ایالات متحده آمریکا تصمیم دولت ایران به محاکمه هفت نفر از رهبران جامعه بهایی را شدیدا محکوم می کند. دو زن: مهوش ثابت و فریبا کمال آبادی و پنج مرد: جمال الدین خانجانی، عفیف نعیمی، سعید رضایی، بهروز توکلی و وحید تیز فهم، بیش از ۲۰ ماه در زندان اوین زندانی بوده اند. هیچ شاهد و مدرکی علیه آنها منتشر نشده و دسترسی آنان به وکیل و مشاور قانونی محدود بوده است.
این هفت نفر به غلط به جاسوسی برای اسرائیل و «افساد فی الارض» متهم شده اند، جرائمی که مجازات آنها طبق قوانین جمهوری اسلامی ایران مرگ است.
فیلیپ کراولی، مدیر کل وزارت امور خارجه آمریکا برای امور عمومی
گفت گزارش ها حاکی است که در حال حاضر48 بهایی فقط بر اساس باورهای مذهبی شان در ایران زندانی هستند.
آقای کراولی اظهار داشت این افراد «حق دارند از تمام روّیه های قانونی برخوردار شوند». اعلامیه جهانی حقوق بشر بر حق محاکمه عادلانه و علنی صراحت دارد. قانون اساسی ایران حق متهمان به داشتن مشاور قانونی در پرونده های جزایی را تأکید می کند. کنوانسیون بین المللی حقوق مدنی و سیاسی که ایران نیز از امضاکنندگان آن است نیز، چنین صراحتی دارد.
بهاییان در ایران تنها اقلیت مذهبی که با آزار مواجهند، نیستند. آنگونه که جدید ترین گزارش وزارت امور خارجه آمریکا درباره آزادی بین المللی مذهب یادآور می شود «گفته ها و اعمال دولت جو خطرناکی برای تقریبا تمام گروه های مذهبی غیر شیعه، بیشتر از همه برای بهاییان، مسیحیان انجیلی، و اعضای جامعه یهودی بوجود آورده است».
سازمان بین المللی درهای باز، که از مسیحنان مورد اذیت و آزار در سراسر جهان حمایت می کند، اخیرا ایران را به عنوان مکانی که در آن دولت مسیحیان را فقط بدلیل دین آنها مجازات می کند، پس از کره شمالی قرار داد.
به گفته کراولی مدیر کل وزارت امور خارجه آمریکا، ایالات متحده عمیقا نگران آزار بهاییان ایرن و رفتار با دیگر اعضای اقلیت های مذهبی است که فقط بر پایه باورهایشان هدف قرار دارند. مدیرکل وزارت امور خارجه آمریکا می گوید:«ما همراه با جامعه بین الملل از مقامات ایران می خواهیم تمام اقلیت های مذهبی را که در حال حاضر بدلیل استفاده صلح جویانه از حقوق انسانی و آزادی های اساسی در بازداشت بسر می برند، آزاد کنند».