طرح "نحوه فعالیت احزاب و گروههای سیاسی" پس از چند بار رفت و برگشت بین مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان، بار دیگر به مجلس برگشت داده شد تا اصلاحاتی در آن صورت بگیرد.
روابط عمومی شورای نگهبان روز پنجشنبه اعلام کرد که اصلاحات نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه دهم آبان ماه کافی نبوده و نظر این شورا را تامین نکرده است.
از جمله موارد جنجالی طرح مصوب نمایندگان مجلس، ممنوعیت حق تاسیس و عضویت در احزاب برای افرادی است که پیش از این "اعضای موثر احزاب منحل شده" بودهاند. این بخش شامل تعداد قابل توجهی از اصلاحطلبان خواهد شد که در احزابی مانند جبهه مشارکت و سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی عضویت و مشارکت داشتهاند.
یکی از ایرادات مجدد شورای نگهبان نسبت به این طرح، "ابهام" در چگونگی تشخیص "عنوان جاسوس" است که در طرح نمایندگان مجلس به وزارت اطلاعات، سازمان اطلاعات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و مراجع قضایی واگذار شده است.