اخبار منتشر شده در رسانههای حقوق بشری و رسانههای داخل ایران حاکی از تبرئه و آزادی حمید صفت، اعزام به مرخصی یک زندانی سیاسی کُرد پس از هشت سال محرومیت از مرخصی، ابتلای یک زندانی سیاسی دیگر به کرونا در زندان رجایی شهر کرج، و تداوم اعتراضات معلمان و فرهنگیان در ایران است.
- حمید صفت از اتهام قتل عمد تبرئه و آزاد شد
به گزارش برخی رسانههای ایران، حمید صفت، خواننده جوان موسیقی رپ و هیپ هاپ، از اتهام قتل تبرئه شد.
مهرداد زمانی، وکیل مدافع حمید صفت، به خبرگزاری تسنیم گفت، دادگاه این خواننده رپ، دو مرتبه در شعبه ۸ دادگاه کیفری یک استان تهران تشکیل شد. او نهایتا از اتهام قتل عمد تبرئه شد و به جای قصاص، به پرداخت دیه یک فرد مسلمان محکوم شد. همچنین قرار بازداشت موقت او به قرار وثیقه تبدیل شده است.
به گفته این وکیل دادگستری، صرفنظر از این که ابهاماتی نیز در نظریه پزشکی قانونی وجود داشته، این حکم در حالی صادر شده است که دادگاه در رای نهایی خود اعلام کرده است که آقای صفت در لحظه مشاجره، توجه و آگاهی به وضعیت جسمی ناپدری خود نداشته، بنابراین نمیتوان اتهام قتل عمد را متوجه وی دانست.
بهنام بابازاده، روزنامهنگار ایرانی، نیز روز یکشنبه ۱۱ مهرماه در توئیتر خود ویدیویی از لحظه آزادی این خواننده جوان موسیقی رپ و هیپ هاپ منتشر کرد و نوشت: «سرانجام حمید صفت از زندان اوین آزاد شد.»
حمید صفت که سال ۱۳۹۶ به اتهام قتل شوهر مادرش بازداشت شد، گفته بود که مقتول مادرش او را کتک زده بود.
- اعزام به مرخصی یک زندانی سیاسی پس از هشت سال محرومیت از مرخصی
برخی رسانههای حقوق بشری از اعزام به مرخصی حسین عثمانی، زندانی سیاسی کُرد محبوس در زندان مرکزی ارومیه خبر دادند و نوشتند این زندانی پس از گذراندن هشت سال از دوران محکومیت خود برای نخستین بار به مرخصی اعزام شده است.
شبکه حقوق بشر کردستان با اعلام این خبر نوشت، این زندانی سیاسی که از چندین بیماری به دلیل آسیبهای ناشی از شکنجه رنج میبرد، نهایتا روز شنبه ۱۰ مهرماه با تودیع قرار وثیقه یک میلیارد تومانی به مرخصی فرستاده شد.
به گفته این نهاد حقوق بشری، حسین عثمانی که از سال ۱۳۹۳ در بازداشت بهسر میبرد، فروردین ۱۳۹۴ به همراه دو زندانی سیاسی دیگر به نامهای دیاکو رسولزاده و صابر شیخ عبدالله، توسط شعبه یک دادگاه انقلاب مهاباد به اتهام «محاربه از طریق عضویت در حزب کومله» و «مشارکت در بمبگذاری سال ۱۳۸۹ در شهر مهاباد» به اعدام در ملا عام محکوم شد، اما این حکم پس از اعتراض و ارجاع به شعبه ۴۷ دیوان عالی کشور نقض شد.
آقای عثمانی نهایتا آبانماه ۱۳۹۷ توسط شعبه ۱ دادگاه انقلاب مهاباد به ۳۰ سال زندان و تبعید به زندان ارومیه محکوم شد. حکم اعدام دو همپروندهای دیگر او در تاریخ ۲۳ تیر ۱۳۹۹ در زندان مرکزی ارومیه اجرا شد.
شبکه حقوق بشر کردستان افزود، صدور و تایید این حکم در حالی صورت گرفته است که حسین عثمانی اتهامات وارده را رد و در دادگاه اعلام کرده بود که این اتهامات بر اساس اعترافات اجباری و زیر شکنجه اخذ شده است.
- ابتلای یک زندانی سیاسی به کرونا در زندان رجایی شهر کرج
پس از انتشار خبر ابتلای آرشام رضایی به ویروس کرونا در زندان رجاییشهر کرج و انتقال او به بند قرنطینه، وبسایت حقوقبشری «هرانا» از ابتلای یک زندانی سیاسی دیگر به بیماری کرونا در این زندان خبر داد.
به گزارش وبسایت حقوقبشری «هرانا»، در پی مثبت اعلام شدن تست کرونای یک زندانی سیاسی به نام هوشنگ رضایی که دوازدهمین سال از دوران محکومیت خود را در زندان رجاییشهر سپری میکند، این زندانی نیز همچون آرشام رضایی، به قرنطینه این زندان منتقل شده است.
در ادامه این گزارش آماده است، پیشتر نیز تعدادی از زندانیان سیاسی در این زندان با علائم کرونا مواجه و رضا محمدحسینی، دیگر زندانی سیاسی نیز طی روزهای اخیر با مثیت اعلام شدن تست کرونا به بند قرنطینه منتقل شده است.
هوشنگ رضایی، که از تاریخ ۲۹ خردادماه ۸۹ در بازداشت به سر میبرد، در ابتدا توسط شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به اتهام «محاربه از طریق ارتباط و همکاری با یکی از احزاب مخالف نظام» به اعدام محکوم شد. اما پس از نقض حکم اعدام از سوی دیوان عالی کشور در سال ۱۳۹۶ و ارجاع مجدد پرونده به شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران، آقای رضایی نهایتا به ۱۵ سال زندان محکوم و تا کنون بدون حتی یک روز مرخصی در زندان به سر برده است.
آرش صادقی، زندانی سیاسی سابق پیشتر در توئیتر از ابتلای آرشام رضایی، فعال مدنی زندانی به ویروس کرونا خبر داده و نوشته بود، وی در حالی به این ویروس مبتلا شده که دو دُز واکسن سینوفارم به زندانیان رجایی شهر تزریق شده است و در حال حاضر آقای رضایی به بند امن زندان رجاییشهر کرج منتقل شده است.
- ادامه اعتراضات معلمان و فرهنگیان در شهرهای مختلف ایران
ویدیوهای منتشر شده در رسانههای حقوق بشری حاکی از تداوم تجمع معلمان و فرهنگیان معترض، در اعتراض به عدم اجرای طرح رتبه بندی و همسان سازی، در شهرهای مختلف ایران از جمله شیراز، تهران، اصفهان و قزوین است.
کانال تلگرامی کانون صنفی معلمان ایران با انتشار ویدئوهایی، از تجمع روز یکشنبه ۱۱ مهر ماه معلمان در استانهای مختلف ایران خبر داد و نوشت معلمان و بازنشستگان بار دیگر در اعتراض به عدم اجرای طرح رتبه بندی و همسان سازی، در شهرهای مختلف ایران دست به تجمع زدند.
بر اساس این ویدئوها، معلمان و فرهنگیان مقابل ادارات آموزش و پرورش در شهرهای اهواز، شیراز، اصفهان، زنجان، داراب، بندرعباس، رشت، تجمع کرده و خواهان افزایش دستمزدها و پرداخت معوقات مزدی و بیمه ای خود شدند؛ در تهران نیز، شماری از معلمان مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع اعتراضی برگزار کردند.
تجمعات اعتراضی معلمان در حالی ادامه دارد که به تازگی شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان خواستار پاسخگویی حکومت جمهوری اسلامی به مطالبات قانونی و صنفی معلمان و آزادی عزیر قاسمزاده سخنگوی کانون فرهنگیان استان گیلان و تمامی معلمان زندانی شده است.