لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۴ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۹:۴۴

روسیه ساخت دو واحد جدید نیروگاه اتمی بوشهر را آغاز کرد


علی اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی ایران در کنار سرگئی کرینکو، رئیس روس اتم
علی اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی ایران در کنار سرگئی کرینکو، رئیس روس اتم

مقامات اتمی تهران و مسکو اعلام کردند که روسیه کار ساخت دو واحد جدید نیروگاه اتمی بوشهر را آغاز کرده است.

سرگئی کرینکو رئیس روس اتم، روز شنبه ۲۰ شهریور در یک کنفرانس خبری مشترک با علی اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران گفت که روسیه برای ساخت هشت واحد نیروگاهی با ایران قرارداد دارد که کار ساخت دو واحد آن را در همین روز آغاز می‌کند.

رئیس روس اتم همچنین اعلام کرد که واحد اول نیروگاه اتمی بوشهر از روز شنبه به طور کامل تحویل ایران شده است.

علی اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران نیز در همین برنامه اعلام کرد که صنعت هسته‌ای ایران در این روز وارد مرحله جدیدی از نظر گستردگی شده است.

او با تاکید بر اینکه که همکاری اتمی ایران و روسیه در چارچوب ان پی تی صورت می‌گیرد، گفت که برای کشورهای حوزه خلیج فارس برای اطمینان از امنیت این پروژه ها می‌توانند کمیته مشترکی با متخصصان ایرانی تشکیل دهند.

مقامات اتمی ایران و روسیه اعلام کردند که نیروگاه‌های در دست ساخت از نظر ایمنی استانداردهای آژانس را دارا هستند.

در مراسم آغاز ساخت واحدهای جدید نیروگاه اتمی بوشهر، اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهوری ایران نیز حاضر بود.

همکاری اتمی ایران و روسیه در دهه هفتاد خورشیدی برای تکمیل نیروگاه اتمی بوشهر آغاز شد. ساخت این نیروگاه پیش انقلاب با طراحی آلمانی آغاز شد اما ادامه کار آن پس از انقلاب متوقف شد. ایران برای تکمیل آن، ۲۰ سال پس از آغاز ساخت، با روسیه قرارداد بست.

با این حال پیشرفت کند ساخت نیروگاه توسط روسها با انتقادات بسیاری در داخل ایران روبرو شد. تحریم‌های بین‌المللی علیه برنامه هسته‌ای ایران نیز موجب تعلل بیشتر در تکمیل آن شد تا اینکه حدود ۱۶سال پس از آغاز کار روسیه در نیروگاه اتمی بوشهر، این نیروگاه در سال ۱۳۹۰ به شبکه سراسری برق ایران وصل شد.

همکاری ایران و روسیه برای تکمیل نیروگاه اتمی، پیش از دستیابی به توافق اتمی با انتقادات بین المللی روبرو شده بود. توافق اتمی سال گذشته ایران و قدرت های جهانی اما پیشبرد برنامه اتمی ایران صلح آمیز ایران را طی ضوابطی تایید کرد.

XS
SM
MD
LG