لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ ایران ۲۲:۱۹

پلیس تجمع یکشنبه شب خرمشهر را تایید کرد؛ وعده استاندار خوزستان برای آب سالم در روزهای آینده


در پی انتشار گزارش‌هایی از ناآرامی در چند شهر خوزستان و برگزاری تجمع های اعتراضی در حمایت از اعتراض مردم خرمشهر به بحران آب، فرمانده انتظامی آبادان وجود این اعتراض‌های شبانه را تایید کرد.

سیدمحسن تقی‌زاده، فرمانده انتظامی آبادان یکشنبه شب ۱۰ تیر در گفت و گو با خبرگزاری ایسنا گفت که گروهی از معترضان در منطقه سلیچ غربی عده‌ای تجمع کردند و در حین آن یک خودرو به آتش کشیده شد.

او با بیان اینکه اعتراض‌ها ربطی به کیفیت آب نداشت گفت: «در سمت دیگر بهمنشیر نیز روی پل نزدیک به میدان موسوم به سیدعباس، عده‌ای با ریختن بنزین، دهانه پل را آتش زده و راه را بر خودروهای عبوری بستند.»

از سوی دیگر، در پی ناآرامی‌ها در شهرهای استان خوزستان، استاندار یکشنبه شب در یک برنامه تلویزیونی وعده داد که تا ۱۵ تیرماه انتقال آب شیرین به این دو شهر به پایان برسد.

اشاره استاندار به افتتاح مرحله دوم طرح انتقال آب غدیر به خرمشهر و آبادان در روزهای آینده است که از سوی مقام‌های دولتی در روزهای اخیر وعده داده شده است. این در حالیست که برخی از خبرنگاران داخلی ایران نوشته اند که این طرح از سال ۸۷ آغاز شد و قرار بود دو تا سه ساله به پایان برسد، اما تکمیل آن تا کنون طول کشیده است. به گفته وزیر کشور، پیمانکار این طرح قرارگاه خاتم‌الانبیاء سپاه است.

حمایت از اعتراض‌های مردم خرمشهر

در پی تجمع‌های اعتراضی مردم خرمشهر به بحران آب در این شهر، هزاران نفر در شهرهای نزدیک به خرمشهر در استان خوزستان از جمله در اهواز مرکز این استان، بندر ماهشهر و سربندر، در حمایت از تجمع مردم خرمشهر برای وضعیت بد آب آشامیدنی، تجمع کردند.

فیلم های ارسالی به صدای آمریکا نشان می‌دهد صدها نفر در خیابان نادری اهواز یکشنبه شب و تا بامداد دوشنبه ۱۱ تیر، در خیابان با شعارها و یزله خوانی عربی، همراهی خود را با مردم خرمشهر نشان دادند.

یک فیلم ارسالی از تجمع اهواز را از اینستاگرام صدای آمریکا ببینید:

از شهرهای دیگر استان خوزستان فیلم های مشابهی منتشر شده است.

در بندر ماشهر صدها نفر در خیابان از یکشنبه شب تا بامداد دوشنبه ۱۱ تیر در خیابان ماندند و همراهی خود را با اهالی خرمشهر اعلام کردند.

فیلم اعتراض در بندرماهشهر را از فیسبوک صدای آمریکا ببنید:

همچنین از برخی نقاط دیگر، از جمله در «سربندر»، بخش مسکونی و غیر بندرگاهی بندر امام خمینی (بندر شاهپور) تجمع های مشابهی برگزار شد.

تجمع در سربندر را از توئیتر صدای آمریکا ببینید

اعتراض مردم این شهرها به برخورد حکومت ایران با معترضان به بحران آب در خرمشهر است.

از سه روز پیش وضعیت بد آب آشامیدنی موجب اعتراض و تجمع مسالمت آمیز مردم در خرمشهر شد اما شنبه شب، نیروهای نظامی و انتظامی به سوی مردم تیراندازی کردند.

مقام های محلی روز یکشنبه ۱۰ تیر ضمن اعلام اینکه کسی در این درگیری ها کشته نشد، وعده دادند مشکل آب خرمشهر به زودی حل می شود.

خرمشهر از شهرهای مهم ایران است که در زمان جنگ با عراق مدتی توسط صدام اشغال شد و به خونین شهر معروف شد. عدم توجه مسئولان به وضعیت مردم این شهر، اعتراض عمومی در فضای مجازی را هم به همراه داشت.

بحران آب در مناطق مختلف ایران

یک روز پس از اعتراض‌ها به مشکل آب در خرمشهر، گزارشها حاکی از آن است که مناطق مختلف ایران با بحران قطع آب یا توزیع آب بی کیفیت روبرو هستند.

خبرگزاری ایرنا به نقل از مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب یزد نوشت که شوری آب در این شهر در روزهای اخیر دو سه برابر شده است.

مدیر دفتر کنترل کیفیت آب‌ شرکت آب و فاضلاب استان یزد هم گفت که در برخی از مناطق یزد آب آشامیدنی به شدت شور شده است.

علی ساری، عضو مجمع نمایندگان استان خوزستان نیز گفت اگر چه آبادان و خرمشهر حادترین وضعیت آب را دارند اما شهرهای اهواز، کارون، باویه، حمیدیه و سوسنگرد نیز با مشکل آب روبرو هستند.

او گفت: «در اهواز تجمعات مردمی نسبت به کمبود آب شرب وجود دارد اما این تجمعات به شکل خرمشهر، آبادان و شادگان نیست.»

در گزارشی دیگر، دادستان شهر رامهرمز نیز اعلام کرد که ۲۳۰ نفر در سه روستای این شهرستان به دلیل نوشیدن آب آلوده مسموم شده اند. او گفت که در این خصوص پرونده تشکیل شده است.

پیشتر نیز گزارش های مختلفی از توزیع آب آشامیدنی با تانکر در مناطق مختلفی از سیستان و بلوچستان و هرمزگان منتشر شده بود.

بحران آب در ایران در پی خشکسالی شدید در سالهای اخیر، استفاده بی رویه از منابع آب زیر زمینی و سوء مدیریت در منابع آب، شدت گرفته است.

اوج گیری این بحران در حالیست که برخ کارشناسان معتقدند کمبود آب در ایران راهکار دارد و باید هر چه سریعتر برای دستیابی به آن اقدام کرد.

با این حال، در اوج مشکلات زیست محیطی و بحران کمبود آب، کاوه مدنی، متخصص منابع آب و استاد دانشگاه امپریال کالج لندن که به دعوت دولت به ایران بازگشته بود و به عنوان معاون پژوهشی سازمان حفاظت محیط زیست مشغول به کار شده بود، اسفند ماه گذشته در پی فشارهای نهادهای امنیتی ناچار به ترک کشور شد.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG