معاون سیاسی سپاه پاسداران از رسانههایی که در انتشار خبر سیاستهای کلی انتخابات، ممنوعیت دخالت نیروهای مسلح در دستهبندیهای سیاسی را پررنگ کردند، انتقاد کرد.
رسول سنایی راد روز دوشنبه ۲۶ مهر به خبرگزاری ایسنا گفت که همه مجموعههای دولتی و عمومی در سیاستهای کلی انتخابات که از سوی رهبر جمهوری اسلامی ابلاغ شده از ورود به دسته بندیهای سیاسی و جناحی انتخاباتی منع شدهاند اما اینکه برخی از رسانهها فقط به منع نیروهای مسلح پرداختهاند، «اینگونه در جامعه القا میکند که نکند در گذشته اتفاقی افتاد است.»
او با بیان اینکه نیروهای مسلح پیش از ابلاغ سیاستهای کلی انتخابات، نیز ضوابط تعیین شده از سوی رهبر جمهوری اسلامی را رعایت میکردند، گفت: «بازیگران سیاسی نباید برای برخی اهداف حقیر سیاسی، مقطعی و جناحی خود، به بهانههای متعدد موجب ایجاد مسائلی شوند که به ابهت نیروهای مسلح خدشهای وارد شود.»
این سخنان معاون سیاسی سپاه پاسداران در حالیست که طی سالهای گذشته برخی از مسئولان سپاه به وضوح از دخالت این نهاد نظامی در سرنوشت انتخابات سخن گفتند.
علی سعیدی، نماینده رهبر جمهوری اسلامی در سپاه در زمستان سال ۱۳۹۱ گفت که «مهندسی معقول و منطقی انتخابات» از وظایف سپاه است.
خرداد ماه سال ۹۳ نیز ویدئویی از سخنان محمد علی جعفری، فرمانده سپاه پاسداران منتشر شد که در آن از نقش سپاه در جلوگیری از پیروزی اصلاح طلبان در انتخابات سخن گفته بود.
پیش از آن، معترضان به نتایج انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ سپاه پاسداران را به مهندسی انتخابات و دستکاری نتایج آن به نفع احمدی نژاد متهم کرده بودند؛ اتهامی که سپاه آن را رد کرد و با «فتنه» خواندن اعتراض های مردمی، نامزدهای معترض را در زمستان سال ۸۹ و بدون محاکمه، در حبس خانگی قرار داد که تا امروز ادامه دارد.
فرمانده سپاه در این ویدئو به ماجراهای پس از اعلام نتیجه انتخابات پرداخت و توضیح داد چگونه سپاه از تشکیل هرگونه تجمع اعتراضی، حتی تجمع آرام، جلوگیری کرد.
با این حال، آقای سنایی راد به ایسنا گفته است که نقش سپاه در انتخابات روشنگری و تبیین است نباید این نقش را دخالت محسوب کرد.
او گفت: « گاهی امر روشنگری از نگاه برخی فعالان سیاسی به عنوان فعالیتی سیاسی تلقی میشود؛ این در حالی است که نیروهای مسلح باید در داخل احزاب و گروهها را به طور دقیق بشناسند تا اگر حزبی یا گروهی انحراف پیدا کرد، وارد میدان شوند.»
آیت الله علی خامنهای روز شنبه طی نامه ای به مسئولان رده بالای کشور، سیاستهای کلی انتخابات در ایران را ابلاغ کرد.
رهبر جمهوری اسلامی بر اساس یکی از بندهای این ابلاغیه، «نیروهای مسلح، قوای سهگانه، دستگاههای اطلاعاتی و امنیتی و نهادهای عمومی» را از ورود به «دستهبندیهای سیاسی و جناحی انتخاباتی و جانبداری از داوطلبان» منع کرد.