عبدالصمد خرم آبادی، معاون دادستان در امور فضای مجازی و دبیر کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه اعلام کرد که درخواست وزیر ارتباطات ایران مبنی بر رفع فیلتر توئیتر عملی نخواهد شد.
آقای خرم آبادی در نامهای که رسانههای داخلی ایران سه شنبه ۲۳ مرداد منتشر کردند، گفت که درخواست وزیر ارتباطات و فناوری از کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه فضای مجازی مبنی بر رفع فیلتر توئیتر «غیرقانونی» است و به همین دلیل در کارگروه مطرح نخواهد شد.
توئیتر در ایران از حدود ۹ سال پیش فیلتر شده است و شهروندان برای ورود به این شبکه اجتماعی از فیلتر شکن یا وی پی ان استفاده می کنند.
فیلترینگ توئیتر در ایران در حالی است که بسیاری از مقام های جمهوری اسلامی از جمله آیت الله خامنهای و مقامهای دولتی از توئیتر برای انتشار پیامهای خود استفاده میکنند.
دستگاه قضایی ایران چند ماه پیش پیام رسان تلگرام، پرمخاطب ترین پیام رسان در ایران، را نیز فیلتر کرد. مقامهای قضایی از جمله آقای خرم آبادی معتقدند که تلگرام برای تعقیب کسانی که از این پیام رسان استفاده مجرمانه میکنند همکاری نمیکند، این در حالیست که پاول دوروف، مدیر تلگرام اعلام کرد که دولت ایران پس از عدم موافقت آن شرکت با درخواست مسدود کردن کانالهایی که در آن معترضان اطلاعات گردهمایی خود را میگذاشتند، دسترسی به تلگرام را مسدود کرد.
حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران، نیز اعلام کرد که تصمیم به فیلترینگ تلگرام در عالیترین سطح نظام گرفته شده است.
فیلترینگ محتوای اینترنت و محدود کردن کاربران در دسترسی به فضای مجازی از سوی جمهوری اسلامی بارها مورد انتقاد نهادهای بین المللی و دولت ایالات متحده قرار گرفته است.
دی ماه گذشته، استیو گلدستاین، معاون وزیر خارجه آمریکا از جمهوری اسلامی خواست که از فیلترکردن شبکههای اجتماعی خودداری کند و اجازه انتشار آزادانه اطلاعات را بدهد.
وزارت خارجه آمریکا همچنین در آخرین گزارش سالانه حقوق بشر خود، از فیلترینگ و مسدود کردن اینترنت در ایران انتقاد کرد.
دیده بان حقوق بشر با صدور بیانیه ای فیلتر شدن تلگرام در ایران را حرکتی از سوی حکومت جمهوری اسلامی برای پوشاندن مشکلات واقعی خود توصیف کرد.