کارشناسان حاضر در نشست اندیشکده هادسن با عنوان «سوریه: موانع بازسازی و ثبات» به بررسی نقش ایران، روسیه و دولت بشار اسد در بازسازی سوریه پرداختند.
به گزارش خبرنگار بخش فارسی صدای آمریکا، در این نشست که چهارشنبه ۷ شهریور در محل اندیشکده هادسن در شهر واشنگتن برگزار شد، برخی از سخنرانان عنوان کردند ایران و روسیه در پی مشارکت در بازسازی سوریه و به دست آوردن منافع مالی از این طریق هستند.
بسام بربندی، از کارکنان پیشین دولت سوریه، در این نشست گفت ایران و روسیه دیدگاه متفاوتی درباره بازگشت آوارگان دارند، اما در نهایت هر دو میخواهند به پولی که دمشق برای بازسازی دریافت می کند، دست یابند.
متیو برادسکی، تحلیلگر ارشد از گروه مطالعات امنیتی، نیز در سخنرانی خود گفت ایران و روسیه وضعیت اقتصادی مناسبی ندارند و امیدوارند در پوشش برنامه بازگشت آوارگان و بازسازی مناطق سکونت آنها، پول دریافت کنند.
به گفته او، سوریه پس از این که اعلام کرد برای بازسازی مناطق جنگزده نیاز به سرمایه گذاری خارجی دارد، در حال جمع آوری کمک مالی است.
چارلز لیستر تحلیلگر ارشد از اندیشکده مطالعات خاورمیانه نیز در این نشست گفت دولت سوریه برای دریافت کمک مالی، افراد وابسته به خود را به عنوان سرمایهدار معرفی کرده است. به اعتقاد او این افراد باید در فهرست تحریم قرار گیرند.
در این بین، رندا سلیم مدیر برنامه ترک مخاصمه و پیگیری گفت و گوها، از اندیشکده مطالعات خاورمیانه، گفت در صورت بازگشت پناهجویان سوری به کشورشان این دولت سوریه و حزب الله لبنان هستند که درباره استقرار مجدد آنها تصمیم می گیرند.
به گفته او، استقرار دوباره پناهجویانی که به سوریه بازخواهند گشت بر پایه پیشینه مذهبی و قومی آنها صورت می گیرد، تا تضمین کننده ماندگاری رژیم اسد و حامیان آن باشد.
ایران و روسیه در جنگ داخلی سوریه در کنار نیروهای سوری به نبرد با مخالفان مسلح بشار اسد پرداختند. امدادگران بارها نیروهای بشار اسد را به حمله به غیرنظامیان و گلولهباران مناطق مسکونی متهم کردند.