کانون نویسندگان ایران در بیانیه ای با اشاره به «وضعیت اسفناک آزادی بیان» در ایران تاکید کرد که «سانسور به عنوان یکی از وجوه نقض آزادی بیان، عاملی مهم در انحطاط فرهنگی جامعه و امری کلیدی در گسترش و همهگیر شدن فساد، دزدی ، چپاول و رانت خواریست.»
در بیانیه کانون نویسندگان ایران که روز یکشنبه ۱۴ اردیبهشت ماه به مناسبت «روز جهانی آزادی مطبوعات» در سوم می، منتشر شده، آمده است: «در جامعهی ما، مطبوعات، نقش و جایگاهشان را به عنوان رسانهای تاثیرگذار، با توجه به وضعیت اسفناک آزادی بیان، هر روز بیش از پیش از دست میدهند.»
در این بیانیه با اشاره به آمارهای ارائه شده از سوی گزارشگران بدون مرز، آمده است که «طی چند دهه اخیر حاکمان کشورمان، بیش از ۸۹۰ روزنامه نگار و خبرنگار را به زندان انداخته و یا حتی حکم اعدام را برای بعضی از آنان اجرا کردهاند.»
براساس گزارشی با عنوان «ردهبندی جهانی آزادی رسانهها در سال ۲۰۲۰» از سوی گزارشگران بدون مرز، ایران در بین ۱۸۰ کشور در رده ۱۷۳ قرار دارد.
پیشتر نیز وزارت خارجه آمریکا مطالبی را با عنوان «۴۰سال وعدههای عمل نشده» جمهوری اسلامی در توئیتر فارسی خود منتشر کرده و از فساد، نبودن آزادی بیان، نبودن عدالت، و وعدههای عمل نشده اقتصادی از سوی مقامات جمهوری اسلامی نوشته بود.
وزارت خارجه آمریکا در این توئیتها نوشته بود که «چهل سال پیش، آیت الله خمینی وعده آزادی بیان و آزادی مطبوعات را داد. امروز، ایران یکی از سرکوب شده ترین فضاهای رسانه ای را دارد. رژیم حاکم تنها چهل سال شکست به بار آورده است.»