جمهوری اسلامی در سومین دهه تاسیس در صدد برآمده جمعی از مدیرانی را که سالها در صحنه بوده اند، بازنشسته کند. این برکناری با پیروزی محمود احمدی نژاد آغاز شد. مدیران منتقد او برکنار و بازنشسته شدند.
برخی سمت ها می تواند شامل این تغییرها نشود. از جمله فعالیت های علمی و فرهنگی که بیشتر جنبه آکادمیک دارد. میرحسین موسوی که پس از کناره گیری از سمت نخست وزیری در سال ۶۸ هیچ مسئولیت سیاسی نپذیرفته بود از ریاست فرهنگستان هنر برکنار شد.
خبرگزاری فارس که دیدگاه های دولت احمدی نژاد را منعکس می کند خبر داد که مهندس میرحسین موسوی از ریاست فرهنگستان هنر برکنار شده است. این خبر را منابع اصلاح طلب به اقدامی دیگر علیه مهندس موسوی تعبیر کردند.
آخرین نخست وزیر تاریخ معاصر ایران فعالیت حرفه ای خود پس از انقلاب را از روزنامه نگاری برای ارگان حزب جمهوری اسلامی آغاز کرد. پس از برکناری بنی صدر از ریاست جمهوری، مهندس موسوی در کابینه باهنر به وزارت خارجه برگزیده شد. کابینه ای که در کمتر از ۲ ماه به دلیل کشته شدن رییس جمهوری و نخست وزیر ناکام ماند. اما وزیر خارجه جوان در همین مدت توانسته بود نظر روحانیون نزدیک به آیت الله خمینی را جلب کند. به همین دلیل پس از آن که آقای خامنه ای به ریاست جمهوری برگزیده شد مجلس شورای اسلامی برای انتخاب نخست وزیر به میر حسین موسوی رای تمایل داد و رییس جمهوری را وادار کرد تا او را به عنوان نخست وزیر معرفی کند.
سال های نخست وزیری او با جنگ عراق همزمان بود. اختلاف نظر رییس جمهوری و نخست وزیر و برخی موارد دیگر، مسئولان جمهوری نوپای اسلامی را وادار کرد تا در قانون اساسی بازنگری کنند. در این بازنگری پست نخست وزیری هم حذف شد. هاشمی رفسنجانی رییس جمهوری جدید تنها یک سمت مشاوره به موسوی داد و او نیز ترجیح داد تا دوران دیگری را تجربه کند. تحصیل و تدریس. که در رشته معماری تحصیل کرده و نقاشی هم می کند در همه این سال ها تا زمستان ۸۷ که نامزدی خود را برای ریاست جمهوری اعلام کرد حتی به مصاحبه هم راضی نمی شد. او در فرهنگستان هنر به کار مشغول بود که به گفته خودش به آن عشق می ورزید. مبارزات انتخاباتی، پیروزی محمود احمدی نژاد و حوادث پس از انتخابات از او شخصیتی دیگری به نمایش گذاشت در حالی که هنوز رییس فرهنگستان هنر جمهوری اسلامی هم بود.
اما چند روز پیش در اقدامی که شاید چندان هم برایش غیر منتظره نبود از این سمت کنار گذاشته شد. خبرگزاری فارس گزارش داده است که دکتر محمد رضا مخبر دزفولی، دبیر و سخنگوی شورای عالی انقلاب فرهنگی، اعلام کرده که اعضای شورا به اتفاق به این نتیجه رسیده اند و علی معلم دامغانی را نیز به جانشینی انتخاب کرده اند. رییس جدید فرهنگستان هنر یک شاعر نزدیک به رهبر جمهوری اسلامی است. علی معلم در محافل روشنفکری به شاعری سنت گرا شهرت دارد که شعر نیمایی را پدیده ای نامشروع می نامد و از این اظهار نظر هم ابایی ندارد. او پیش از این در صدا و سیما مسئولیت بخش موسیقی را برعهده داشته است. در این گزارش آمده محمود احمدی نژاد که به استان شیراز سفر کرده بود شبانه برای شرکت در جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی به تهران آمد و پس از آن به شیراز بازگشت. به نظر می رسد که ادامه اعتراض مهندس موسوی به حوادث جاری در اتخاذ این تصمیم موثر بوده است.