لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۸:۱۴

ایران، دارای بیشترین روزنامه نگاران تبعیدی در سال ۲۰۱۰


ایران، دارای بیشترین روزنامه نگاران تبعیدی در سال ۲۰۱۰
ایران، دارای بیشترین روزنامه نگاران تبعیدی در سال ۲۰۱۰

سازمان گزارشگران بدون مرز، در پایان سال ۲۰۱۰ بیلان یک ساله آزادی مطبوعات در سال گذشته میلادی را منتشر کرده است. سازمان گزارشگران بدون مرز می گوید سال ۲۰۱۰ با رشد چشمگیر ربودن خبرنگاران از سال های قبل متمایز می شود. به گزارش این سازمان مدافع آزادی بیان، در یک سال گذشته در سطح جهان، ۵۱ خبرنگار ربوده شدند.

گزارشگران بدون مرز می نویسد در سال ۲۰۱۰، در کشورهای مختلف جهان ۵۷ روزنامه نگار کشته و ۵۳۵ روزنامه نگار دستگیر شده اند. این سازمان بین المللی همچنین می نویسد ۱۲۷۴ روزنامه نگار مورد تعرض و تهدید قرار گرفته اند، ۱۲۷ روزنامه نگار تبعید شده اند، ۱۵۲ وبلاگ نویس مورد تعرض و تهدید قرار گرفته اند و همچنین ۶۲ کشور دسترسی آزاد به اینترنت را محدود کرده اند.

دبیر اول گزارشگران بدون مرز درباره خبرنگارانی که حین انجام وظیفه در سطح جهان کشته شده اند گفت: «نسبت به سال گذشته تعداد کمتری خبرنگار در مناطق جنگی کشته شده اند، اما آنان بیش از همه قربانی تبه کاران و باندهای قاچاق مواد مخدر شده اند». به گفته ژان فرانسوا ژولیارد، باندهای مافیایی و شبه نظامیان نخستین عاملان قتل خبرنگاران در جهان هستند و مقامات کشورهایی که در آنها خبرنگاران به قتل می رسند، مسئولیت اصلی را در این زمینه دارند.

در سال ۲۰۱۰، خبرنگاران در ۲۵ کشور جهان کشته شده اند و نزدیک به ۳۰ درصد خبرنگاران کشته شده در آفریقا به قتل رسیده اند و آسیا با ۲۰ مورد قتل و پاکستان در صدر این کشورها با ۱۱ روزنامه نگار کشته شده، مرگبارترین قاره جهان به شمار می رود.

گزارشگران بدون مرز می گوید آنگونه که آمار نشان می دهد، در کشورهایی چون افغانستان، کلمبیا، عراق، مکزیک، پاکستان، فیلیپین، روسیه و سومالی هیچ تغییر چشم گیری رخ نداده است و می توان گفت فرهنگ خشونت علیه مطبوعات در آنها نهادینه شده است. به گفته این نهاد مدافع حقوق بشر، افغانستان، عراق و مکزیک سه کشور پر خشونت در طی ده سال گذشته بودند.

گزارشگران بدون مرز می گوید در سال ۲۰۱۰، ایران برای دومین سال متوالی با ۳۰ روزنامه نگار تبعیدی بیشترین تعداد فرار روزنامه نگاران را به خود اختصاص داده است. همچنین حدود ۱۵ روزنامه نگار اتیوپیایی و سومالیایی در سال گذشته کشورشان را ترک کردند.

XS
SM
MD
LG