لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۴:۳۱

در واشنگتن چه می گذرد؟ (یازدهم مه)


در واشنگتن چه می گذرد؟ (یازدهم مه)
در واشنگتن چه می گذرد؟ (یازدهم مه)

دولت اوباما مجدداً تاًکید کرد که در چارچوب تعهد خود برای جهانی عاری از سلاح های اتمی گام های مهمی برداشته است

« الن توشر» معاون وزارت امور خارجه آمریکا در کنترل تسلیحات و امنیت بین المللی هنگام ایراد سخنرانی در جلسه سالانه انجمن کنترل تسلیحات گفت تحت رهبری پرزیدنت اوباما ما نخستین مرحله موافقت نامه «نیو استارت»* را به مرحله اجرا در آورده ایم و طرح « بررسی وضعیت اتمی»** را اتخاذ کرده ایم، طرحی که عدم تولید سلاح های اتمی را ترویج داده و نقش سلاح های اتمی را در امنیت ملی ما کاهش می دهد. علاوه بر آن، این طرح بما کمک می کند تا بتوانیم به یک موافقت عمومی در طرح عملیاتی « کنفرانس بررسی پیمان عدم تولید و گسترش سلاح های اتمی»*** که در سال ۲۰۱۰ میلادی برگزار شد؛ دست یابیم.

موافقت نامه « استارت جدید» که بین روسیه و آمریکا به امضا رسیده است، ۲ کشور را متعهد می کند که در جهت کاستن سلاح های اتمی خود گام بردارند.

این قرارداد جانشین قراردادی است که در ۱۳ ژوئیه ۱۹۹۱ – ۲۲ تیر ۱۳۷۰ - بین پرزیدنت بوش پدر و میکائیل گورباچف آخرین رئیس دولت اتحاد جماهیر شوروی سابق به امضا رسیده بود.

خانم توشر معاون وزارت امور خارجه آمریکا در کنترل تسلیحات و امنیت بین المللی گفت دولت آمریکا همچنین با موفقیت نشست امنیت اتمی را در سال گذشته برگزار کرد، به جابجائی مواد اتمی آسیب پذیر کمک کرد، تلاش های گروهی را برای تاًسیس یک مرکز سوخت اتمی بین المللی رهبری کرد و تحریم های مؤثر چند ملیتی را علیه ایران و کره شمالی افزایش داد.

خانم توشر به این مسئله نیز اشاره کرد که هر چند هدف آتی ما در حرکت خود بسوی روابط با روسیه از مرحله اطمینان طرفین به مرحله ثبات دو طرف « در امر کاهش سلاح های اتمی» شکل گرفته است، با این همه ما مایلیم که روسیه در داخل طرح سیستم دفاع موشکی باشد زیرا متوجه خواهد شد که هدف ایجاد این سیستم دفاعی آن نیست که روسیه را از نقش خود در این مجموعه باز داریم.

معاون وزارت امور خارجه آمریکا در کنترل تسلیحات و امنیت بین المللی سپس می گوید هر چند که این یک هدف ۲ حزبی(دموکرات و جمهوری خواه) است – پرزیدنت رگان و پرزیدنت بوش(جورج دابلیو. بوش) هر ۲ از همکاری در سیستم دفاع موشکی حمایت کرده اند - اما اجرای آن مسئله ساده ای نیست.

« الن توشر» معاون وزارت امور خارجه آمریکا در کنترل تسلیحات و امنیت بین المللی به کارشناسانی که هنگام سخنرانی وی در جلسه سالانه انجمن کنترل تسلیحات حضور داشتند می گوید من می دانم که بسیاری از شما با اجرای طرح سیستم دفاع موشکی مخالفت کرده اید. خود من نیز موقعی که طرح بنظر اجرائی نمی رسید یا اشتباه بود با آن مخالفت کردم اما دولت ( پرزیدنت اوباما) می خواهد آن چه را که باعث حساسیت روابط روسیه و ایالات متحده آمریکا شده بود، به یک منافع مشترک تغییر دهد.

همکاری بین ارتش ما، دانشمندان ما، دیپلومات ها و مهندسین ما بیشتر دوام خواهد داشت و اعتماد طولانی تری را در بر خواهد داشت تا ( داشتن) هر گونه تضمین دیگری.

... معاون وزارت امور خارجه آمریکا در کنترل تسلیحات و امنیت بین المللی همچنین با اشاره به

« پیمان جامع منع آزمایش اتمی»**** می گوید پرزیدنت اوباما در پی تصویب این قرار داد و اجرای آنست و با تصویب آن آمریکا مجدداً نقش رهبری را در حمایت از پیمان منع آزمایش اتمی - مانند زمانی که گفتگو ها در باره آن ۵۰ سال پیش آغاز شد - بر عهده خواهد گرفت.

« پیمان جامع منع آزمایش اتمی» در ۱۰ سپتامبر ۱۹۹۶ میلادی – ۲۰ شهریور ۱۳۷۵ – در شورای امنیت سازمان ملل متحد در نیویورک به تصویب رسید.

دولت وقت ایران یکی از نخستین امضا کنندگان این پیمان بود و چندی بعد آن را به تصویب رساند، اما هنوز تعدادی از کشورها از جمله آمریکا آن را تصویب نکرده اند و هر چند که این سازمان از همان سال ببعد در وین به بررسی و تحقیق در باره آزمایش های اتمی در سراسر جهان می پردازد، اما عملاً این پیمان نتوانسته است به مرحله اجرا در آید.

در حال حاضر با توجه به هدف عاری ساختن جهان از سلاح اتمی که پرزیدنت اوباما آن را در شروع کار خود ضمن سخنرانی اش در پراک اعلام کرد، پیمان جامع منع آزمایش اتمی در برنامه سیاسی آمریکا قرار گرفته است.

سیاستمداران ارشدی از هر دو حزب سیاسی آمریکا مانند هنری کسینجر، سان نان و جورج شولتز از تصویب این قرارداد حمایت می کنند، قرار دادی که باید توسط سنای آمریکا به تصویب برسد.

*New START(Strategic Arms Reduction Treaty)

**Nuclear Posture Review

***Nuclear Nonproliferation Treaty Review Conference

**** Comprehensive Test Ban Treaty, CTBT

XS
SM
MD
LG