لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱۴ مهر ۱۴۰۳ ایران ۱۹:۱۹

محسن رضائی چشم به راه بازگشت به عقب


پس از گذشت ۶ ماه از انتخابات ریاست جمهوری در ایران و با وجود آن که جنبش اعتراضی به نتایج انتخابات همچنان بر خواسته های خود پافشاری می کند و مهدی کروبی و میر حسین موسوی به عنوان دو تن از نامزدهای معترض در این جنبش نقش دارند اما محسن رضایی رقیب سوم محمود احمدی نژاد ترجیح می دهد با پیروی از رهبر جمهوری اسلامی از وحدت مسئولان حمایت کند. او هفته گذشته پیشنهاد داده بود که هاشمی رفسنجانی، ناطق نوری، مهدی کروبی و میرحسین موسوی در نماز جمعه ای پشت سر رهبر شرکت کنند تا وحدت از دست رفته در ۶ ماه گذشته بار دیگر تقویت شود.

محسن رضایی فرمانده سابق سپاه پاسداران در دوران جنگ ۸ ساله با عراق شاید برای دوستان سابق خود یک تجربه باشد. تجربه ای که موفق هم نیست. او پس از آن که از سپاه کنار رفت تلاش کرد تا در کسوت یک سیاستمدار میانه رو ظاهر شود.

رضایی در سالهای پس از جنگ به سمت مهمی دست نیافت جز آن که در مجمع تشخیص مصلحت نظام به دبیری اکتفا کرد و البته بخت هم یارش نبود. او زمانی می خواست که چهره یک محافظه کار نوگرا را از خود ترسیم کند که با پیروزی محمد خاتمی در انتخابات سال ۷۶ دوران اصلاح طلبی آغاز شد. در چنان شرایطی نه تنها صدای او شنیده نمی شد بلکه نسل جدید مطالباتی داشتند که برآوردن آنها از عهده او برنمی آمد.

رضایی در انتخابات سال ۸۴ هم تلاش کرد تا به عنوان نامزد برتر جناح محافظه کار خود را مطرح کند ولی ناکام ماند. او در سال ۸۸ بار دیگر نامزد شد. در کنار میرحسین موسوی نخست وزیر سابق و مهدی کروبی رییس مجلس سابق. او حتی به نتایج انتخابات هم اعتراض کرد اما زمانی که رهبر جمهوری اسلامی پس از بررسی مجدد برخی صندوق ها از سوی شورای نگهبان آن را تایید کرد محسن رضایی از دو نامزد معترض دیگر فاصله گرفت و کوشید تا به نام آنچه تقویت خط رهبری می نامید گام بردارد.

هفته گذشته هنگامی که در روزهای پس از برگزاری روز دانشجو در ایران و افزایش حملات اصولگرایان به اصلاح طلبان به بهانه پاره شدن پوستری از آیت الله خمینی التهاب دیگری در جامعه آفریده شد، محسن رضایی بار دیگر وارد میدان شد تا از طرح وحدتی که بر روی زمین مانده دفاع کند. طرحی که پیش از او حبیب الله عسگر اولادی حتی گفته بود آن را برای رهبر ارسال کرده اند تا در صورت موافقت به اجرا درآید.

این طرح را موسوی در اولین پیام ویدئویی خود فاقد اعتبار نامید و گفت تا زمانی که به مردم توهین و حمله می کنند وحدت معنی ندارد. در حالی که محسن رضایی نه تنها طرحی نداشت بلکه به این نکته اکتفا کرد که همه آقایان در نماز جمعه ای به امامت آیت الله خامنه ای شرکت کنند و به وحدت دست یابند. وی در آخرین سخنرانی خود گفته است عده ای می خواهند اعتراض ها را به براندازی نظام تعبیر کنند در حالی که چنین نیست. به گفته رضایی تنها عدالت می تواند وحدت پایدار را امکان پذیر سازد.

به نظر نمی رسد که پیشنهادهای فرمانده دوران جنگ در ایران پس از انتخابات با استقبال مواجه شود و شاید تنها سخنانی است که فاصله او را با همکاران سابق ترسیم می کند. به امید آن شاید همکاران سابق اش در سپاه جایگاهی به او پیشنهاد کنند.

XS
SM
MD
LG