لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۳:۴۲

دوستی در عرصه سیاست و روزنامه جمهوری اسلامی


دوستی در عرصه سیاست و روزنامه جمهوری اسلامی
دوستی در عرصه سیاست و روزنامه جمهوری اسلامی

وزارت ارشاد جمهوری اسلامی فشار بر مطبوعات را افزایش داده است. محمد علی رامین معاون مطبوعاتی وزارت ارشاد روز یکشنبه گفت اول تذکر می دهیم وقتی روزنامه ها آن را نادیده می گیرند، توقیف می کنیم.

وی این اقدام را جلوگیری از آلوده شدن فضای مطبوعاتی ذکر کرده بود. در این اظهارات به مطبوعات وابسته به دولت و یا خصوصی اشاره ای نشده بود.

همزمان با صدور تذکر علیه روزنامه دولتی جمهوری اسلامی، به دلیل انتشار بیانیه مهندس موسوی، اکنون برخی منابع خبری از افزایش فشارها بر مسیح مهاجری مدیر مسئول این روزنامه برای کناره گیری از سمت خود خبر داده اند.

روزنامه جمهوری اسلامی تنها میراث به جا مانده از حزب جمهوری اسلامی است.

حزبی که روحانیون پس از پیروزی انقلاب آن را تأسیس کردند تا مدیران مورد نظر خود را برای بدست گیری قدرت تربیت کنند. شاید ناکامی در اولین انتخابات ریاست جمهوری که به پیروزی بنی صدر منجر شد در این نظریه موثر واقع شد که روحانیت از طریق تشکل های سیاسی موفق تر عمل خواهد کرد.

پس از تحولات دهه ۶۰ و کشته شدن دو دبیرکل حزب جمهوری اسلامی در کمتر از ۲ ماه در دوحادثه بمب گذاری، فعالیت حزب هم محدود شد.

سید محمد حسینی بهشتی، روحانی پرقدرت نزدیک به آیت الله خمینی اولین دبیر کل حزب بود که در حادثه هفتم تیر ماه ۶۰ به همراه جمعی از مدیران جمهوری اسلامی کشته شد.

پس از او محمد جواد باهنر به دبیر کلی حزب رسید و در کابینه رجایی نیز نخست وزیر شد ولی در حادثه بمب گذاری ۸ شهریور همان سال کشته شد. سومین و آخرین دبیر کل حزب، آیت الله خامنه ای رهبر کنونی جمهوری اسلامی بود.

در این میان سرنوشت روزنامه جمهوری اسلامی که از حزب به یادگار مانده بود از حزب مستقل شد. اولین سردبیر آن مهندس میرحسین موسوی، ابتدا به وزارت خارجه رفت و پس از آن در کابینه های آیت الله خامنه ای پست جنجالی نخست وزیری را به عهده داشت.

وقتی سرانجام با توصیه آیت الله خمینی فعالیت حزب کاملا متوقف شد، حجت الاسلام مسیح مهاجری یکی از اعضای حزب به عنوان مدیر مسئول انتخاب شد. انتخابی که ۲۸ سال از آن سپری شده است. در حالی که حزب جمهوری اسلامی نیز پیش از در گذشت آیت الله خمینی منحل شده بود.

روزنامه جمهوری اسلامی همواره در این سالها خود را مدافع اندیشه ای آیت الله خمینی معرفی کرده است. بیست سال پس از درگذشت او هنوز یکی از تیترهای این روزنامه به نقل قولی از وی اختصاص دارد.

اما مسیح مهاجری در دو مقطع زمانی رفتاری متفاوت از حاکمیت اتخاذ کرده است. اول در انتخابات سال ۷۶ که با وجود حمایت همه جانبه جناح دولتی از نامزدی ناطق نوری او در این صف نایستاد، زیرا معتقد بود جناح حامی ناطق نوری قصد دارند هاشمی رفسنجانی را تخریب کنند.

روزنامه جمهوری اسلامی اما از منتقدان خاتمی هم بود. شاید مقطع زمانی دوم مهمتر هم باشد. مسیح مهاجری از میرحسین موسوی به عنوان پاسدار آرمان های ایت الله خمینی دفاع کرد. وقتی اعلام خبر پیروزی محمود احمدی نژاد به حوادث پس از انتخابات منجر شد روزنامه جمهوری اسلامی از حمایت مهندس موسوی دست برنداشت. تا آن که روز یکشنبه رسما از وزارت ارشاد تذکر گرفت. تذکری که روز دوشنبه ۱۴ دی، از سوی منابع خبری نزدیک به اصلاح طلبان به افزایش فشار بر مسیح مهاجری برای استعفا از مدیر مسئولی تفسیر شد.

نکته اساسی در مورد روزنامه جمهوری اسلامی این است که با توجه به آن که مسیح مهاجری برگزیده رهبری است طبعا برکناری وی باید از سوی رهبر انجام شود.

برخی ناظران معتقدند که درشرایط کنونی رهبر ایران ترجیح می دهد مسئله به بیانیه تذکر ختم شود تا آن که وی شخصا مدیر جدیدی برای روزنامه جمهوری اسلامی تعیین کند. شکی نیست که دوستی در عرصه سیاست دیرپا نیست و شاید زمان برای خداحافظی برای مدیری که روزنامه جمهوری اسلامی را ۲۸ سال اداره کرد، فرا رسیده است.

XS
SM
MD
LG