لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۷ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۶:۲۱

دیدگاه| پیام شورای همکاری خلیج فارس: اتحاد علیه ترور، اتحاد علیه ایران


نشست یک روزه شورای همکاری خلیج فارس روز یکشنبه برگزار شد.
نشست یک روزه شورای همکاری خلیج فارس روز یکشنبه برگزار شد.

سرمقاله هیات تحریریه «گلف نیوز»

سی و نهمین اجلاس شورای همکاری خلیج فارس که روز یکشنبه در ریاض به کار خود پایان داد، بر تهدیدها نسبت به امنیت و ثبات منطقه و چالش های اقتصادی پیش رو تاکید گذاشت.

این اجلاس اهمیت حفظ یک جبهه متحد در برابر ایران و تروریسمی که به گسترش آن در منطقه کمک می کند را برای کشورهای عضو به شکلی حیاتی برجسته کرد. ملک سلمان بن عبدالعزیر، پادشاه عربستان سعودی، که ریاست اجلاس را برعهده داشت اشاره کرد که نکته کلیدی محافظت از دستاوردهای موجود و همکاری با شرکا در شورای همکاری خلیج فارس برای حفظ امنیت و ثبات در منطقه و جهان است.

اقدام جمعی به کشورهای منطقه خلیج فارس کمک می کند، آمال شهروندان شان را تحقق بخشیده و انضمام منطقه خلیج فارس را که هدف اصلی رهبران موسس شورا در سال ۱۹۸۱ بود تعمیق بخشند. این امر همچنین به این معنا است که شورا به «قانون مبنایی» اش پایبند می ماند. هدف نهایی این قانون دستیابی به هماهنگی، انضمام و استقلال در میان کشورهای عضو در تمام حوزه ها است.

در بیانیه پایانی اجلاس ریاض، رهبران بر سر یک نقشه راه به سوی انضمام کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس و تقویت روابط شان با جامعه بین المللی برای دستیابی به رشد و رفاه بیشتر موافقت کردند. از جمله دیگر نشانه های اتحاد میان شورا، حمایت از حق امارات متحده عربی برای بازپس گیری حاکمیت اش بر سه جزیره است که به طور غیرقانونی توسط ایران اشغال شده است: تنب بزرگ و کوچک و ابو موسی و مرزهای آبی، حریم هوایی و ساحلی و منطقه اقتصادی این جزایر. این ها بخش جدایی ناپذیر امارات متحده عربی است. اهمیت یک سیستم دفاعی مشترک به شکل روزافزونی در شورا درک می شود.

کشورهای منطقه خلیج فارس با تاکید بر ضرورت انتصاب یک فرمانده برای فرماندهی نظامی متحد به عنوان گامی مهم به سوی تکمیل سیستم دفاع مشترک از خود هوشمندی نشان دادند.

در ضمن، شیخ صباح الاحمد الصباح، امیر کویت، که تلاش ناموفقی برای میانجیگری با قطر داشت، خواستار پایان یافتن کارزارهای رسانه ای مخربی شد که اتحاد منطقه ای را تهدید می کند.

قطر همان طور که انتظار می رفت کوشید مانع تراشی کند. امیر قطر با وجود دریافت دعوتنامه از طرف ملک سلمان ترجیح داد در اجلاس شرکت نکند. دوحه در عوض وزیر امور خارجه اش را فرستاد.

موفقیت اجلاس در نامربوط بودن دوحه بود که همچنان از پذیرش درخواست های منصفانه گروه چهارگانه عرب سرباز می زند.

این گروه از ژوئن سال گذشته قطر را برای حمایت اش از گروه های تروریستی و روابط پر هزینه اش با رژیم ایران تحریم کرده است.

برگردان فارسی این گزارش تنها به منظور آگاهی رسانی منتشر شده و نظرات بیان شده در آن الزاماً بازتاب دیدگاه صدای آمریکا نیست.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG