لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۷ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۴:۵۰

سپاه و دولت ایران کمک به حوثی‌ها را رد کردند؛ کیهان آدرس حمله بعد را داد


در حالیکه دولت ایران تلاش دارد اتهام مطرح شده از سوی عربستان و رئیس جمهوری آمریکا مبنی بر دست داشتن ایران در موشک اندازی به ریاض را رد کند، روزنامه کیهان در تیتر اول خود نوشته است که دوبی هدف بعدی این موشک‌ها‌ست.

در پی شلیک موشک از یمن به فرودگاه ریاض و انهدام آن توسط پدافند ضدموشکی عربستان سعودی، دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا که در سفر آسیایی به سر می‌برد روز یکشنبه ۱۴ آبان ایران را متهم به دست داشتن در این موشک اندازی کرد.

این در حالی بود که ساعتی بعد از سخنان رئیس جمهوری آمریکا فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران هرگونه کمک به یمن را رد کرد. محمد علی جعفری گفته بود: ادعای در اختیار گذاشتن موشک به یمن از سوی ایران بی‌اساس است و جمهوری اسلامی اساساٌ امکان انتقال موشک به یمن را ندارد. این موشک‌ها ساخت خود یمنی‌ها و صنایع نظامی آنها بوده است.

اما روز دوشنبه ائتلاف به رهبری عربستان ایران را به نقش داشتن در حمله موشکی به فرودگاه ریاض متهم کرد و گفت که این حمله می‌تواند عمل جنگی تلقی شود.

در حالیکه سپاه و دولت ایران سعی دارند هرگونه نقش در انتقال سلاح به حوثی های یمن را رد کنند، روزنامه تندروی کیهان که مدیر مسئول آن، حسین شریعتمداری، منصوب رهبر جمهوری اسلامی است، در تیتر اول صفحه خود از این حمله استقبال کرده و نوشته است: «شلیک موشک انصارالله به ریاض؛ هدف بعدی، دوبی»

انصار الله نام گروه حوثی‌های شیعه یمن است که از دو سال پیش در پی تسخیر بیشتر خاک یمن، در جنگ با عربستان سعودی به سر می‌برد.

اشاره کیهان به حمله به دوبی نیز احتمالا به حضور امارات متحده عربی در ائتلاف نظامی به رهبری عربستان در نبرد با حوثی‌های یمن باز می‌گردد.

امارات همچنین در سالهای اخیر در پی حمله به سفارت عربستان در ایران، مواضع سختی در مقابل تهران گرفته است.

با این حال تیتر روزنامه کیهان واکنش‌های بسیاری در ایران در پی داشته و حتی هیات نظارت بر مطبوعات را به تصمیم گیری وا داشته است.

برخی از روزنامه نگاران و فعالان سیاسی در شبکه‌های مجازی انتقاد کردند که تیتر کیهان بر خلاف مصالح و منافع ملی ایران است. برخی نیز آن را تایید کننده اتهامات علیه ایران مبنی بر دست داشتن در حمله موشکی به عربستان سعودی دانستند.

در برخی از این پیامها آمده است: «هزینه این تیترها را به جای مدیران منصوب رهبر در کیهان، مردم می پردازند.» یا «تا حسین شریعتمداری ها بر سر کار هستند، نتانیاهو تنها نیست.» و «تیتر کیهان یعنی جنگ افروزی.»

در واکنشی دیگر، هیات نظارت بر مطبوعات تصمیم گرفت که به روزنامه کیهان بابت تیتر «شلیک موشک انصارالله به ریاض، هدف بعدی دوبی»، که خلاف مصالح و امنیت ملی تشخیص داده شد، تذکر داده شود.

این نخستین واکنش ضدعربستان در روزنامه‌های نزدیک به اصولگرایان تندرو نیست. سه سال پیش در پی درگذشت ملک عبدالله، پادشاه عربستان سعودی، روزنامه وطن امروز با فونت بسیار بزرگ روی عکس ملک عبدالله تیتر زد: «خبر مرگش»

این تیتر نیز واکنش‌های بسیاری درپی داشت و حتی موجب شکایت دولت از این روزنامه نزدیک به جبهه پایداری شد. با این حال دستگاه قضایی جمهوری اسلامی مدیر مسئول آن روزنامه را از اتهام تخلف از مصوبات شورای عالی امنیت ملی تبرئه کرد.

رابطه ایران و عربستان سعودی در پی اعدام روحانی شیعه ناراضی در عربستان و حمله معترضان به اماکن دیپلماتیک آن کشور در ایران، به شدت تیره شد. عربستان که پیش از آن نیز بر سر مسائل منطقه ای نظیر دخالت ایران در عراق، لبنان، سوریه و یمن، با ایران اختلاف داشت، به اقدامات دیپلماتیک برای محکومیت رفتارهای ایران دست زد.

دولت آمریکا نیز بارها رفتارهای ایران در منطقه را محکوم کرده است و تحریم‌هایی علیه برنامه موشکی جمهوری اسلامی و سپاه پاسداران اعمال کرده است.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG