لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۱۵ آذر ۱۴۰۳ ایران ۲۰:۰۴

استاد ایرانی دانشگاه ملبورن که به «نفوذ» متهم شده بود آزاد شد


خانم «میمنت حسینی چاووشی» در استرالیا استاد دانشگاه است.
خانم «میمنت حسینی چاووشی» در استرالیا استاد دانشگاه است.

میمنت حسینی چاوشی استاد جمعیت شناسی دانشگاهی در استرالیا، که چندی پیش در ایران بازداشت شده بود، آزاد شد.

محمود بهزادی، وکیل دادگستری، روز یکشنبه ۷ بهمن به خبرگزاری ایرنا گفت که خانم چاوشی چند روز پیش از زندان آزاد شد.

خانم چاوشی، جمعیت‌شناس و محقق در دانشگاه ملبورن استرالیا، کارشناس بازنشسته وزارت بهداشت است و در تحقیقات و تحلیل آمارهای جمعیت و بهداشت آن وزارتخانه نقش داشته است.

او کارشناسی ارشد و دکتری خود را با استفاده ار بورسیه وزارت بهداشت ایران در رشته جمعیت‌شناسی در دانشگاه ملی استرالیا به پایان رساند. پایان‌نامه دکتری او الگوهای تنظیم باروری در ایران بود، که از پایان تحصیلات به ایران بازگشت و پس از مدتی از وزارت بهداشت بازنشسته شد.

این کارشناس جمعیت شناسی در آبان امسال از سوی وزارت کار، تعاون، و رفاه اجتماعی و سازمان بهزیستی برای سخنرانی در کنفرانس منطقه‌ای سالمندی در ایران دعوت شد که پس از کنفرانس هنگام خروج از ایران بازداشت شد.

پس از بازداشت میمنت چاوشی، تایمز اسرائیل در گزارشی نوشت: بنا بر گزارش رسانه های دولتی در ایران، یک کارشناس به اتهام همکاری با شبکه های جاسوسی و با هدف کم رنگ کردن بحران جمعیتی در ایران بازداشت شده است.

نام خانم حسینی در فهرست دانشگاه ملبورن استرالیا به عنوان عضو «دانشکده جمعیت و سلامت جهانی» به چشم می خورد. وی در حوزه باروری و سیاست های تنظیم خانواده، که زمانی در ایران تشویق می شد، مقالات فراوانی دارد.

روزنامه کیهان که مدیر آن منصوب آیت الله خامنه ای است نیز همان هنگام از بازداشت چند فعال جمعیت شناس خبر داد که به ادعای این روزنامه حکومتی، «در پوشش فعالیت‌های علمی، اقدام به نفوذ در دستگاه‌های مختلف حاکمیتی» کرده بودند.

بنا بر گزارش کیهان، آنها آمار را دستکاری کرده و اطلاعات حساسی را به عنوان بخشی از تهاجم فرهنگی و اجتماعی در اختیار دشمنان ایران قرار داده‌اند.

ایران زمانی الگوی بین المللی در کنترل جمعیت بود و داده های «بانک جهانی» نشان می‌دهد که نرخ تولد را از هفت در هر زن در دهه هشتاد میلادی، به ۱.۶۶ در سال ۲۰۱۶ رساند.

علیرضا مرندی، وزیر وقت بهداشت ایران، برای ابتکارات در تنظیم خانواده که باید بر تابوهای ریشه دار در یک جامعه اسلامی چیره می شد، جایزه جعیت سازمان ملل متحد را در سال ۲۰۰۰ دریافت کرده بود.

میمنت چاووشی در کتابی در سال ۲۰۰۹ درباره این تلاش ها به عنوان «سریع ترین نزول نرخ باروری ثبت شده» به شکل گسترده ای نوشته بود.

اما اخیرا این نگرانی مطرح شده که نرخ تولد به پایین تر از سطح رشد جمعیت رسیده است.

آیت الله خامنه‌ای در سال ۲۰۱۲ ادامه سیاست های تنظیم خانواده دهه ۱۹۹۰ را اشتباه خواند و خواستار تدابیری برای دو برابر شدن جمعیت ایران به ۱۵۰ میلیون نفر شد.

در گزارش روزنامه کیهان نوشته شده است که دشمنان ایران از کارشناسان جمعیت برای مقابله با این تلاش ها و کم اهمیت جلوه دادن وخامت رشد جمعیتی استفاده می کند.

نصرالله پژمانفر، نماینده کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، می گوید: «شواهدی وجود دارد که این افراد به شبکه های جاسوسی غربی مرتبط هستند.»

دستگاههای امنیتی جمهوری اسلامی، به ویژه سازمان اطلاعات سپاه، در سال‌های اخیر تعدادی از ایرانیان دوتابعیتی و شهروندان ایرانی مقیم دیگر کشورها را به اتهام تلاش برای نفوذ یا اقدام برای جاسوسی بازداشت کرده اند.

ایالات متحده و کشورهای غربی این اقدام حکومت ایران را امتیازگیری خوانده و معتقدند جمهوری اسلامی با بازداشت این افراد قصد امتیازگیری از غرب را دارد.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG