لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۲۹ اسفند ۱۴۰۲ ایران ۰۸:۳۵

حسن روحانی در سازمان ملل: به دنبال صدور انقلاب و ایجاد امپراتوری نیستیم


همزمان با سخنرانی آقای روحانی در سازمان ملل، دهها نفر در بیرون به سخنرانی او معترض بودند.
همزمان با سخنرانی آقای روحانی در سازمان ملل، دهها نفر در بیرون به سخنرانی او معترض بودند.

حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران، در سخنرانی خود در سازمان ملل اعلام کرد که جمهوری اسلامی قصدی برای صدور انقلاب و مذهب خود با زور و ایجاد امپراتوری ندارد.

آقای روحانی سخنرانی خود را درحالی روز چهارشنبه ۳۰ شهریور در مجمع عمومی سازمان ملل سخنرانی می‌کرد که گروهی از معترضان به جمهوری اسلامی در بیرون ساختمان سازمان ملل دست به تجمع زدند. معترضان تصاویری از رهبران سازمان مجاهدین خلق در دست داشتند و شعارهایی مبنی بر درخواست تحقیق درباره کشتار ۶۷ سردادند.

آقای روحانی در ادامه سخنانش گفت: «رویکرد ایران صلح خواهی است و ظلم را نمی پسندیم. وی گفت ایران تهدید را از جانب هیچ قدرتی نمی پذیرد.»

او برنامه موشکی ایران را برنامه‌ای دفاعی خواند که جنبه بازدارندگی دارد و گفت که توان نظامی ایران تهدیدی برای منطقه نیست.

این در حالیست که آمریکا و برخی از کشورهای منطقه دخالت‌های نظامی جمهوری اسلامی بوسیله سپاه پاسداران در برخی از کشورها از جمله یمن، سوریه و عراق را مخرب و بر هم زننده صلح در منطقه دانسته‌اند.

رئیس جمهوری ایران، برجام را که پس از دو سال مذاکره به دست آمد را نتیجه یک تعامل جهانی دانست. او همچنین گفت که ایران اهل مذاکره است اما در شرایط برابر.

آقای روحانی در بخش دیگری از سخنان خود از سخنان روز گذشته دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا به شدت انتقاد کرد.

آقای ترامپ روز سه‌شنبه در سخنان خود در سازمان ملل جمهوری اسلامی را حکومتی دانست که بیش از هر چیز از مردم خود میترسد. او توافق هسته‌ای با ایران را توافقی بد خواند که ایران در سایه آن در پی دستیابی به سلاح هسته‌ای است.

رئیس جمهوری ایران در سخنانش با بیان اینکه برجام یک سند بین‌المللی مورد حمایت شورای امنیت است، اعلام کرد: «ایران اولین کشوری نخواهد بود که برجام را نقض کند ولی در مواجهه با نقض آن عکس ‌العمل متناسب و قاطع خواهد داشت.»

این در حالیست که دولتمردان آمریکا برجام را دارای ایراداتی می‌دانند که موجب می‌شود جمهوری اسلامی توان دستیابی به سلاح هسته‌ای را پیدا کند؛ از جمله رکس تیلرسون، وزیر خارجه آمریکا که یک روز پیش از سخنان آقای روحانی، بندهای موسوم به «غروب» که به رفع محدودیت از برنامه هسته‌ای ایران پس از پایان دوره ده ساله مربوط می‌شود، را موجب نگرانی دانست.

او گفت: «اگر قرار است به توافق هسته‌ای پایبند بمانیم، باید تغییر کند. مقررات مربوط به بخش غروب راه معقولی برای حرکت رو به جلو نیست؛ به عبارت دیگر، راهی است برای قراردادن مسئولیت یک توافق دیگر بر عهده آیندگان.»

رئیس جمهوری ایران در بخش دیگری از سخنان خود تحریم‌ها علیه ایران را کارساز ندانست و گفت که موجب عزم ایران برای تولید ملی را افزایش داده است. در حالیکه مقامات دولت آقای روحانی بارها تحریم‌های جهانی علیه برنامه هسته‌ای ایران را فلج کننده دانسته بودند که موجب رکود شدید اقتصادی و قطع کامل ارتباط اقتصادی ایران با دنیا شده بود.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG