لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۹ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۲۳:۳۱

تحريم ها توانائی تهران را برای معاملات ممنوعه کم کرده است


تحريم ها توانائی تهران را برای معاملات ممنوعه کم کرده است
تحريم ها توانائی تهران را برای معاملات ممنوعه کم کرده است

واشنگتن پست زير عنوان "برنامه اتمی ايران کماکان در تقلای غلبه بر تحريم های بين المللی" می نويسد توانائی ايران برای خريد لوازم و تجهيزات بهره برداری از تکنولوژی اتمی و موشکی بالستيک، بنا به يک گزارش جديد سازمان ملل متحد، به سبب تحريم های بين المللی محدود شده است، اما تهران کماکان فعالانه در جستجوی شيوه غلبه بر اين تحريم هاست.

گزارش که توسط يک هيات کارشناسی هشت عضوی تهيه و به شورای امنيت سازمان ملل متحد ارائه شده است جامع ترين ارزيابی از اقداماتی بين المللی را ارائه می دهد که تاکنون برای منزوی ساختن جمهوری اسلامی انجام گرفته است. نتيجه گيری های گزارش از تاثير تحريم ها مثبت و منفی است.

گزارش می گويد "تحريم ها به وضوح ايران را وادار ساخته است شيوه خريد هايش را عوض کند. در همين حال ايران کماکان به دور زدن تحريم ها به طرق گوناگون، بخصوص از طريق شرکت های واسطه، پنهان کاری درامور حمل و نقل، نقل و انتقال های مالی و ارسال تسليحات غير اتمی و اقلام وابسته ادامه می دهد".

اين هيات کارشناسی برای ارائه تصويری از تاثير تحريم ها پرونده ایرا مطرح می کند که از کشف و ضبط يک محموله چينی حامل پودر آلومينيوم دارای قابليت مضاعف حکايت دارد اما می توانست در ايران در بخشی از يک برنامه ممنوعه مرتبط با سوخت جامد موشکی مورد استفاده قرار گيرد.

وال استريت جرنال زير عنوان "سازمان ملل متحد می گويد ايران منع تسليحاتی را نقض کرده است" می نويسد تهران با فرستادن تسليحات غيراتمی به سوريه، بنا به گزارش سازمان ملل متحد، منع اين سازمان در مورد صادرات اقلام تسليحاتی را نقض کرده است.

۶ مورد از ۹ مورد تخلفات گزارش شده مربوط به ارسال تسليحات به سوريه بوده است که دولت آن کشور هم اکنون سرکوبی شديد و مرگباری را عليه معترضين ضد رژيم دنبال می کند. در تمامی موارد تسليحات را به دقت پنهان ساخته بودند تا از چشم بازرسان دور بماند و هويت استفاده کننده نهائی از آن ها نيز فاش نشود.

گزارش می گويدتحريم ها بدان جهت کارساز بوده است که کشورها در به اجرا گذاشتن آنها در بنادر و گمرکات، و نيز از طريق تشکيلات مالی و بازرسی، نقشی فعال تر ايفا می کنند.

گزارش می گويد بازرسان سازمان ملل متحد برای اطمينان ازثمربخشی تحريم ها منظما با مقامات دولتی در منطقه تماس و گفتگو دارند اما با توجه به دگرگونی های بی سابقه اجتماعی و سياسی در خاورميانه قادر به پرس و جو ازبعضی از دولت های کليدی در منطقه نبوده اند. گزارش از اين دولت ها نام نبرده است.

گزارش حاوی يک رشته توصيه هائی نيز هست که معرفی افراد و شرکت هائی جديد برای گنجاندن اسامی آنان در فهرست مشمولين تحريم های سازمان ملل متحد، و نيز انتشار اينترنتی فهرستی از اقلام ممنوعه برای کمک به کشورها درنظارت بيشتر بر حمل و نقل چنين اقلامی از جمله آن هاست.



مطالب مرتبط

XS
SM
MD
LG