همزمان با یازدهمین روز اعتصاب کامیونداران و رانندگان در برخی شهرهای ایران، سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه که از مشهورترین تشکل های کارگری ایران محسوب می شود، از این اعتصاب حمایت کرد.
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه در بیانیه خود، اعتراض و اعتصاب را حق کارگران دانست و نوشت:هرگونه تعرض نسبت به کامیون داران اعتصاب کننده را محکوم می کند.
سندیکا همچنین خواهان رسیدگی فوری به خواسته های کامیون داران و تاکسی داران است و از فدراسیون کارگران حمل و نقل جهان (ITF) درخواست دارد از اعتصاب کامیون داران و تاکسی داران که عموما برای افزایش سطح معیشت صورت گرفته حمایت نماید.
کامیونداران و رانندگان اعتصاب صنفی خود را از روز اول خرداد در ۱۶۰ شهر از ۲۵ استان ایران آغاز کردند. این کامیونداران و رانندگان کامیون دلایل اعتصاب خود را پائین بودن نرخ کرایه ها با وجود بالا رفتن هزینههای کامیون، بالا بودن کمیسیون بار و قطع یارانه حق بیمه عنوان کردند.
اعتصاب در حالی ادامه پیدا کرده است که از چند روز پیش دولت با افزایش ۲۰ درصدی کرایهها موافقت کرده است.
با این حال به نظر می رسد که کامیون داران همچنان پیگیر خواسته های خود هستند.
در روزهای اخیر حمایت های بین المللی از این اعتصاب صورت گرفته است.
همچنین، اتحادیه بینالمللی رانندگان کامیونهای باری آمریکای شمالی از همقطاران اعتصابی خود در ایران حمایت کرده است.
اتحادیه چهارشنبه ۹ خرداد در نامهای خطاب به دفتر حفاظت منافع ایران در آمریکا نوشته است با براداران و خواهران اعتصابی خود در ایران ابراز همبستگی میکند.
اتحادیه از دولت ایران خواسته است به شکایات اعتصاب کنندگان گوش دهد و به خواستهها و حق بینالمللی آنها در آزادی تجمع و ابراز نظر احترام بگذارد.
این اتحادیه نماینده یک میلیون و ۴۰۰ هزار راننده کامیونهای باربری در ایالات متحده و کاناداست.
از سوی دیگر، شاهزاده رضا پهلوی نیز در توئیتر خود به اعتصاب کامیونداران واکنش نشان داده و نوشته است: «آقای خامنهای! آنچه امروز در ایران «واقعی» است، دزدسالاری است نه مردمسالاری!»
اعتصاب گسترده در روزهای گذشته موجب کمبود بنزین در شهرهایی چون شیراز و اصفهان شد، اما همزمان گزارشهایی نشان داد که ماموران با اسکورت برخی کامیونها سعی در تامین بنزین این شهرها داشتند.
اعتصاب کارگران و اصناف مختلف در ایران طی ماههای اخیر افزایش یافته است.
اواخر فروردین ماه امسال نیز بازاریان و فعالان اقتصادی در بازارچههای مرزی غرب ایران، در اعتراض به محدودیتهای جدید برای ورود کالا به بازارچه های مرزی و بسته شدن برخی از گذرگاههای مرزی، دست به اعتصاب زدند.