانی بود و در بهمن همان سال بعد از شرکت در یک اعتصاب غذای دسته جمعی، همراه با حدود ۲۰۰ زندانی دیگر از جمله حسین فارسی، محمد سرخیلی و مجید صاحب جم، به زندان گوهردشت منتقل شد. عقیل تا خرداد ۶۷ با پدر و مادرش در زندان گوهردشت ملاقات حضوری داشت. بعد از این تاریخ، ملاقات های زندان متوقف شد.

شاهد جلسه امروز دادگاه گفت در مهر ۶۷ از پدر و مادرش خواسته می‌شود تا برای گرفتن وسایل باقیمانده از عقیل به «زندان اوین» بروند. در آنجا به پدر می‌گویند که پسرت منافق بود و با فتوای خمینی او را کشتیم. از عقیل تنها یک ساک لباس و یک ساعت شکسته به خانواده تحویل داده شد.

خانواده هرگز از محل دفن عقیل میرمحمدی برنجستانکی آگاه نشدند. شاهد گفت بنا به گفته «مجید صاحب جم» از هم‌بندیان عقیل، او را در روزهای پانزدهم یا هجدهم مرداد ۶۷ به همراه تعداد دیگری از زندانیان به راهروی مرگ در زندان گوهردشت بردند و دیگر هرگز بازنگشت. این واقعه را حسین فارسی و محمد سرخیلی هم بعدها تایید کردند.

از شاهد در مورد برادر دیگرش، سیدمهدی هم سئوال شد. شاهد توضیح داد که مهدی هم در سال ۶۰ در سن پانزده سالگی دستگیر شد. او به زندان اوین برده شد و تحت شکنجه‌های جسمی و روحی قرار گرفت. بنا به گفته شاهد، مهدی – که ظاهرا از اول نیز حکمی دریافت نکرده بود - به دلیل فشارهای زیاد بیمار و پس از پنج سال تحمل زندان در اوین، در سال ۶۵ آزاد شد.

سیدجعفر میرمحمدی برنجستانکی، در زمان دستگیری برادرش عقیل، خود نیز از اعضای فعال سازمان مجاهدین و تحت تعقیب بود و مخفیانه زندگی می‌کرد. او در سال ۶۲ از کشور خارج شد و به تشکیلات سازمان مجاهدین پیوست. سیدجعفر نمی‌داند که پدر و مادرش هنوز زنده‌اند یا خیر. او اطلاعی از سرنوشت برادر و خواهرهای خود هم ندارد.

جلسه بعدی دادگاه حمید نوری روز دوشنبه ۲۶ مهر برگزار خواهد شد.

XS
SM
MD
LG