لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۲:۳۴

"مستاجران سپاهی و دولتی سعدآباد خیال اسباب‌کشی ندارند"


یکی از عمارت های مجموعه تاریخی فرهنگی سعدآباد واقع در شمال تهران - آرشیو
یکی از عمارت های مجموعه تاریخی فرهنگی سعدآباد واقع در شمال تهران - آرشیو

مدیرکل امور حقوقی سازمان میراث فرهنگی ایران از اقامت گروهی از بازنشستگان این سازمان و همچنین سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در بخشی از کاخ سعدآباد در شمال تهران خبر داد و گفت با وجود به پایان رسیدن مجوز سکونت این افراد، برخی از آنها برای خروج از این کاخ موزه مقاومت می‌کنند.

یحیی نقی‌زاده روز دوشنبه در گفت‌وگو با خبرگزاری کار ایران، ایلنا، در پاسخ به پرسشی درباره "اسکان غیرقانونی" برخی افراد در کاخ موزه سعدآباد گفت، در بخش شمالی کاخ و قسمت‌های غیرتاریخی آن، برخی افراد از سال‌های پیش مستقر شده‌اند و زندگی می‌کنند.

وی در ادامه گفت این افراد عموما نیروهای بازنشسته سازمان میراث فرهنگی و سپاه پاسداران هستند که به دلیل وظایفی که پیشتر در این مجموعه داشتند، در بخش‌هایی از آن سکونت داشتند و اکنون دولت و سپاه تلاش می کنند پرونده حقوقی مربوطه به نتیجه برسد و این افراد کاخ را ترک کنند.

به گزارش ایلنا، مدیر کل امور موزه‌های سازمان میراث فرهنگی نیز با تاکید بر این که بخش‌هایی از کاخ سعدآباد که این افراد در آن سکونت دارند ساختمان‌های موزه و بناهای اصلی نیست، گفت با این حال "پرونده حقوقی قطوری" در این زمینه وجود دارد که در حال پیگیری در مراجع قضایی است.

به گفته محمدرضا کارگر، پیش از این کاخ موزه سعدآباد با بسیج هم تفاهم‌نامه‌ای داشته که در حال حاضر مشکلی در این ارتباط وجود ندارد؛ چرا که بسیج کاخ احمدشاهی را که پیش از این در آن مستقر بوده‌، تخلیه کرده است.

مجموعه تاریخی فرهنگی سعدآباد، شامل ۱۸ عمارت‌ و کاخ‌، در زمینی به مساحت ۳۰۰ هکتار در دره دربند در شمال پایتخت بنا شده، ‌و در چهار دوره قاجار، پهلوی – در هر دو دوره رضا شاه و محمدرضا شاه – و نیز دوران پس از انقلاب ۵۷، شاهد تغییراتی بوده است.

XS
SM
MD
LG