لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۲۰:۳۹

جزئیات بیشتر از بازداشت و سرکوب گسترده دانشجویان در ایران


تصویری از تجمع اعتراضی دانشجویان در دانشگاه تهران
تصویری از تجمع اعتراضی دانشجویان در دانشگاه تهران

بنا بر اخبار منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی هویت دستکم ۱۸ نفر از دانشجویانی که در اعتراضات اخیر در دانشگاه تهران بازداشت شدند، احراز شده است.

کانال تلگرامی شوراهای صنفی دانشجویان کشور با انتشار اخبار مربوط به بازداشت‌های اخیر، هویت دست‌‌کم ۱۸ نفر از دانشجویانی که روز دوشنبه ٢٧ آبان در تجمع اعتراضی دانشجویان دانشگاه تهران و علامه طباطبایی بازداشت شده بودند را احراز کرد.

پیشتر این کانال تلگرامی روز سه‌شنبه ۲۹ آبان در گزارشی اعلام کرده بود که دستکم ۴۰ تا ۵۰ نفر از دانشجویان دانشگاه تهران در این تجمع اعتراضی که تا ساعت ٨ شب دوشنبه ادامه یافته بود بازداشت و برخی از این دانشجویان به «زندان فشافویه و تعدادی نیز به زندان اوین» منتقل شده‌اند.

بنا بر این گزارش «با نزدیک شدن به ساعات تاریکی شب، چندین آمبولانس حاوی نیروهای لباس شخصی وارد دانشگاه شدند و تعدادی از دانشجویان را دستگیر و داخل آمبولانس کردند.»

به گزارش این کانال تلگرامی تعدادی از این دانشجویان از جمله، ابراهیم گرانپایه دانشجوی هنرهای زیبا دانشگاه تهران، مهران قندی دانشجوی ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران، امیر فرصتی دانشجوی هنرهای زیبا دانشگاه تهران، نرگس باقری دانشجوی دانشگاه هنر تهران، و علی فاضل زاده، یکی دیگر از این دانشجویان، به صورت موقت آزاد شدند.

اعتراضات مردمی از روز جمعه ۲۴ آبان ماه و پس از انتشار ناگهانی خبر گران شدن بنزین، در شهرهای مختلف ایران از جمله مشهد، خوزستان، اهواز، خرمشهر، بهبهان آغاز، و به مرور به تمام مناطق کشور کشیده شد. اما شعارهای معترضان خیلی زود متوجه مقامات ارشد جمهوری اسلامی شد. طی چند روز، اخبار و ویدئوهای مختلفی از تجمع های اعتراضی، شعارهای مردم علیه حکومت، به آتش کشیده شدن ساختمان‌ها و وسایل نقلیه، و تیراندازی و سرکوب شدید پلیس در شهرهای مختلف منتشر شد.

در ادامه اعتراضات مردمی، دانشجویان نیز در دانشگاه های مختلف از جمله دانشگاه‌های تهران، تبریز، بابل، و ارومیه تجمعات اعتراضی برپا کردند.

آمریکا می‌گوید جمهوری اسلامی ثروت کشور خود را به جای مردم، صرف حمایت از گروه های تروریستی و بی ثبات سازی در خاورمیانه می‌کند. ایالات متحده همچنین بارها فساد مالی نهادینه و غارت دارایی‌های خدادادی ایران توسط وابستگان رژیم حاکم بر این کشور را محکوم کرده و آنها را از جمله عوامل اصلی مشکلات اقتصادی و مالی ایران دانسته است.

از جمله چندی پیش مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا، در چند توئیت درباره مقام‌های جمهوری اسلامی گفته بود که آنها به جای کمک به مردم درگیر فساد شده‌اند.

https://gdb.voanews.com/6A93B43A-98B2-45DB-8109-0792592FEB29.gif

XS
SM
MD
LG