نيويورک تايمز زيرعنوان "سياست های ايران شکاف نسل ها را آشکار ساخته است" می نويسد سالها بود که نرگس کلهر، با پدرش، مهدی، مشاور ارشد و سخنگوی محمود احمدی نژاد رئيس جمهوری ايران ، در باره سياست ها صحبت و تبادل نظر ميکرد. پدرش طرفدار محدوديت هائی بيشتر در امور اجتماعی و ابراز عقايد سياسی بود، در حاليکه نرگس به آزادی های بيشتر علاقه داشت. با اينحال هردو می توانستند با هم کنار بيايند.
اما پس از انتخابات مورد اختلاف رياست جمهوری در ماه ژوئن، و اعتراض های متعاقب آن، اختلاف نظرها علنی شد. نرگس، که اکنون بيست و پنج سال دارد، هفته گذشته در آلمان تقاضای پناهندگی کرد، و پدرش وی را متهم ساخت که ابزاری برای سوء استفاده مخالفان دولت شده است.
نيويورک تايمز می نويسد نرگس در مصاحبه ای تلفنی از آلمان گفت تفاوت ميان نسل من و اوليای من، که نسلی بسيار ايدئولوژيک است، روز به روز بيشتر ميشود. هدفهای آنها تحقق پيدا نکرده است، و حالا اين نوبت ماست که خودمان مسير زندگی مان را تعيين کنيم.
نيويورک تايمز می نويسد گرچه مورد خانم کلهر درسطحی گسترده مطرح و منعکس شده است، اما وی در اين زمينه تنها نيست. بسياری از فرزندان برجستگان ايران ، پس از انتخاباتی که اپوزيسيون ميگويد با تقلب همراه بود، از اوليای قدرتمند خود دور ميشوند.
* نخستين همکاری اتمی غير نظامی آمريکا با ايران پس از انقلاب اسلامی شکل ميگيرد
واشنگتن تايمز زير عنوان "مشکلات داخلی عاملی برای تفاهم ايران در معامله اتمی" می نويسد توافق مقدماتی ايران برای فرستادن سوخت اتمی اش به خارج، و عقب نشينی زيرفشارهای بين المللی، نشان ميدهد که رژيم آسيب پذيری های ناشی از موج اعتراضات و پس رفت های مرتبط با نفوذ منطقه ای خود را حس ميکند.
کارشناسان امور ايران و جلوگيری از اشاعه تسليحات اتمی ميگويند دولت تهران سعی ميکند در پی انتخابات مورد اختلاف رياست جمهوری مشروعيت خود را تثبيت کند، و با تحريم های اقتصادی بيشتری مواجه نشود. ايران همچنين با توجه به بمب گذاريهائی که در جنوب شرقی کشور رخ داده است، پس رفت هائی که در مورد متحدين اش در لبنان با آنها روبروست، و پناهندگی هائی که به خارج ميشود، از جمله پناهنده شدن دختر يک مشاور رياست جمهوری، احساس بی امنی ميکند.
واشنگتن تايمز می نويسد ايران در عين حال به بعضی از خواست هايش نيز رسيده است. به گفته دو مقام ايرانی، براساس توافق مقدماتی، آمريکا يک رآکتور اتمی در تهران را که در سالهای دهه ۱۹۶۰ در زمان شاه ايجاد شده بود، ترميم و به روز ميکند. اين نخستين همکاری اتمی غيرنظامی آمريکا با ايران پس از انقلاب ۱۹۷۹ آن کشور است.