برای اولین بار در عمر ۱۴ ساله لیگ برتر فوتبال ایران، دوربینهای تلویزیون رسمی ایران اجازه ورود و تصویربرداری از مسابقات را نیافتند.
پس از اینکه فدراسیون فوتبال بر سر مبلغ مورد نظر خود برای حق پخش تلویزیونی مسابقات لیگ برتر فوتبال ایران با مدیران صدا و سیما به توافق نرسید، تهدید خود را مبنی بر جلوگیری ورود دوربینهای تلویزیونی به ورزشگاهها عملی کرد و مانع از پخش مسابقات روز سهشنبه از تلویزیون شد.
فدراسیون فوتبال ایران که بر اساس دستورالعمل کنفدراسیون فوتبال آسیا باید حق پخش بازیهای لیگ برتر را از تلویزیون دریافت کرده و به باشگاهها پرداخت کند، پس از گذشت ۱۱ هفته از مسابقات بر سر مبلغ حق پخش تلویزیونی با صدا و سیما به توافق نرسید.
فدراسیون فوتبال ایران مبلغی در حدود ۱۲۰ میلیارد تومان بابت حق پخش بازیهای فوتبال از صدا و سیما طلب کرده است اما رقم مورد نظر صدا و سیما بسیار دور از این مبلغ است؛ حدود ۲۰ میلیارد تومان.
مبلغی که فدراسیون فوتبال ایران از صدا و سیما طلب کرده است، معادل ریالی ۴۰ میلیون دلاری است که حامی کنفدارسیون فوتبال آسیا در ازای پخش لیگ برتر ایران پیشنهاد داده است.
پس از به نتیجه نرسیدن آخرین دور مذاکرات فدارسیون با نمایندگان صدا و سیما، علی کفاشیان اعلام کرد که دوربینهای تلویزیون را به ورزشگاهها راه نخواهد داد. فدراسیون فوتبال سال گذشته و امسال نیز پیش از آغاز لیگ برتر این تهدید را علیه صدا و سیما اعلام کرده بود اما هیچ وقت مانند هفته دوازدهم لیگ که سهشنبه ۲۹ مهر ماه برگزار شد، آن را عملی نکرده بود.
جلسه در وزارت کشور
پیش از این، یکی از تهدیدهای فدراسیون برای جلوگیری از ورود دوربینها به ورزشگاهها، آنگونه که مهدی تاج توضیح داد، توسط شورای امنیت ملی خنثی شده بود. یکم شهریور امسال مهدی تاج، رئیس سازمان لیگ برتر فوتبال ایران، به نمایندگی از طرف فدراسیون و باشگاهها در جلسهای که از آن با عنوان جلسه شورای امنیت ملی یاد کرد، در وزارت کشور شرکت کرد. در آن جلسه با تصمیم ۱۶ باشگاهها حاضر در لیگ برتر و فدراسیون فوتبال برای جلوگیری از ورود دوربینها مخالفت شد و قرار شد با کمک وزارت ورزش، فدراسیون و صدا و سیما بر سر حق پخش تلویزیونی به توافق برسند. اما این اتفاق هنوز رخ نداده است.
بدین ترتیب طرفداران فوتبال به ویژه هواداران تیم پرتماشاچی پرسپولیس تهران، روز سه شنبه موفق نشدند بازی تیمهای مورد علاقه خود را از تلویزیون تماشا کنند و به جای آن شاهد پخش زیرنویسی از شبکه سه تلویزیون بودند که اعلام میکرد به دلیل جلوگیری فدراسیون فوتبال از ورود دوربینها، دیدار پرسپولیس و سایپا پخش نخواهد شد، دیداری که در آن پرسپولیس بازی را بانتیجه یک بر صفر به حریف خود واگذار کرد.
شمشیر دو دم تصمیم فدراسیون
اگر چه فدراسیون فوتبال ایران با جلوگیری از ورود دوربینها به ورزشگاهها تلاش کرد تا چهرهای مستقل و قاطع از خود نشان دهد و بتواند صدا و سیما را به پرداخت مبالغ بیشتری برای حق پخش مسابقات وادار کند، اما بسیاری معتقدند ممکن است این تصمیم سرانجام به زیان باشگاهها و فدراسیون تمام شود.
فدراسیون فوتبال و باشگاهها، بخشی از هزینههای خود را از اجاره فضای تبلیغات دور زمین در ورزشگاهها تامین میکنند. حال اگر مسابقات فوتبال از تلویزیون پخش نشده و به این خاطر، تبلیغات دور زمین راهی به خانههای ایرانیان پیدا نکند، حامیان مالی لیگ برتر فوتبال ایران و آگهیدهندهها دیگر انگیزهای برای صرف هزینه و پرداخت پول به فدراسیون فوتبال نخواهند داشت.
این در حالیست که بخش مهمی از هزینههای برگزاری مسابقات در ورزشگاهها بوسیله تبلیغات دور زمین مسابقه تامین میشود. برای مثال برگزاری هر مسابقه در ورزشگاه آزادی، ۲۷۰ میلیون تومان برای تیم میزبان هزینه دارد اما میزبان تنها ۵۰ میلیون تومان آن را میپردازند و بقیه این پول را فدراسیون فوتبال از محل تبلیغات دور زمین پرداخت میکند. بر این اساس، در صورت انصراف هر آگهی دهنده فضاهای تبلیغاتی دور زمین، به طور مستقیم به هزینههای باشگاهها اضافه میشود.
وساطت مجلس
با وجود این دردسرها، به نظر میرسد فدراسیون امیدوار باشد وساطت بیژن نوباوه، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس ایران، برای حل و فصل اختلافات با صدا و سیما کارساز شود. خبرگزاری فارس سهشنبه شب به نقل از سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس ایران گزارش داد که در جلسه این کمیسیون مقرر شد تا بیژن نوباوه به عنوان رئیس کارگروه ورزش کمیسیون، برای حل و فصل این موضوع مذاکراتی با فدراسیون مذاکراتی را داشته باشد. به گفته او همچنین قرار شد تا هیأت نظارت بر صدا و سیما نیز جلسه فوقالعادهای برای این موضوع برگزار کند.